ryba w pianie

Genialne kotleciki z ryby. Dzięki pianie z białek są wyjątkowo puszyste. Świetne na obiad. Składniki : 3 pojedyncze filety z mintaja, 1/2 papryki czerwonej, natka pietruszki, 2 jajka, pieprz, sól, Zobacz więcej
. Orzeszki i słonecznik zmieliłam w blenderze na grubość jak na zdjęciu. Ma przypominać panierkę. Połączyłam panierkę ze skórką pomarańczową. Kawałki ryby (można w całości) maczałam w pianie ubitej z Zobacz więcej
warzywa. Ulubione zioła też bedą świetnym połączeniem :) Składniki : - szklanka mleka - 4 banany -2 kiwi Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą, aby na wierzchu pojawiła się piana :) Zobacz więcej
Oj lekko dziś u u mnie. Pulpety z dorsza, z brokułami na parze. Wczoraj kupiłam kilka filetów z dorsza, ale kiedy je umyłam i zobaczyłam .... takie małe jakieś, to zmieliłam i ugotowałam na parze. 400 Zobacz więcej
Idealne! Chrupiąca skórka a w środku mięciutke. Idealne do pieczonej kury, jaja sadzonego, ryby. Pychota :) Przygotowanie: ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w łódeczki. Wrzucamy do garnka, zalewamy Zobacz więcej
. Dodać mąkę i 2 łyżki wiórków kokosowych. Pozostałe wiórki wsypać do miski. Masło rozpuścić w rondelku. Do gorącego dodać czekoladę. Po chwili wymieszać do uzyskania sosu. Można dodać szczyptę soli. Zobacz więcej
Bulion mięsny (rosół) można przygotować z różnego rodzaju mięs. Może być tylko wołowy, tylko drobiowy, najlepszy - drobiowo - wołowy. Może być to również wywar na wędzonkach - idealny do żurku czy Zobacz więcej
ryba nie nasiąknie tłuszczem, a posiłek pozostanie niskokaloryczny. 2 pstrągi 100 g płatków migdałowych 100 g masła s&p Klarowanie masła: masło roztopić w garnku o grubym dnie i na małym ogniu. Zobacz więcej
stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Budyniowa pianka:Białka ubić na gęstą, sztywną pianę. Następnie dalej ubijać stopniowo dodając: cukier i cukier wanilinowy, Zobacz więcej
dotychczasową formą. To niekończąca się bajka, pełna magi i swobodności tworzenia, którą warto przeżyć. Michał Bryś to malarz, który pełen pasji z głową pełną wyjątkowych pomysłów tworzy na talerzach Zobacz więcej
degustatorka
degustatorka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś pysznego
Ryba z cukinią

Ryba z cukinią 359

0
1 szklanki masła na patelni na średnim ogniu. Kiedy piana osiądzie zmniejszyć ogień. Obsmażyć na tłuszczu filety z ryb aż nabiorą jasnobrązowego koloru przez ok. 1-2 minut z każdej strony. Łyżką Zobacz więcej
pieprzu C. - żelatyna, cała torebka na 2,5 l wywaru - 2,5 łyżeczki octu - 3 białka, ubite na pianę Przygotowanie Głowę i płetwy umieścić z włoszczyzną w dużym garnku, dołożyć pozostałe składniki Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
ROSÓŁ DROBIOWY

ROSÓŁ DROBIOWY 37

0
/nitki do rosołu pieprz do smaku kilka liści bazylii dwie łyżki suszonej cebulki Skworcu Do garnka 5 litrowego włożyć wszystkie składniki zalać wodą i doprowadzić do zagotowania, potem gotujemy na Zobacz więcej
dodajemy do reszty ciasta i delikatnie mieszamy najlepiej łyżką, aby piana nie opadła. Wylewamy porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy gofry ok. 3 - 4 minut lub do zezłocenia. Studzimy na Zobacz więcej
-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego prostolinijna, wielka wzrostem Zobacz więcej
Placuszki z Zielonego Groszku Smażone placuszki z zielonego groszku podane z kwaśną śmietaną i wędzoną rybą. Zaskakująco lekkie i puszyste. Bardzo dobre. Przepis ze strony Magazynu Kuchnia. Składniki: Zobacz więcej
i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, przykryte ściereczką. Bliny z dwóch łyżek ciasta smażymy na złoty kolor. Na ostygniętych blinach układamy śledzia i przybieramy piklami. Możemy też: Dodać mąki Zobacz więcej
żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą z białek i lekko wymieszać. Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć wolna na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika aby wewnątrz nie Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
sos holenderski

sos holenderski 160

0
Polecam sos holenderski do mięs,ryb,szparagów Produkty 1/2 kostki masła 4 żółtka sok z 1/2 cytryny sól, biały pieprz Wykonanie: Żółtka ubijam na pianę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zobacz więcej
sprawdzić wsadzając jajko do rozstworu, jeżeli stężenie jest prawidłowe, jajko wypłynie pozostając centymetr pod powieżchnią wody. Oczywiście używamy wody przegotowanej, ostudzonej. Mięso w zalewie Zobacz więcej