ryba z ogórkiem konserwowym

Pasta z makreli wędzonej do doskonały i tani dodatek do kanapek. Świetnie smakuje z ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Składniki: 1 makrela wędzona 3 łyżki masła lub dobrej margaryny 2 łyżki Zobacz więcej
Doskonały dodatek do mięsa lub ryby. Składniki: kawałek białej części pora 1 jabłko 1 duży ogórek konserwowy szczypta soli 1 łyżka majonezu Wykonanie: Pora umyć, pokroić w kawałki i posolić. Zobacz więcej
Błyskawiczna i przepyszna :) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 małe ogórki konserwowe lub kiszone pęczek szczypioru lub mała cebula 2 jaja ugotowane na twardo sól, pieprz 2 łyżki majonezu Rybę Zobacz więcej
Składniki: 1 duża makrela 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry i dokładnie obrać z ości. Ogórka oraz Zobacz więcej
Sos tatarski nadaje się do zimnych: -mięs, -ryb, -szynki na Wielkanoc, -gotowanych na twardo jajek Składniki: 0,25l majonezu, 0,5 szklanki kwaśnej śmietany, 3 ogórki konserwowe, 3 jajka na twardo, Zobacz więcej
Prosta, szybka, smaczna propozycja dla konserwy rybnej Wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem lub na krakersach solonych. Polecam gorąco Składniki: 2 puszki dowolnej ryby w pomidorach (makrela, śledź, Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 100 g łososia wędzonego 1/2 czerwonej cebuli 2-3 ogórki konserwowe (w zależności od ich wielkości) 1 żółtko świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka brandy (opcjonalnie) 1 łyżeczka soku z cytryny Zobacz więcej
Pomysł na tę pastę znalazłam w sieci. Odchudziłam trochę, zastępując majonez jogurtem. Przyprawiłam również po swojemu. Efekt - fantastyczny. Pasta rybna z ogórkiem ____________ 200 g łososia Zobacz więcej
Bardzo lubię taką pastę do kanapek, nie wymaga dużego wysiłku w przyrządzeniu, dlatego zachęcam do wypróbowania :-) Składniki: ok. 20 dag wędzonej obranej z ości ryby 3 jajka ugotowane na twardo Zobacz więcej
Zapraszam na przystawkę z pstrąga. Danie to jest bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo smaczne. Powstało ono z filetów z pstrąga w sosie paprykowymGRAAL. 2 puszki filetów z pstrąga w sosie Zobacz więcej
chleb tostowy, ogórki konserwowe Przygotowanie: Rybę obrać, dokładnie oddzielić mięso od ości. Do mięsa dodać koncentrat i drobno posiekany szczypiorek. Wymieszać, najlepiej palcami. Smacznego! Zobacz więcej
Składniki: makrela wędzona 2 sztuki, groszek konserwowy 1 szklanka, ogórki kiszone 4 średnie, cebula 1 sztuka, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba z makreli Zobacz więcej
Skład: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała muszka kukurydzy 4-5 ogórków konserwowych 150g żółtego sera majonez Przygotowanie: Ser żółty kroimy w kostkę ogórka konserwowanego Zobacz więcej
Będzie bardzo dobrze pasowała do delikatnego mięska i ryby :) Ja podałam ją do delikatnych kotletów drobiowych :) 1 średnia marchewka 2 spore kiszone ogórki 3 płaty papryki konserwowej 1 mała cebula Zobacz więcej
Rzadko jadamy makrelę - mnie odstraszają ości. Nie da się jednak ukryć, że makrela to bardzo zdrowa i pyszna ryba. Aby nieco urozmaicić kolację z makreli powstały dwie pasty kanapkowe. Nic tylko Zobacz więcej
Tatar z łososia wędzonego to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie lubią surowej wołowiny. Ponadto, jest on bardziej dietetyczny od tradycyjnego tatara. Składniki: 300g łososia wędzonego 3 ogórki Zobacz więcej
Przepis na 4 sztuki Składniki 4 tortille 2 filety rybne Butla tarta 1 jajko Duży pomidor Mango 2 ogórki konserwowe 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu świeży szczypiorek oliwa Sól, pieprz Zobacz więcej
Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło Składniki: 5 dużych marchewek 5 ząbków czosnku 5 średnich ogórków konserwowych 2 łyżki masła sól,pieprz Przygotowanie: Marchewki obrać,umyć,pokroić w Zobacz więcej
Pasta kanapkowa to moje ulubione danie na śniadanie. Do tego świeży chrupiący chlebek i więcej nic nie trzeba. Szczególnie lubię pasty rybne, dlatego robię ja na różne sposoby. Do tej dodałam paprykę Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Ryby po japońsku

Ryby po japońsku 241

1
Ryba po japońsku, to moje ulubiona forma przygotowania ryby. Chyba nie znam osoby, której by nie smakowała. Panierka, czyli ciasto naleśnikowe do obtaczania:1 szklanka mąki, 1 jajko, szklanki wody, 1 Zobacz więcej