ryba w solnej skorupie

Zaskakujący przepis, wiem :-) Ryba pieczona w solnej skorupie jest słona, ale nie jest ZBYT słona. Jest idealnie słona, powiedziałbym. Delikatna, soczysta, bardzo naturalna. Składniki - 2 pstrągi z Zobacz więcej
do „Soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej” w towarzystwie „Sałatki na ciepło z makaronuorzo„. Polecam! Składniki sałatki: 1 zielone jabłko Granny Smith 2 garście roszponki sok i skórka z 1/2 Zobacz więcej
Lubię efektowne dania, których przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy. Taka właśnie jest dorada pieczona w soli. Po wyjęciu z pieca trzeba tylko przebić się przez solną skorupkę i od razu Zobacz więcej
Duszone pory w białym winie, z dodatkiem czosnku i świeżego tymianku. Posypane prażonymi orzechami laskowymi. Świetny dodatek do mięs czy ryb. Polecam w towarzystwie Soczystej dorady pieczonej pod Zobacz więcej
Mam nadzieję, że po świętach nie macie jeszcze przesytu zdrowych i smacznych rybek, bo ja dzisiaj polecam Wam pstrągi w skorupie solnej. Estetycznie wyglądają, dobrze smakują i mogą zrobić furorę Zobacz więcej
Ryba zapiekana w soli to przepis znany od lat, ale nieco zapomniany. Jeśli w soli upieczemy doradę, to będzie to przepis z kuchni hiszpańskiej. Jeśli zamiast dorady do piekarnika włożymy szczupaka, to Zobacz więcej
Dorada pieczona w soli 03 poniedziałek gru 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, podpatrzone przepisy, ryby i owoce morza Rybapieczonaw soli jest niesamowiciesoczystainieprzesolona! Pieczenie Zobacz więcej
2 centymetry soli, układamy na niej ryby, zabezpieczamy brzegi, chowamy je od spód, przysypujemy pstrągi równą warstwą soli. Całość skrapiamy obficie wodą /spryskiwaczem/. Na wierzchy układamy kilka Zobacz więcej
zioła, na ziołach rybę i od góry pokrywamy ją resztą soli (tworząc kopczyk). Pieczemy rybę przez około 30 minut (na środkowej wysokości piekarnika), po tym czasie wyjmujemy z pieca i pozostawiamy na Zobacz więcej
uważać przy rozłupywaniu solnej skorupy - czasami sól lubi rozsypać się po całej kuchni... Dorada pieczona w soli morskiej Składniki na 2 porcje 2 dorady o wadze ok. 350 g każda 6-8 półplasterków Zobacz więcej
Ryba pieczona w soli to jeden z prostszych sposobów przygotowania ryby, a efekt jaki wywołuje na gościach zawsze jest piorunujący. Zaskoczenie i ogromna ciekawość. Rozbijanie solnej skorupki przykuwa Zobacz więcej
Pieczenie ryby w soli jest skutecznym sposobem na uzyskanie delikatnego, bardzo soczystego mięsa, które samo będzie odchodzić od ości. Ryba absolutnie nie jest słona.Łuski na skórze idealnie chronią Zobacz więcej
tasty point
tasty point Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tasty point
Jak smakuje milkfish?

Jak smakuje milkfish? 100

0
do tego praktycznie pozbawiona ości. Mi osobiście kojarzy się z naszym polskim karpiem... hymm może dlatego, że pierwszy raz zajadałam się nią właśnie w wigilię? milkfish najlepiej smakuje z sokiem z Zobacz więcej
piekę najczęściej ryby, ale wiem, że niektórzy chwalą sobie bardzo też kurczaka w solnej skorupie. Dzisiaj przygotowałam krewetki. To danie dla leniwych pań domu. Obieranie krewetek pozostawiamy Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 68

0
Troszkę sceptycznie podchodziłam do pieczenia ryba w kilogramie soli. Obawiałam się, że mocno przejdzie jej smakiem. Nic bardziej mylnego! Co więcej, ryba wyszła bardzo delikatna i soczysta. Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Ostatnio z użyciem sporej ilości soli piekliśmy kurczaka(przepis tutaj). Dzisiaj przyszedł czas na rybkę, która pod solną pierzynką wychodzi również bardzo delikatnie i smacznie! Zobacz więcej
Za każdym razem, gdy próbuję nowych dań nie mogę wyjść z podziwu, ileż to na świecie jest pysznych smaków, których jeszcze nie skosztowaliśmy. Taka jest właśnie ta „Sałatka na ciepło z makaronu orzo” Zobacz więcej
plasterkami cytryny. Przykrywamy dokładnie resztą soli (głowy i ogony możemy zostawić odkryte). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (z termoobiegiem) i pieczemy przez pół godziny. Po Zobacz więcej
soli, która w czasie pieczenia utworzy skorupę. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, miękkie oraz cudownie przechodzi aromatami ziół, którymi zostało doprawione . Nie ucieka z niego wilgoć, Zobacz więcej
Od pewnego czasu chodziły za mną takie ryby. Słyszałam o nich w radiu, widziałam jak pieką się w telewizyjnym studiu, wspominała o nich ciocia, która przyszła do mnie z wizytą. Zgłębiłam zatem temat Zobacz więcej