ryba w zalewie

Składniki: 1 kg filetów z ryby ( np. morszczuk) olej do smażenia 1/2 szkl. mąki sól Rybę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać ciepłą zalewą: 2 szkl. Zobacz więcej
Zalewa: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju mały słoik przecieru pomidorowego 3 łyżki keczupu ostrego 5 łyżek octu 2 łyżeczki cukru sól Zalewę zagotować. Filety rybne panierować i usmażone włożyć do gorącej Zobacz więcej
Danie na stół wigilijny. Składniki: 1kg tuszki rybnej (morszczuk, miruna) mąka sól olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody szklanka octu 2 duże cebule łyżka soli 2 łyżki cukru 3 listki laurowe 7 Zobacz więcej
Ryby w zalewie 2 cebule 2l wody 6 łyżek octu spirytusowego 1 łyżka soli 6 kuleczek ziela angielskiego 5 liści laurowych3 łyżki cukru1,2kg filetów ryby o białym mięsie (mintaj, morszczuk, dorsz...) Zobacz więcej
RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ - 1 kg. filetów rybnych - jajko i bułka tarta do panierki Zalewa octowa: - 1 szkl. octu - 4 szklanki wody - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżka soli Do słoika: - 2 szt. ziela Zobacz więcej
Smaczna ryba przygotowana na święta. Przepis od długiego czasu miałem zapisany na kartce, więc w końcu musiałem go wykorzystać. Składniki : - 5 - 6 filetów z morszczuka, - sól, - mąka, - olej do Zobacz więcej
Ryba z zalewie pomidorowej Składniki: (wiaderko 3 kg) 1 kg filetów rybnych (z skórką)1 słoik ogórków konserwowych1 słoik papryki konserwowej3 duże cebule Zalewa: 4 szkl wody (przegotowanej, zimnej)14 Zobacz więcej
Składniki: ok. 650g ryby (ja użyłam ryby mintaj), bułka tarta, mąka pszenna, cytryna, sól, pieprz, majeranek, olej. Zalewa octowa: 2 duże cebule, 1 marchew, 3/4 szklanki octu, 1l wody, 3 listki Zobacz więcej
angielskiego 1 mały przecier pomidorowy 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju Wykonanie: Rybę kroimy na mniejsze kawałki, obtaczamy w mącę, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na Zobacz więcej
i w zalewie octowej. Najważniejsza jest baza, czyli małe kawałki ryby, usmażone w panierce. Przygotowanie ryby w panierce: Dzień wcześniej rozmrażam 1,5 kg filetów rybnych morskich (dorsz, mintaj, Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Ryba w zalewie

Ryba w zalewie 644

3
Ryba w zalewie Ryba w zalewie octowej z dodatkiem konserwowej papryki i ogórka. Rybę należy usmażyć w gęstym naleśnikowym cieście, która stanie się idealnym nośnikiem smaku aromatycznej zalewy. Danie Zobacz więcej
Ryby w pikantnej zalewie - Blog O mnie Robótki ręczne Artykuły Ryby w pikantnej zalewie dec 8th Url: Tweet Smaczne i ładnie prezentujące się danie na stole wigilijnym i nie tylko. Można je przygotować Zobacz więcej
Dzisiaj polecam przepis na smaczną rybkę w zalewie octowej, nazywaną na Podlasiu "rybą w occie". Sprawdza się zarówno na gościnie, jak i na co dzień lub w dni postne. Jeśli mamy takiej ryby sporo, Zobacz więcej
Polecam pyszną rybkę w zalewie octowej. Idealna na przekąskę, można zajdać samą lub z chlebkiem. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze przeszła marynatą. Zobacz więcej
Ryba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania. Jej zaletą jest również to,że może długo postać i w miarę upływu czasu nabiera odpowiedniego Zobacz więcej
1. Olej, wodę, sól, przecier, pieprz i ziele wrzucić razem do jednego garnka i zagotować. Następnie dodać ocet i jeszcze raz zagotować. 2. Rybę pokroić na mniejsze kawałki przyprawić solą i pieprzem Zobacz więcej
ŁOWCA SMAKU
ŁOWCA SMAKU Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łowca Smaku
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej 35439

2
SKŁADNIKI: - 1 kg fileta z dorsza - przyprawa do ryb - 2 jajka - bułka tarta - olej - 1 cebula - 5 listków laurowych - kilka ziarenek ziela angielskiego - 1 łyżka cukru - 1 szklanka octu 10 % - 5 Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z ryby (dowolnej) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 4 cebule Ciasto: Łyżka wegety szklanki mąki szklanki wody 2 jaja olej Zalewa: 1 szklanka wody 1 Zobacz więcej
Karnawał sprzyja spotkaniom towarzyskim dlatego z pewnością przyda się przepis na taką rybę, którą można przygotować nawet kilka dni wcześniej. Ryba najlepiej smakuje po dwóch, trzech dniach, ale Zobacz więcej
Mój klasyk sylwestrowy- ryba w pomidorach...zajadam się jej pozostałościami po sylwestrowymi, przy kieliszku wina i książce. 0,5 kg filetów z miruny (bądź innej ryby) Zalewa 2 szkl. wody 6 łyżek octu Zobacz więcej