ryba w soli ramseya

Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Dorsz w sosie romesco

Dorsz w sosie romesco 391

1
{{headerMessage}}
Pierwszy raz miałam przyjemność pracować na polędwicy, a nie filecie z dorsza. Piękną polędwicę z dorsza dostałam oczywiście od Tesoro del Mar. Właście zaczął się najlepszy moment na dorsza, więc Zobacz więcej
rafanti
rafanti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
stajnia gołębie od kuchni
pieczony łosoś

pieczony łosoś 3

0
{{headerMessage}}
Przepis z programu Gordona Ramseya. Można użyć całego łososia, jak w oryginalnym przepisie, można i filetów wielkości pojedynczej porcji. Zapewne równie dobrze uda się z dowolnej wielkości filetami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gruboziarnistej soli sos: 200 g wiśni, mogą być mrożone 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki wody skórka starta z 1 cytryny 300 ml czerwonego wytrawnego wina 300 ml bulionu warzywnego 2 łyżki miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skóry i nasion pokrojone w kostkę 1 łyżeczka cukru sól morska i pieprz ok. 600 ml wody pęczek pietruszki W garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek ok. 6 minut. Wlewamy wino i gotujemy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i przekrojonych na pół - sól - świeżo mielony pieprz czarny Do podania: 1 cytryna pokrojona na ćwiartki Przygotowanie: Jajka umieścić w małym garnku z wodą, doprowadzić wodę do wrzenia, gotować 7 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mus z kalafiora. Sos i dodatki całkowicie zmieniłam. Przepis wg Ramseya można znaleźć tu. Pomysł na sos a'la beurre blanc również od Ramseya stąd. Składniki (na 3 porcje): Mus z kalafiora: pół główki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i sałata masłowa ze śmietaną. Szczerze polecamy! Składniki (4 porcje): * 500 g polędwiczki wieprzowej *1 łyżeczka nasion kolendry *1/2 drobno posiekanej papryczki chili *1 łyżeczka słodkiej papryki * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i sałata masłowa ze śmietaną. Szczerze polecamy! Składniki (4 porcje): * 500 g polędwiczki wieprzowej *1 łyżeczka nasion kolendry *1/2 drobno posiekanej papryczki chili *1 łyżeczka słodkiej papryki * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– napoczątek ryba. Zesmażeniem ryby problem jest taki, iż nie może ona przywierać dopatelni, bo jak ją chcemy przewrócić tonam się rozleci. Aby było trudniej postanowiliśmy usmażyć filet zdorsza bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kitchen Nightmares. Polecam wypociny szefów kuchni - Ramseya, White'a i Bourdaina. Wszystko to do kupy uczy szacunku do jedzenia i realistycznej oceny własnych umiejętności. * Bo niewdzięczny, Zobacz więcej