ryba z grilla w folii

Piękna pogoda, szkoda tracić czas na gotowanie. Folię aluminiową smarujemy oliwą, rozkładamy: cukinię pociętą w paseczki, przyprawiony filet z ryby, plastry cytryny i gruby szczypior. Idealne będą Zobacz więcej
cal
cal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
meals
pstrąg

pstrąg 1882

2
ser feta koperek pietruszka masło pieprz sok z cytryny dobrąświeżarybę (kupujecie taką która ma głowę!) czyścimy z łusek i pozbywamy się oczu (lepiej zrobić to od razu niż podczas pieczenia Zobacz więcej
Pieczone w pergaminie, z papryką, oliwkami i cytryną Składniki Około 200 g filetów z ryby na przykład dorsz Kilka plastrów limonki Pokrojona papryka chili Pokrojona w duże kawałki dymka Oliwki Zobacz więcej
Sposób Przygotowania Zioła siekamy drobno i wsypujemy do moździerza, dodajemy sól i sok z cytryny, wszystko razem rozcieramy. Rybę dokładnie myjemy w środku i na zewnątrz. Nacieramy i w środku i na Zobacz więcej
wkładamy masło zmieszane z rozmarynem. Pod każdą rybę wkładamy plasterek cytryny i gałązkę tymianku. Każdego pstrąga z osobna owijamy szczelnie folią aluminiową i układamy na grillu. Ryby są gotowe Zobacz więcej
rosik93
rosik93 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie w kuchni
Szaszłyki rybne

Szaszłyki rybne 220

0
1/2 kg filetu mintaja 3 pomidory 1 ogórek zielony 2 cebule olej sól pieprz majeranek papryka ostra Rybę rozmrozić, doprawić. Pozostawić na 2 h w lodówce. Pomidory,ogórki i cebulę umyć, pomidory Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
Pstrąg

Pstrąg 8056

3
Miał być pstrąg z grilla, ale że deszcz przegonił, to był z piekarnika. Piekarnik jeszcze nie był testowany, więc trzeba było dokładnie przeczytać instrukcję, ale i tak nie obyło się bez wielkiego Zobacz więcej
Przysmak nieco zapomniany, idealny jako dodatek na grilla! Podkreśli też smak ryby, położone na jej wierzchu po usmażeniu (wspomnienie nadmorskich smażalni ryb mniam mniam) kostka miękkiego masła, 2 Zobacz więcej
Składniki: 2 pstrągi Delikat czerwony Knorr 1 cytryna Wykonanie: Rybę oczyścić i umyć. Natrzeć przyprawą i sokiem z cytryny. Odstawić na 1h w chłodne miejsce. Po 1h owinąć w folię aluminiową i piec z Zobacz więcej
Seler a’la ryba, czyli grillowany filet z selera. Posypany pokruszonymi glonami, pieprzem i solą. Polany oliwą. Zapieczony z cytryną. Nic dodać, nic ująć. Seler a’la ryba Wykonanie: Seler kroję na Zobacz więcej
Ryba z grilla jest pyszna. Moja zawsze z nutą cytryny i koperku. Taką uwielbiamy i taka na grillu ląduje i tym razem. Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze przecież. Smacznego! Składniki : * Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 195

1
Pstrąg pieczony w folii w piekarniku… z plastrami limonki, z masłem z zieloną pietruszką w środku, z czosnkiem, z odrobiną sosu sojowego. Pycha! Rybę pieczemy w folii 15 minut w temperarturze 220 Zobacz więcej
Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Lubię przyrządzać go pieczonego wtedy mięsko jest delikatne i lekko wilgotne. Dziś będą pieczone dzwonka łososia podane z sosem śmietanowo czosnkowym oraz Zobacz więcej
Letnia wersja pstrąga Pieczony pstrąg z bakaliami i pomidorkami koktajlowymi Rybkę robimy na grillu ewentualnie w piekarniku składniki * 1 szt pstrąg, * cytryna, * 1 łyżka masło, * 1 łyżka pestki Zobacz więcej
Jak to głosi nadawana teraz w telewizji reklama: Nadeszła chwila na pstrąga…..co prawda tym razem nie z grilla, a z piekarnika, ale i tak wyszedł fantastyczny J. Składniki - Pstrąg - Plasterek cytryny Zobacz więcej
Filet z pangi z pomidorkami pieczony na grillu 30966 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 137 głosów z średnią 4.44 z 5)Filet z pangi z pomidorkami pieczony na grillu4.44 out of 5 based on 137 Zobacz więcej
Nie ma to jak morskie ryby... Ale i pstrąg, szczególnie z grilla - dobra rzecz. Dzisiaj pstrąg z masełkiem czosnkowo - pietruszkowym. Potrzebujesz (na 2 osoby): 2 sprawione pstrągi ok. 100 g masła pół Zobacz więcej
Smaczne i zdrowe masło czosnkowe. :-) Dodatki (zioła) wybierz dowolnie. W moim przypadku jest pietruszka, bo świetnie pasuje do ryby. Tak na prawdę, takie masło naje się do wszystkiego. Do pieczywa, Zobacz więcej