Przepis na ryba w sosie pomarańczowym

Witam wszystkich ! Jestem Ana i jak na debiutantkę przystało proszę o wybaczenie jeśli coś będzie nie tak. Obiecuję, że dołożę wszelkich starań aby było ciekawie i z humorem. Nasze wspólne gotowanie Zobacz więcej
Dziś na obiad rybka. Polecam Wam serdecznie. Ryba w sosie koperkowym. Składniki dla 3 osób: 3 filety z ryby (mintaj, dorsz, ....); pęczek koperku; 200 ml śmietany; 1 szkl. bulionu warzywnego; 3 łyżki Zobacz więcej
Zapach jesieni. Miód, pomarańczo i goździki. Czy można połączyć z rybą? Oczywiście. Składniki: Filet rybny Pomarańczo Pół cytryny Duża łyżka miodu Goździki Komosa ryżowa Pieprz kajeński Sól morska Zobacz więcej
Karmazyn w sosie pomarańczowo - maślanym, jakkolwiek skomplikowanie to nie brzmi, to w przygotowaniu jest bajecznie proste i wymaga niewiele czasu. Efekt za to wyśmienity. Biały, mięsisty karmazyn i Zobacz więcej
Szybki i prosty pomysł na rybę duszoną.W przepisie można wykorzystać rybę mrożoną, po prostu wkładamy zamrożoną na patelnię i dusimy, do rozmrożenia. Do przygotowania sosu można wykorzystać białe Zobacz więcej
Morrine
Morrine Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MorrineLand
Niezawodny sos do ryby

Niezawodny sos do ryby 5794

Żałuję bardzo, że tak rzadko jadamy w domu ryby. Uwielbiam je i mogłabym jeść je w naprawdę dużych ilościach. Cieszę się niezmiernie, że Małż zajmuje się wędkarstwem, bo uważam to za niezmiernie Zobacz więcej
Już kiedyś pisałam, że łososia uwielbiam właściwie w każdej postaci: od surowego sashimi czy tatara, poprzez wędzone plastry, aż po wszelkie formy pieczonych, grillowanych, krótko smażonych filetów. Zobacz więcej
Zachciało mi się luksusu dzisiaj i sięgnęłam po książkę "The Royal Caribbean International Cookbook - Volume 2". Ponadto miała być to ryba dzisiaj i przepis natego łososia jakoś tak sam się znalazł Zobacz więcej
Sos pomarańczowy do mięsa - Sosy - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Sos pomarańczowy do mięsa (17.01.2016)Mini pączki z piekarnika Zobacz więcej
kuchnia kachny
kuchnia kachny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Kachny
sos do ryby

sos do ryby 3883

Sos nadaję się do zapiekania jak i podawania na ciepło do ryb ugotowanych na parze, bądź pieczonych. Powstał na bazie beszamelu, więc nie należy do zbytnio dietetycznych, ale smak jest obłędny. Zobacz więcej
Łosoś w pomarańczowo-imbirowym sosie to danie pełne pikanterii. Uwodzi smakiem, kusi bogactwem aromatów i barw. Cudownie rozbudza zmysły. Dzięki książce Konrada Gacy "Kuchnia FIT" podjęłam wyzwanie Zobacz więcej
Gravlax to tradycyjne danie kuchni skandynawskiej, przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli z dodatkiem cukru i koperku. Nazwa dania, dosłownie pogrzebany łosoś,wywodzi się ze średniowiecza, Zobacz więcej
Ryby staramy się jeść coraz częściej bo ryba to przede wszystkim zdrowy tłuszcz, lekkostrawny posiłek, bogate źródło białka oraz witamin zwłaszcza A, D, E oraz wit. z grupy B. Ryba dzięki zawartości Zobacz więcej
Postanowiłam sobie przynajmniej raz w tygodniu zjeść rybę. Nie bez powodu w krajach takich jak Norwegia czy Japonia, gdzie ryby często goszczą na stołach, ludzie żyją najdłużej. U nas jakoś ryby są, Zobacz więcej
Magdalena Z
Magdalena Z Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biały Fartuszek
Ryba w sosie jogurtowym

Ryba w sosie jogurtowym 4757

Ryba w sosie jogurtowym jest to specjał kuchni indyjskiej. Danie bardzo aromatyczne, wyraziste i pikantne. Wielbicielem ryb nigdy nie byłam, ale ta zdecydowanie przypadła mi do gustu. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Jedzenie ryb jest bardzo zdrowe. Ostatnio wrzuciłem przepis na pieczonego pstrąga, tym razem będzie to rybka w sosie koperkowym. Wyszła dość pieprzna :) ale dzięki temu miała swój wyrazisty smak. Zobacz więcej
Ostatnio w pewnym dyskoncie pojawiła się ryba o obco brzmiącej dla wielu z nas nazwie pstrąg alpejski. Jeśli wierzyć nazewnictwu, a jak dobrze wiecie Polacy maja szczególną zdolność dziwnego Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodMag
Pstrąg tęczowy w sosie pomarańczowym

Pstrąg tęczowy w sosie pomarańczowym 43

To jedna z moich propozycji na kolację Wigilijną. Filety są bez ości, mięso delikatne i wilgotne, a sos pomarańczowy? Idealnie pasuje do tego pstrąga i podkręca smak. Jeśli wcześniej przygotujemy sos, Zobacz więcej
Wspaniały, aksamitny sos do rybek na gorąco, ale na zimno też dobry. Bardzo szybko się go robi a ryby z nim podane smakują rewelacyjnie. SKŁADNIKI 300ml rosołu drobiowego czystego (ewentualnie można Zobacz więcej