ryba w sosie jogurtowym

Ryba w sosie jogurtowym jest to specjał kuchni indyjskiej. Danie bardzo aromatyczne, wyraziste i pikantne. Wielbicielem ryb nigdy nie byłam, ale ta zdecydowanie przypadła mi do gustu. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Chleb pszenny na zakwasie » Ryba zapiekana w sosie chrzanowo-jogurtowym Bialo, bialo dzisiaj ;) Biale danie, na koncowke zimy z pikantnym chrzanowym akcentem ;) Sprobujcie, bo warto! Dla 4 osob: 4 Zobacz więcej
wiosenna sałatka, taka, na jaką miałam akurat ochotę. SAŁATA Z RYBĄ I MOZZARELLĄ W JOGURTOWYM SOSIE kilka liści sałaty lodowej kilka liści sałaty masłowej 3-4 rzodkiewki dymka ze szczypiorem mała Zobacz więcej
Bardzo lubię łososia i na dzisiejszy obiad zakupiłam dzwonki. Zamiast upiec je tradycyjnie w folii wpadłam na pomysł, żeby zrobić nieco inaczej bo w sosie. Wyszło pysznie:) Składniki dla 2 osób: 2 Zobacz więcej
Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, potocznie zwane staniem przy garach, nie musi być nudne a może być super zabawą dla całej rodziny o tym i Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Sos tzatziki

Sos tzatziki 189

0
Grecki sos jogurtowy. Sprawdzi się od śniadania (w kanapkach), przez obiad (jako sos do mięsa, kurczaka, ryb i warzyw), aż po kolację (np. jako dip do pieczonych skrzydełek). 300 g jogurtu greckiego Zobacz więcej
Szparagi z marchewką i sosem jogurtowym, to dobre samodzielne danie albo dodatek do ryby lub mięsa. SKŁADNIKI: pęczek zielonych szparagów pęczek białych szparagów pęczek młodej marchewki 150 ml Zobacz więcej
i rozetrzeć ze szczyptą soli, dodać do jogurtu i dokładnie wymieszać. Sałatę porwać na kawałki,ułożyć na talerzu,polać sosem jogurtowym. Ułożyć pokrojone warzywa, ugotowaną rybę i odrobinę sera Zobacz więcej
Sos jogurtowy na bazie pora i dorsz atlantycki = zdrowy i lekki obiad Nieustannie szukam nowych pomysłów na rybę. W zamierzchłych czasach przygotowywałam takie sosy na bazie słodkiej śmietanki (której Zobacz więcej
sum- zdecydowanie najlepsza ryba słodkowodna tutaj klasycznie-w panierce Oczyszczoną i umytą rybę pokroić na mniejsze kawałki. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą Zobacz więcej
Łosoś wędzony - przystawka Łosoś wędzony na zimno prosto z Norwegii, z cytryną i sosem jogurtowym. Składniki: łosoś wędzony (dowolna ilość z filetu) sos do ryby (jogurt 3 łyżeczki, majonez 1 łyżeczka, Zobacz więcej
eve
eve Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GOTOWE PRZEPISY
Przepisy Świateczne

Przepisy Świateczne 366

1
O to zbiór przepisów świątecznych z mojego bloga. A na deser moja ulubiona Świąteczna piosenka Rolada makowa wyborna Czekoladowa "babka" Polędwica w kolorowym pieprzu Królewska polędwica Pierniczki Zobacz więcej
. Jogurt mieszamy z pieprzem i czosnkiem. Ogórki odsączamy i mieszamy z sosem jogurtowym. Przed samym podaniem dodajemy chleb pokrojony w kostkę. Mieszamy. Artykuł Surówka z ogórka i chleba Zobacz więcej
Kolejny lekki sos jogurtowy idealny do wszelkich wytrawnych dań. U nas zazwyczaj jako dodatek do placków ziemniaczanych a w okresie grillowym pysznie się sprawdził do warzyw i ziemniaków z grilla. Zobacz więcej
Młoda kapusta, zielony ogórek, rzodkiewka, koperek i sos z jogurtu greckiego. Kopalnia witamin i minerałów. Surówka kojarzy mi się z niedzielnym obiadem i domem rodzinnym. Świetnie komponuje się z Zobacz więcej
kolendrą i smaruję przeciśniętym ząbkiem czosnku. Zwijam w rulon. Spinam wykałaczką, żeby roladka nie rozpadła się. Odstawiam na pół godziny. Następnie układam na tacy parowaru i gotuję przez 20 Zobacz więcej
Kolejny pomysł na słoną przekąskę z wykorzystaniem ciasta filo. Składniki: 0,5 opakowania ciasta filo 400g szpinaku 250g łososia 1 jajko 2 ząbki czosnku sól oliwa sos: jogurt grecki+ posiekane zielone Zobacz więcej
Ekskluzywny Fish and chips Rekin z pieczonymi batatami SKŁADNIKI: 2 płaty rekina 1-2 bataty 2 jajka, bułka tarta sól, pieprz, kolendra, rozmaryn tymianek jogurtowy sos ziołowo- czosnkowy Rekina Zobacz więcej
pieprzem cytrynowym Rybę zawinąć w papirus(każdy kawałek osobno) i spiąć wykałaczkami. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 45 minut. Następnie odwinąć rybę z papirusa i dopiec 10-15 minut aby Zobacz więcej
cytryny Przygotowanie: Pstrąga myjemy , osuszamy. Nacinamy skórę na ukos. Rybę od środka oraz po wierzchu skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy pieprzem cytrynowym. Ziemniaki i marchew obieramy. Zobacz więcej