ryba z papryką i czosnkiem

Bardzo lubię pieczarki, odkąd dawno dawno temu zajadałam się bułką z farszem pieczarkowym na dworcu w Bielsko-Białej. Podduszone na patelni są świetnym dodatkiem do obiadu. Bardzo smakują mi w Zobacz więcej
Raz, dwa, trzy: marynowana pieczona papryka z kaparami i czosnkiem : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Raz, dwa, trzy: Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na danie pełne zieleni. Szybki makaron z czosnkiem niedźwiedzim, zieloną papryką i pietruszką. Ostatnio na moje kuchenne półki trafiły wyroby prosto z Ziemi Przemyskiej – pesto z Zobacz więcej
Zanim wpadnę w wir wymyślania nowych,wielkanocnych przepisów, mam dla Was jeszcze szybkie w przygotowaniucurry. Ma bardzo kremową strukturę (to zasługa batata). Jest gęste i pożywne. Znajdziecie w nim Zobacz więcej
Pieczony czosnek jest po prostu obłędny. Świetnie smakuje w risotto, doskonale w ziemniaczanym puree. Dziś zapraszam na makaron z prostym pesto przygotowanym na bazie m.in. pieczonego czosnku. Makaron Zobacz więcej
Mimo,że zima się jeszcze nie skończyła ja mam coś bardzo wiosennego. Bardzo kolorowy a jakże smaczny twarożek na zimowe śniadanie. Pocieszam się,że za kilka dni będzie luty i coraz bliżej do wiosny. Zobacz więcej
Tym razem smarowidło do chleba albo przekąskę zrobiłam z wędzonej ryby maślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile Zobacz więcej
Kanapkowa pasta z tofu O mnie Przepisy przepisy podstawowe śniadania zupy dania główne lunch na wynos dipy, dressingi i sosy sałatki i surówki napoje i koktajle przetwory na chleb słodkości dla Zobacz więcej
W ostatnią sobotę działo się wiele w Akademii Kulinarnej Whirpool. Mierzyliśmy się z rybami i muszelkowymi owocami morskimi pod czujnym i surowym okiem Marco Ghia. Nie obyło się bez rozmowy o Zobacz więcej
Witam Was dzisiaj z kanapy, otulona kocem po pachy, z herbatą imbirową z miodem w łapie i zapasem chusteczek w zasięgu nosa. Nie jest dobrze ale było zdecydowanie gorzej więc staram się nie Zobacz więcej
Bardzo lubię pasty kanapkowe i podoba mi się to, że można je różnorodnie komponować, w zależności na co mamy akurat ochotę i/lub co mamy na stanie w lodówce czy spiżarni :) Tak właśnie powstała moja Zobacz więcej
Troszkę mnie nie było, natłok obowiązków i pogoda sprawiły, że nic mi się nie chciało...Pewnie u Was było podobnie:) Wraz z nowym miesiącem obiecuję poprawę i prezentuję Wam nowy przepis: pieczoną Zobacz więcej
Składniki: 250 g fileta z flądry lub dorsza 2 papryki 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy + do spryskania ryby sól, pieprz czarne oliwki kilka listków bazylii Filety umyć, osuszyć Zobacz więcej
ziemniaczki pieczone z czosnkiem, papryką i rozmarynem . CZEŚĆ! GOTUJĘ ŚNIADANIE CHLEB I BUŁKA JAJKO PANKEJK PLACEK NALEŚNIK OWSIANKA&co INNE OBIAD ZUPA MAKARON MIĘSO RYBKA JEDNOGARNKOWIEC Zobacz więcej
Bardzo lubię te "kaszane" kotleciki z dodatkiem ryby. Są po prostu pyszne! Składniki: 1/3 szklanki kaszy gryczanej 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub rosołu Zobacz więcej
Wspaniała uczta dla jaroszy.Kotlety są delikatne , doskonale nadają się na dietę i smakują wybornie.Polecam. 1 mała makrela wędzona obraną z ości i zmielona( nie musowo) 1/2 szklankę.kaszy jaglanej 1 Zobacz więcej
Jeszcze grillujemy, w ogrodach i na działkach, dopóki śnieg nie spadnie. Wykorzystajmy jesień do ostatniej chwili. Tym razem pyszne mięso, zdrowy mega pyszny czosnek grillowany i papryka, polecam Zobacz więcej
Pilaw to danie banalne w przygotowaniu, dlatego tak często do niego wracam i tworzę jego nowe wersje. Idealny na obiad w tygodniu albo na ciepłą kolację. Tym razem zrobiłam lekki i delikatny w smaku Zobacz więcej
Taka rybka chodziła za mną od pięciu lat. Naprawdę. Takowe danie podano kiedyś u znajomych, a ja nie mogłam, bo karmiłam, potem jakoś zapomniałam (trudno nie zapomnieć, jak się karmi dwa lata), potem Zobacz więcej
Najlepsza gęsina na świętego Marcina! I rzeczywiście te pieczone udka są najlepsze. Dobrze doprawione, pachnące, mięciutkie mięso i chrupiąca skórka a do tego złociste ziemniaczki i duszona żurawina. Zobacz więcej