ryba w panierce orzechowej

Z tego co pamiętam, jako dziecko lubiłam panierowane dania, ale bardziej ze względu na samą panierkę niż na to, co się pod nią znajdowało. Szczególnie, jeśli był to np. kotlet schabowy ;) Później, już Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Dorsz w orzechowej panierce przełamuje wszelkie stereotypy na temat ryb. Kiedy byłam dzieckiem niespecjalnie lubiłam dania rybne. Nie wiem czym … Przeczytaj Zobacz więcej
Nietradycyjny karp w tradycyjnych, świątecznych smakach. Chrupiąca panierka, orzechowy i grzybowy aromat, a w środku soczysta i pyszna ryba. To nie może nie smakować. Karp w panierce orzechowo Zobacz więcej
Nie lubiłam łososia do czasu, kiedy upiekłam go w piekarniku w panierce chlebowo - orzechowej. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Nie ma szans, żeby się nie udał. A do tego smakuje obłędnie. Łosoś w Zobacz więcej
Pyszna propozycja dla miłośników łososia :) Cudownie smakuje otulony orzechową panierką. Szybki i smaczny pomysł na rybę :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) 600 g filetu z łososia bez skóry sól morska biały Zobacz więcej
Obiad z serii wesoły obiad. Zima nie zwalnia mnie od kolorów, i dawki witamin w warzywach i orzechach. Tym razem postanowiłam zrobić panierkę tylko orzechową. Staram się jak najmniej używać bułki Zobacz więcej
Ostatnio otrzymaam do wyprbowania filety rybne FRoSTY w trzech odsonach: aksamitny mintaj, soczysty dorsz i delikatny morszczuk. Wszystkie nazwy brzmi bardzo kuszco, ale do moich ulubiecw zdecydowanie Zobacz więcej
świąteczne- amoniaczki Ciasto wigilijne z makaronu i orzechów Dietetyczna zupa śliwkowa Dyniowy kompot wigilijny Ekspresowe ciastka orzechowe- z 3 składników Ekspresowy makowiec Fasola z anchois na Zobacz więcej
Być latem nad morzem i nie zjeść rybki? Można, naprawdę! (choć być zimą nad morzem i rybki nie zjeść to już grzech - ale o tym kiedyś:)) I niech ją i jego od czci i wiary odsądzają! Lepszą panierkę Zobacz więcej
Opakowanie:250g Skład:sezam czarny niełuskany Producent:sezam czarny niełuskany o słodko-orzechowym smaku, pozbawionym goryczki. Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, sałatek, gotowanych warzyw i Zobacz więcej
. Rybę dokładnie wypłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem . Skropićsokiem z cytryny. Doprawić delikatnie przyprawą do ryb, posolić i dokładnie obtoczyć w przygotowanej panierce orzechowej. Rybę można Zobacz więcej
wypieków. Jest on podstawowym składnikiem masy w tradycyjnych rogalach świętomarcińskich. Mak biały można również wykorzystać jako panierkę do mięs, ryb czy tofu. O ekologicznych płatkach z migdałów Zobacz więcej
, termoobieg. Karpia moczymy przez całą noc w mleku i cebuli pokrojonej w piórka. Następnego dnia rybę osuszamy, lekko nacinamy (tak by ryba pozostała w jednym kawałku i nie rozpadła się podczas Zobacz więcej
Dorsz zdecydowanie nie jest moją ulubioną rybą, uważam że sam w sobie jest nieco 'mdławy'... dlatego tez potrzebuje wyrazistych dodatków! Dziś apgrejdujemy jego smak pyszną aromatyczną posypką z Zobacz więcej
i orzechami laskowymi Śledzie w grzybach w ziołach i orzechowy wafelek Karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie Karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Zobacz więcej
Czasem z prostych składników, łączonych spontanicznie i komponowanych na wyczucie powstają małe arcydzieła. Właśnie taki mały, kulinarny skarb powstał przy okazji sobotniej randki z M. Prosta ryba i Zobacz więcej
w najlepszym wypadku takie sobie. Mille feuille bez tej delikatności i chrupkości, ciasto orzechowe kleiste, przylepiające się do zębów, zapychające i wariacja na temat mille feuille, czyli wydanie Zobacz więcej
Dzisiejszym przepisem postaram się kolejny raz udowodnić, że potrawy typu fast food również można przyrządzić zdrowo. Wy również nie możecie patrzeć jak Wasze dzieci pałaszują kawałki ryby czy Zobacz więcej
Dania z rybą często goszczą na moim stole, choć rzadko kiedy w panierkach, ale kolejna propozycja to wyjątkowo smaczna, poprawiająca trawienie posypka ze zmielonych nasion lnu. Orzechowy smak Zobacz więcej
Paluszki rybne z dorsza, w pysznej panierce z pokruszonych krakersów, masła, natki pietruszki i czosnku. Najlepiej smakują podane w towarzystwie sosu tatarskiego, skropione sokiem z cytryny i posypane Zobacz więcej