ryba w ziołach

Pyszne, proste i lekkie danie rybne, doskonałe dla osób będących na diecie, ale nie tylko. Dodatek świeżych ziół sprawia, że ryba jest delikatna, a zarazem mocno aromatyczna. Ogromną zaletą jest fakt, Zobacz więcej
Uwielbiam ryby. Nie przepadam za innym rodzajem mięs ale ryby ubóstwiam! 3 razy w tygodniu to minimum :) Dzisiaj czas na ich kolejną odsłonę. Cała ryba zapiekana w ziołach z ziemniakami. Gotowi? Zobacz więcej
Ryba z dodatkiem świeżych ziół jest pyszna,bardzo ją lubię i często przygotowuję.Świetnie smakuje podana na tarasie ze świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 1 duża rybka(u mnie Zobacz więcej
Moją ulubioną formą przygotowania ryby jest jej podsmażenie z warzywami a potem duszenie z dodatkiem białego wina. Taka ryba jest pełna smaku i delikatna. Tym razem miałam mintaja i przygotowałam go Zobacz więcej
2 02 2012 Bardzo lubię ryby i staram się przyrządzać je na rozmaity sposób. To są filety z morszczuka przyrządzone na ceramicznej patelni, z dodatkiem jasnozielonej części pora i natki pietruszki. Zobacz więcej
i mięsa nie jem pod żadną postacią. Moja propozycja to przede wszystkim bardzo zdrowy obiad, polecam osobom na diecie jak i tym jedzącym mięso. Sandacz w ziołach na parze: ja SAMA :D wyfiletowałam Zobacz więcej
Ryba po grecku gości jak pisałam już na każdym stole. Jest niezwykle smaczna i dlatego też w tym roku musiałam robić ją dwukrotnie :) Tym razem jednak zrobiłam w wersji z ziołami i pomidorami. Zobacz więcej
Składniki: 2 pstrągi po ok.250g każdy odrobina oliwy z oliwek zioła: koperek, pietruszka, tymianek,rozmaryn 2 ząbki czosnku 1/2 dużej cebuli świeżo zmielony pieprz sól - gruboziarnista Moją propozycją Zobacz więcej
Zdradzam mój patent na aromatyczną i soczystą rybę :) Cytryna i zioła dają wspaniały aromat, a cukinia soczystość. 2 duże filety ryby ze skórką (np. Miruna, Dorsz, Halibut) 1 1/2 średniej cukini ze Zobacz więcej
Przygotowanie: 5 minut Czas pieczenia:15 minut Przepis pochodzi ze strony Foodnetwork, a jego autorem jest uwielbiana przeze mnie Ina Garten, oryginalny przepis można znależć tutaj. Przepis jest Zobacz więcej
Rybę tą przygotowywaliśmy na warsztatach rybnych z Gavin'em Baxter'em. Danie jest proste do przygotowania, zioła delikatnie tylko podkreślają smak ryby. Zamiast grillowania możecie tak przygotowaną Zobacz więcej
, a mianowicie w sód. Składniki: kawałek dowolnej ryby najlepiej bez ości łyżka płatków migdałowych dwa plasterki cytryny świeże zioła, np pietruszka, ale można też użyć ziół prowansalskich: świeżej Zobacz więcej
Ryba na moim stole jest bardzo częstym "gościem". Nie tylko ze względu na zdrowotne właściwości, ale również na wielką wdzięczność ryby jako składnika potraw. Można ją komponować chyba z każdym Zobacz więcej
zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Do ciasta dodać startą skórkę z cytryny, słodką paprykę, oregano, zioła prowansalskie, oliwę, sól i pieprz. Filety przekroić na pół. Na Zobacz więcej
Ryba w pysznym wzbogacanym przyprawami i ziołami cieście naleśnikowym | Miod chili i cytryna Miod chili i cytryna gotowanie z pasją Menu Przeskocz do treści szybkie dania przystawki sałatki zupy dania Zobacz więcej
Składniki: * 2 jaja * kilka kromek chleba *250-500 ml mleka * sól i pieprz ziołowy * zioła prowansalskie * twaróg wiejski * jogurt naturalny * szprotki w sosie pomidorowym * warzywa do dekoracji Zobacz więcej
ml wody, 1 średnia marchewka, 1 większa szalotka, 1/2 mniejszej cukinii zielonej, 1/2 mniejszej cukinii zielonej 300 g świeżego dorsza, 70 g zielonego groszku, świeże zioła - bazylia, bazylia grecka, Zobacz więcej
Przepisy kulinarne - Nie! Po prostu pasja którą się można poczęstować:) I pare ciekawostek z królestwa Pani Domu. Zobacz więcej
Piątek to tradycyjnie rybny dzień. Z resztą od czasu do czasu warto sięgnąć po ryby, a to ze względu na ich wartości odżywcze. Wielu z nas przeżywa traumę z dzieciństwa w postaci panierowanego fileta Zobacz więcej