ryba z grilla w folii

{{headerMessage}}
Piękna pogoda, szkoda tracić czas na gotowanie. Folię aluminiową smarujemy oliwą, rozkładamy: cukinię pociętą w paseczki, przyprawiony filet z ryby, plastry cytryny i gruby szczypior. Idealne będą Zobacz więcej
cal
cal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
meals
pstrąg

pstrąg 1887

2
{{headerMessage}}
ser feta koperek pietruszka masło pieprz sok z cytryny dobrąświeżarybę (kupujecie taką która ma głowę!) czyścimy z łusek i pozbywamy się oczu (lepiej zrobić to od razu niż podczas pieczenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone w pergaminie, z papryką, oliwkami i cytryną Składniki Około 200 g filetów z ryby na przykład dorsz Kilka plastrów limonki Pokrojona papryka chili Pokrojona w duże kawałki dymka Oliwki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sposób Przygotowania Zioła siekamy drobno i wsypujemy do moździerza, dodajemy sól i sok z cytryny, wszystko razem rozcieramy. Rybę dokładnie myjemy w środku i na zewnątrz. Nacieramy i w środku i na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wkładamy masło zmieszane z rozmarynem. Pod każdą rybę wkładamy plasterek cytryny i gałązkę tymianku. Każdego pstrąga z osobna owijamy szczelnie folią aluminiową i układamy na grillu. Ryby są gotowe Zobacz więcej
rosik93
rosik93 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie w kuchni
Szaszłyki rybne

Szaszłyki rybne 228

0
{{headerMessage}}
1/2 kg filetu mintaja 3 pomidory 1 ogórek zielony 2 cebule olej sól pieprz majeranek papryka ostra Rybę rozmrozić, doprawić. Pozostawić na 2 h w lodówce. Pomidory,ogórki i cebulę umyć, pomidory Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
Pstrąg

Pstrąg 8123

3
{{headerMessage}}
Miał być pstrąg z grilla, ale że deszcz przegonił, to był z piekarnika. Piekarnik jeszcze nie był testowany, więc trzeba było dokładnie przeczytać instrukcję, ale i tak nie obyło się bez wielkiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przysmak nieco zapomniany, idealny jako dodatek na grilla! Podkreśli też smak ryby, położone na jej wierzchu po usmażeniu (wspomnienie nadmorskich smażalni ryb mniam mniam) kostka miękkiego masła, 2 Zobacz więcej
kucharka-pieczarka
kucharka-pieczarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kucharka,pieczarka
Pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla 695

0
{{headerMessage}}
Składniki: 2 pstrągi Delikat czerwony Knorr 1 cytryna Wykonanie: Rybę oczyścić i umyć. Natrzeć przyprawą i sokiem z cytryny. Odstawić na 1h w chłodne miejsce. Po 1h owinąć w folię aluminiową i piec z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Seler a’la ryba, czyli grillowany filet z selera. Posypany pokruszonymi glonami, pieprzem i solą. Polany oliwą. Zapieczony z cytryną. Nic dodać, nic ująć. Seler a’la ryba Wykonanie: Seler kroję na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba z grilla jest pyszna. Moja zawsze z nutą cytryny i koperku. Taką uwielbiamy i taka na grillu ląduje i tym razem. Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze przecież. Smacznego! Składniki : * Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 204

1
{{headerMessage}}
Pstrąg pieczony w folii w piekarniku… z plastrami limonki, z masłem z zieloną pietruszką w środku, z czosnkiem, z odrobiną sosu sojowego. Pycha! Rybę pieczemy w folii 15 minut w temperarturze 220 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Lubię przyrządzać go pieczonego wtedy mięsko jest delikatne i lekko wilgotne. Dziś będą pieczone dzwonka łososia podane z sosem śmietanowo czosnkowym oraz Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Letnia wersja pstrąga

Letnia wersja pstrąga 101

0
{{headerMessage}}
szt pomidorki koktajlowe, * 1 łyżeczka owoce goji Pstrąga myjemy osuszamy. Rybę solimy także w środku brzuszka. Cytrynę 1/4 jej części kroimy w kostkę i wkładamy do brzuszka wraz z kawałkiem masła. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak to głosi nadawana teraz w telewizji reklama: Nadeszła chwila na pstrąga…..co prawda tym razem nie z grilla, a z piekarnika, ale i tak wyszedł fantastyczny J. Składniki - Pstrąg - Plasterek cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Na odpowiednio dużym kawałku folii ułożyć przygotowane porcje ryby, obłożyć je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma to jak morskie ryby... Ale i pstrąg, szczególnie z grilla - dobra rzecz. Dzisiaj pstrąg z masełkiem czosnkowo - pietruszkowym. Potrzebujesz (na 2 osoby): 2 sprawione pstrągi ok. 100 g masła pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczne i zdrowe masło czosnkowe. :-) Dodatki (zioła) wybierz dowolnie. W moim przypadku jest pietruszka, bo świetnie pasuje do ryby. Tak na prawdę, takie masło naje się do wszystkiego. Do pieczywa, Zobacz więcej