ryba z papryką

wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Ryba pieczona z papryką

Ryba pieczona z papryką 1704

2
{{headerMessage}}
W ramach zdrowego odżywiania proponuję rybę pieczoną z papryką. Aromatyczne i szybkie danie a do tego bardzo smaczne. Możecie użyć dowolnej ryby, ja użyłam dorsza. Składniki: 2 filety z ryby, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 3 kolorowe papryki pół woreczka ryżu garstka fasolki szparagowej mrożonej garstka mrożonej marchewki typu: baby pół cebuli 2 różyczki brokułów 2 małe płaty ryby pietruszka do dekoracji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i swieze ziola. Zapraszam! Papryka faszerowana ryba .2 duze papryki .2 duze platy mrozonej ryby .6 kromek chleba tostowego .2 szklanki mleka .2 lyzki bulki tartej .1 jajko Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Ryba z papryką i porami

Ryba z papryką i porami 276

2
{{headerMessage}}
Od dawna wiadomo, że rybka jest świetna przystawką. Pasuje zarówno na zimno jak i na ciepło, ja dzisiaj proponuję tę pierwszą wersję. Ryba jest aromatyczna, ze względu na mdłego pora trzeba ją dobrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja ulubiona letnia wersja ryby: z papryką i kurkami. Pyszne i lekkie, niskotłuszczowe i niskokaloryczne danie. Do przyrządzenia można użyć dowolnej białej ryby. Gorąco polecam. SKŁADNIKI na 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rybka smaczna zarówno na ciepła jak i na zimno. Delikatnie zmodyfikowana może być także doskonałą potrawą podczas stosowania różnych dietach. Składniki: - 1 kg dowolnego fileta (mintaj, morszczuk), - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba z sosem z pieczonej papryki - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Ryba z sosem z pieczonej papryki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zanim wpadnę w wir wymyślania nowych,wielkanocnych przepisów, mam dla Was jeszcze szybkie w przygotowaniucurry. Ma bardzo kremową strukturę (to zasługa batata). Jest gęste i pożywne. Znajdziecie w nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebne będą: - filety rybne (wykorzystałam 3 filety z mintaja) - 1 papryka - 1 por - natka pietruszki - folia aluminiowa - przyprawy: curry, słodka papryka, sól, pieprz, przyprawa do ryb - folia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Inspiracja na zupę przyszła z książki "Zupy i sosy"*, ze względu na to, że w oryginale był seler naciowy, a ja go nie dostałam w żadnym sklepie w zasięgu reki, dodałam paprykę, w związku z czym zupa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Często jem rybę i ryż, ale jakoś tak rzadko w duecie. Postanowiłam to zmienić i tak powstało oto to danie. Idealne na szybką kolację czy lekki obiad. Dodatkowym plusem jest bezstresowe i szybkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W poniedziałek odwiedziłam stoisko z rybami. Nie mogłam oprzec się pokusie, więc kupiłam halibuta, makrele i tuszki małych sledzi - moje ulubione! Od kilku dni jemy rybki - sa pyszne i zdrowe! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warto było czekać, bo wyszło coś naprawdę niesamowitego. I dodatkowo potwierdziło moją tezę, że ricotta jest świetna absolutnie we wszystkim. I nie można jej niczym zastąpić. Jest unikalna i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy Tomek się dowiedział, że kupiłam kilka filetów rybki od razu zarządził entuzjastycznie, że chce rybę z papryką i pomidorami. Co więcej miał mi nawet pokazać przepis, który kiedyś tam znalazł i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
orz białego pieprzu przygotowujemy marynatę. Rybę marynujemy przez kilka godzin (im dłużej tym lepiej przejdzie aromatem ziół i przypraw). W garnku zagotowujemy wodę. Na sitko do gotowania na parze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 250 g fileta z flądry lub dorsza 2 papryki 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy + do spryskania ryby sól, pieprz czarne oliwki kilka listków bazylii Filety umyć, osuszyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam serdecznie Propozycja na pyszną rybę z pieczarkami i papryką w sosie ketchupowym, ryba jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu, można ją podawać na ciepło lub na zimno. Idealnie nadaje się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomarańczowe, czerwone, zielone kolory potraw, silnie pobudzają zmysł wzroku i smaku a i są bardzo wartościowe, bogate w karoteny, najważniejsze witaminy i minerały. Do tego wystarczy dołożyć trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką książki "Jerusalem" Yotama Ottolenghi i Samiego Tamimi;) W zasadzie każdy przepis z niej zapowiada się doskonale i ma się ochotę wszystkie je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i końcu udaje mi się znaleźć czas na pstryknięcie tego, co ląduje w naszych brzuszkach. ;) Oh, jak dobrze. Ale wracając do rybki. Wersja zdecydowanie dla zapracowanych oraz tych, co rybę to tylko Zobacz więcej