ryba z czosnkiem

Zapiekać ryby w ten sposób można różne, zarówno morskie, jak i słodkowodne. Sprawdzi się w tym przepisie zarówno dorsz, jak i lin lub karp. Mój wybór padł na dorsza, po pierwsze, dlatego, że preferuje Zobacz więcej
Uwielbiam ryby! przygotowuję je na różne sposoby z różnymi dodatkami. Do tego dania możecie wykorzystać każdą rybę - no może łosoś najmniej pasuje do sosu kurkowego.. ale jak ktoś się uprze to może Zobacz więcej
Kolejna propozycja dla fanów ryby ! Dziś prosto jak tylko się da :) Pieczone filety rybne ( użyj swojej ulubionej )z czosnkiem i natką pietruszki ! Smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu !! Another Zobacz więcej
Kolejna propozycja dla fanów ryby ! Dziś prosto jak tylko się da :) Pieczone filety rybne ( użyj swojej ulubionej )z czosnkiem i natką pietruszki ! Smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu !! Another Zobacz więcej
w kuchni, takie produkty ciężko przechodzą mi przez gardło. Jak dla mnie- szkoda zdrowia i pieniędzy. Dziś mam dla Was propozycję na pikantny (bardzo!) obiad. Na niedzielny myślę, że też się nada. Zobacz więcej
Zostało mi dużo płatków kukurydzianych, a że dziś jest piątek, postanowiłam przygotować rybę. Żeby nie było nudno smak ożywiłam czosnkiem niedźwiedzim, cytryną, solą i białym pieprzem. Danie niezwykle Zobacz więcej
Z tego całego dania najbardziej smakuje mi podpieczona cebulka i czosnek utytłane w sosie pomidorowym i koperku,ale oczywiście całość jako posiłek smakowo również bardzo mi odpowiada.Ciekawie Zobacz więcej
Wegańska wariacja na temat brytyjskiego dania- Fish and Chips. Efekt z pewnością jest kompletnie inny, ale tak mi się skojarzyło. Tradycyjna ryba w takim daniu smażona jest najczęściej w cieście Zobacz więcej
Ostrobok w warzywach SKŁADNIKI: 1 ostrobok 35-40 dkg 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka oliwek sól, pieprz przyprawa do ryb cytryna … Czytaj dalej Ostrobok Zobacz więcej
Ryba filet 1/2 brokuła 4 kartofle 1 łyżka migdałów 1 ząbek czosnku Rybę solimy i doprawiamy ziołami, pieczemy na patelni. Gotujemy kartofle i brokuł, blendujemy na purre z czosnkiem przeciśniętym Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Moje włoskie pesto

Moje włoskie pesto 33

0
Obrany czosnek przetrzeć przez praskę , bazylie drobno posiekać Orzechy drobno zmielić , wszystko połączyć , dodać oliwę, cytrynę i zmiksować Konsystencja mojego pesto była dość gęsta , świetna do Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Aromatyzowana oliwa

Aromatyzowana oliwa 99

2
Oliwa aromatyzowana nie tylko ładnie wygląda, jest też zdrowym i smacznym dodatkiem do przystawek, sałatek, ryb, mięsa czy makaronu. Wystarczy parę małych, szklanych butelek, trochę ziół, papryczka, Zobacz więcej
tanasza
tanasza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tanasza
lin pieczony w folii

lin pieczony w folii 1813

0
rybę umyć i oczyścić, natrzeć olejem i przyprawami (sól, pieprz), do środka włożyć świeży tymianek, czosnek, plasterki cytryny), odstawić do lodówki na godzinę, piec w folii ok 20 min. w temperaturze Zobacz więcej
ryby oczyścić, nadziać czosnkiem, tymiankiem i masłem, oprószć przyprawami, podsmażyć na patelni na oliwie zodrobiną masła, serwować z cytryną lub limonką P.S. te ryby mają niesamowity kolor - nie bez Zobacz więcej
Delikatny dorsz przyrządzony w klimacie azjatyckim, z imbirem, czosnkiem i zielonym pieprzem. Ta delikatna biała ryba, marynowana i gotowana na parze w połączeniu z ryżem jaśminowym z kolendrą dodaje Zobacz więcej
łosoś świeży (lub inna ryba) Sos: 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (S) pieprz (O) 1/2 łyżeczki imbiru (O) 1 ząbek czosnku (O) 2 łyżki koperku (O) 1 łyżka musztardy (O) – opcjonalnie sól (Sł) sok z Zobacz więcej
Śledzie. Jedna z najczęściej goszczących ryb na polskich stołach. Każdy ma jakaś swoją ulubioną wersję, w oleju, w śmietanie czy w sałatce. Przygotowałam śledzie w moich ulubionych dodatkach czyli z Zobacz więcej
Gaździnka warzy
Gaździnka warzy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gaździnka warzy
Miruna

Miruna 397

0
Składniki: 3-4 filety Miruny bulion warzywny ok 3/4 szklanki ząbek czosnku Przygotowanie: Bulion wlać na patelnię, dodać pokrojony w plasterki czosnek. Do gotującego się na małym ogniu włożyć rybę. Zobacz więcej
Smażąc rybę na ogół obtaczamy ją mąką, bądź bułką tartą. Nie jest to oczywiście konieczne. Jeśli chcemy dla odmiany zjeść rybę soczystą i aromatyczną, możemy smażyć ją bezpośrednio na maśle bez Zobacz więcej