ryba w sosie paprykowym

Ryba w sosie pomidorowo-paprykowym Szybkie i proste danie na obiad. Świetnie smakuje z ryżem. Składniki : 1 filet świeżej ryby ( u mnie pstrąg), 1/2 papryka zielona, 1/2 papryka czerwona, 1 cebula, Zobacz więcej
odsłonach - sosie cukiniowo - paprykowym i w klopsikach, do których dodałam startą marchewkę :) Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Zobacz więcej
Wspaniala w smaku potrawa o niecodziennym smaku prosto z wyspy Corfou, ZAPRASZAM :) 1 kg ryby naszego gustu 1 cebula pokrojona w drobna kostke 250g soku z pomidorow 1 lyzka koncentratu pomidorowego Zobacz więcej
Dzisiaj - na życzenie koleżanki z pracy - ryba. Przepis poleciła mi moja siostra, która znalazła go tutaj. Nie będę się za bardzo rozpisywać na temat smaku tego dania bo brak mi słów, napiszę jedynie, Zobacz więcej
Zapraszam na przystawkę z pstrąga. Danie to jest bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Powstało ono z filetów z pstrąga w sosie paprykowymGRAAL. 2 puszki filetów z pstrąga w sosie Zobacz więcej
Usagi
Usagi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Usagi
Śledzie po baskijsku

Śledzie po baskijsku 76

0
Obiecuję, że to już ostatnie śledzie na blogu, przynajmniej na jakiś czas. Siłą tego przepisu jest to, że tak naprawdę nie muszą to być śledzie, można w ten sposób zrobić sos do obiadu z dowolną białą Zobacz więcej
rozgrzać w rondelku, zeszklić na nim cebulę, dodać paprykę i dusić razem ok. 5 min. Następnie dolać bulion, dodać sól, pieprz i dusić jeszcze 5 min. Po tym czasie dodać śmietanę. Resztę cebuli Zobacz więcej
Same ryby w puszce są trochę nudne, ale dodając kilka składników możemy wyczarować pyszny dodatek do chleba. Ja dosyć często robię różne kombinacje w składnikach i za każdym razem jest smacznie. Tym Zobacz więcej
Wyniki konkursu Kochani, Zgodnie z obietnicą, ogłaszam trzech zwycięzców zakończonego wczoraj konkursu :) Nagrody powędrują zatem do: Agawa1984 za roladę drobiową o wnętrzu ananasowo-paprykowym z Zobacz więcej
konsystencja wręcz pyłkowa. Stosuje się ją w celu podniesienia walorów smakowych i estetycznych przyrządzanych potraw, m.in. zup, sosów, potraw z mięsa, drobiu i ryb. Służy też do przyprawiania Zobacz więcej
Solajest chudą rybą, bardzo delikatną w smaku o apetycznym białym mięsie. Zwana jest także złocicą europejską. Jest ona jedną z nawykwintniejszych ryb morskich. Dziś serwuję ją z pikantnym sosem Zobacz więcej
beolha
beolha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubię gotować
Muhammbarab

Muhammbarab 132

0
Muhammbarab to pikantny paprykowy dip rodem z Syrii. Świetnie się sprawdza jako sos do mięs, ryb czy grillowanych warzyw. Ma niezwykle oryginalny paprykowo-orzechowy smak.W lodowce można go Zobacz więcej
skórkę. Posolić z obu stron. Z grubszego końca odciąć 2-cm kawałki i gotować przez 5 minut w 100ml śmietanki kremowej. Zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku i mamy sos paprykowy. Łososia Zobacz więcej
Pasta jajeczna z tuńczykiem Kolejna z serii past jajecznych, bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Idealna na śniadanie do kanapek! Pasta łagodna w smaku (z pewnością mniej czuć w niej rybę, niż jak Zobacz więcej
« Wołowina z brokułami po ... Tarta ze szpinakiem i fetą » Ziemniaki paprykowe po turecku, tureckie frytki Ten turecki przepis to prosty sposób na ciekawe ziemniaki, rodzaj frytek z sosem, który Zobacz więcej
« PUSZYSTA PIZZA Z SEROWYM ... MARCEPANOWE KARTOFELKI » MAKARON Z MINTAJEM W SOSIE POMIDOROWO - PAPRYKOWYM Na dzisiaj miałam rozmrożonego mintaja więc improwizując przygotowałam na dziś proste i Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Para w ruch!

Para w ruch! 187

1
Nabyłam niedawno drogą kupna bambusowy koszyk do gotowania na parze i okazuje się, że była to świetna inwestycja (ok. 35 złotych). Koszyk jest dwupoziomowy, czyli spokojnie mogę przygotować w nim cały Zobacz więcej
ok. 5 min. Dodać filety, skórą do dołu, po 2 min. Filety obrócić i po kolejnych 2 minutach dodać wino. Gdy alkohol odparuje, dodać oliwki i miętę, posolić, przykryć, zmniejszyć ogień i dusić przez Zobacz więcej
selera naciowego Sos paprykowy Sól Pieprz Masło klarowane Wykonanie: Paprykę kroimy na kawałki i zapiekamy około 20 minut w 180 o C, górna grzałka, aż skórka zacznie pękać. Kawałki halibuta Zobacz więcej
w kostkę i rozsypałem na rozłożonych liściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem Zobacz więcej