ryba w pianie

Genialne kotleciki z ryby. Dzięki pianie z białek są wyjątkowo puszyste. Świetne na obiad. Składniki : 3 pojedyncze filety z mintaja, 1/2 papryki czerwonej, natka pietruszki, 2 jajka, pieprz, sól, Zobacz więcej
. Orzeszki i słonecznik zmieliłam w blenderze na grubość jak na zdjęciu. Ma przypominać panierkę. Połączyłam panierkę ze skórką pomarańczową. Kawałki ryby (można w całości) maczałam w pianie ubitej z Zobacz więcej
warzywa. Ulubione zioła też bedą świetnym połączeniem :) Składniki : - szklanka mleka - 4 banany -2 kiwi Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą, aby na wierzchu pojawiła się piana :) Zobacz więcej
Oj lekko dziś u u mnie. Pulpety z dorsza, z brokułami na parze. Wczoraj kupiłam kilka filetów z dorsza, ale kiedy je umyłam i zobaczyłam .... takie małe jakieś, to zmieliłam i ugotowałam na parze. 400 Zobacz więcej
Idealne! Chrupiąca skórka a w środku mięciutke. Idealne do pieczonej kury, jaja sadzonego, ryby. Pychota :) Przygotowanie: ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w łódeczki. Wrzucamy do garnka, zalewamy Zobacz więcej
. Dodać mąkę i 2 łyżki wiórków kokosowych. Pozostałe wiórki wsypać do miski. Masło rozpuścić w rondelku. Do gorącego dodać czekoladę. Po chwili wymieszać do uzyskania sosu. Można dodać szczyptę soli. Zobacz więcej
ryby. Podstawowe składniki - jak na bulion warzywny. kawałek wołowiny rosołowej i/lub porcja rosołowa z kury (najlepiej ćwiartka kury rosołowej) Mięso dokładnie umyte wkładamy do garnka, zalewamy Zobacz więcej
ryba nie nasiąknie tłuszczem, a posiłek pozostanie niskokaloryczny. 2 pstrągi 100 g płatków migdałowych 100 g masła s&p Klarowanie masła: masło roztopić w garnku o grubym dnie i na małym ogniu. Zobacz więcej
Piersi, zaś z drugiej klasyk w śród klasyków: Szarlotka ( również 29 zł) z lodami z pieczonych jabłek, karmelem i cynamonem. Dla mnie bezwzględnie pojedynek wygrała szarlotka. Była domowa, czyli taka Zobacz więcej
degustatorka
degustatorka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś pysznego
Ryba z cukinią

Ryba z cukinią 357

0
1 szklanki masła na patelni na średnim ogniu. Kiedy piana osiądzie zmniejszyć ogień. Obsmażyć na tłuszczu filety z ryb aż nabiorą jasnobrązowego koloru przez ok. 1-2 minut z każdej strony. Łyżką Zobacz więcej
pieprzu C. - żelatyna, cała torebka na 2,5 l wywaru - 2,5 łyżeczki octu - 3 białka, ubite na pianę Przygotowanie Głowę i płetwy umieścić z włoszczyzną w dużym garnku, dołożyć pozostałe składniki Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
ROSÓŁ DROBIOWY

ROSÓŁ DROBIOWY 36

0
/nitki do rosołu pieprz do smaku kilka liści bazylii dwie łyżki suszonej cebulki Skworcu Do garnka 5 litrowego włożyć wszystkie składniki zalać wodą i doprowadzić do zagotowania, potem gotujemy na Zobacz więcej
dodajemy do reszty ciasta i delikatnie mieszamy najlepiej łyżką, aby piana nie opadła. Wylewamy porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy gofry ok. 3 - 4 minut lub do zezłocenia. Studzimy na Zobacz więcej
ubijaj białka. Gdy tylko pojawi się piana, dodaj kamień winny oraz sól i ubijaj dalej z dużą szybkością, aż zobaczysz na pianie miękkie wypukłości. Posyp cukrem i ubijaj aż do pojawienia się Zobacz więcej
Wykonanie Groszek ugotować, połowę zmiksować, resztę odłożyć. Białka ubić na niezbyt sztywną pianę. Do groszkowego purée dodać żółtka, mąkę, sól, pieprz i pozostały niezmiksowany groszek. Na koniec Zobacz więcej
Składniki: 25g drożdży 300g mąki 2 jajka 1/3litra mleka 2 łyżkimasła 1 łyżka cukru szczypta soli śledź w oliwie pikle tłuszcz do smażenia Mleko ogrzewamy, masło rozpuszczamy, oddzielamy żółtka od Zobacz więcej
żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą z białek i lekko wymieszać. Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć wolna na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika aby wewnątrz nie Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
sos holenderski

sos holenderski 116

0
Polecam sos holenderski do mięs,ryb,szparagów Produkty 1/2 kostki masła 4 żółtka sok z 1/2 cytryny sól, biały pieprz Wykonanie: Żółtka ubijam na pianę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zobacz więcej
sprawdzić wsadzając jajko do rozstworu, jeżeli stężenie jest prawidłowe, jajko wypłynie pozostając centymetr pod powieżchnią wody. Oczywiście używamy wody przegotowanej, ostudzonej. Mięso w zalewie Zobacz więcej