ryba w pianie z białek

Genialne kotleciki z ryby. Dzięki pianie z białek są wyjątkowo puszyste. Świetne na obiad. Składniki : 3 pojedyncze filety z mintaja, 1/2 papryki czerwonej, natka pietruszki, 2 jajka, pieprz, sól, Zobacz więcej
. Orzeszki i słonecznik zmieliłam w blenderze na grubość jak na zdjęciu. Ma przypominać panierkę. Połączyłam panierkę ze skórką pomarańczową. Kawałki ryby (można w całości) maczałam w pianie ubitej z Zobacz więcej
Oj lekko dziś u u mnie. Pulpety z dorsza, z brokułami na parze. Wczoraj kupiłam kilka filetów z dorsza, ale kiedy je umyłam i zobaczyłam .... takie małe jakieś, to zmieliłam i ugotowałam na parze. 400 Zobacz więcej
. Dodać mąkę i 2 łyżki wiórków kokosowych. Pozostałe wiórki wsypać do miski. Masło rozpuścić w rondelku. Do gorącego dodać czekoladę. Po chwili wymieszać do uzyskania sosu. Można dodać szczyptę soli. Zobacz więcej
Wykonanie Groszek ugotować, połowę zmiksować, resztę odłożyć. Białka ubić na niezbyt sztywną pianę. Do groszkowego purée dodać żółtka, mąkę, sól, pieprz i pozostały niezmiksowany groszek. Na koniec Zobacz więcej
Składniki: 25g drożdży 300g mąki 2 jajka 1/3litra mleka 2 łyżkimasła 1 łyżka cukru szczypta soli śledź w oliwie pikle tłuszcz do smażenia Mleko ogrzewamy, masło rozpuszczamy, oddzielamy żółtka od Zobacz więcej
żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą z białek i lekko wymieszać. Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć wolna na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika aby wewnątrz nie Zobacz więcej
pieprzu C. - żelatyna, cała torebka na 2,5 l wywaru - 2,5 łyżeczki octu - 3 białka, ubite na pianę Przygotowanie Głowę i płetwy umieścić z włoszczyzną w dużym garnku, dołożyć pozostałe składniki Zobacz więcej
uzyskamy gładką konsystencje. Włączamy gofrownicę. Do miski przesiewamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia. Masło rozpuszczamy i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka Zobacz więcej
Piersi, zaś z drugiej klasyk w śród klasyków: Szarlotka ( również 29 zł) z lodami z pieczonych jabłek, karmelem i cynamonem. Dla mnie bezwzględnie pojedynek wygrała szarlotka. Była domowa, czyli taka Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
ROSÓŁ DROBIOWY

ROSÓŁ DROBIOWY 36

0
/nitki do rosołu pieprz do smaku kilka liści bazylii dwie łyżki suszonej cebulki Skworcu Do garnka 5 litrowego włożyć wszystkie składniki zalać wodą i doprowadzić do zagotowania, potem gotujemy na Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
COOKILLU
Kotlety z łososia

Kotlety z łososia 80

0
Kotlety z łososia Składniki: — Łosoś świeży — 500 g — Pietruszka — mała wiązka, drobno pokrojona — Cytryna — starta skórka i 1 łyżka soku — Białko jajka — ubite na sztywną piane — Sól morska i pieprz Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Kotleciki z łososia

Kotleciki z łososia 97

0
sól, pieprz i mąkę. Wszystko wymieszaj. Białka ubij na szykowną pianę i dodaj do ,łosisia. Całość delikatnie połącz. W dłoniach uformuj kotleciki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smaż Zobacz więcej
Składniki: filety rybne 4 sól, pieprz jaja 2 mąka pszenna mleko ok. 0,5 szklanki olej do smażenia Wykonanie: Filety oprószyć solą i pieprzem. Żółtka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Dodawać Zobacz więcej
Suflet czekoladowy jest cudownie lekkim, rozkosznym w smaku i widowiskowym deserem, choć to przecież zwykły gęsty sos o smaku czekoladowym, do którego dodaje się pianę z białek. Jajka błyskawicznie Zobacz więcej
wypieku są prawie niewyczuwalne. Byłam ciekawa smaku takiego połączenia, które pojawia się w kilku przepisach. U mnie chyba było jednak zbyt mało orzechów. Spód i kruszonka wyszła natomiast bardzo Zobacz więcej
ugotowane marchewki (z wywaru) oliwa GALARETA 1 l wywaru 2 g żelatyny 3 białka 1 łyżka octu Karpia oddzielić os kości i skóry, wybrać mięso w miejscach gdzie nie ma ości, dodać do fileta z dorsza. Zobacz więcej
: Magdalena Faltyn | 0 Comments | On : September 29, 2014 | Category : Ciasta Składniki: Ciasto kruche : 5 żółtek 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 Zobacz więcej
wywaru: 2 białka Przygotowanie: Umyty filet z łososia podzielić na porcje w taki oto sposób: - odmierzyć ok. 1 cm, nożem zrobić nacięcie tak, aby nie przeciąć mięsa do samego końca, znowu odmierzyć 1 Zobacz więcej