ryba z parowara

Aromatyczna, ziołowo- owocowa – dietetyczna rybka z parowaru. Czas :15 minut + 3 godziny w marynacie Składniki : 2 małe , podłużne filety z białej ryby ( lub 1 duży przekrojony na dwie części wzdłuż ) Zobacz więcej
U mnie z gotowaniem na parze to jest trochę na bakier. Nie przepadam za potrawami tak robionymi bo wg mnie para po prostu wypłukuje z produktów smaki , które ściekają do wody w dolnym garnku ( Zobacz więcej
Łosoś jest bardzo wdzięczną rybą, która sama w sobie ma doskonały smak. Dziś postanowiłam zrobić mały eksperyment, ponieważ Oskar uwielbia i łososia i cynamon, chciałam sprawdzić czy to połączenie ma Zobacz więcej
Kolorowa, karnawałowa i pyszna. Uwielbiam ziemniaczane sałatki i uwielbiam ziemniaczane sałatki z rybą :) Składniki: 5-6 ziemniaków 20 dag łososia wędzonego w kawałku pęczek rzodkiewek 1 papryka 1 Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Łosoś na parze

Łosoś na parze 894

1
Od niedawna intensywnie używam parowara. Dzięki niemu poznaję smak potraw. To niesamowite jak możemy popsuć marchewkę, ziemniaki, ryby gotując w osolonej wodzie czy smażąc. Polecam wszystkim dania Zobacz więcej
. Jest smaczny sam z siebie . Podaję stawiając obok utarty ostry ser ( najchętniej Chedar, lub Oscypek , bo za Parmezanem nie przepadam ) , posiekane zioła ( bardzo fajnie smakuje posypany młodą Zobacz więcej
przygotowane na parze i kolorowy ryż. Pyszne i proste jedzenie. roladki: filety z miruny lub innej białej ryby na każdy filet odrobina soku z cytryny, szczypta bazylii, szałwii, drobno posiekana Zobacz więcej
Przygotowanie: 10 minut Czas gotowania i smażenia: 20 minut Witlinek to ryba z gatunku dorszowatych spotykana w Północnym Atlantyku, Morzu Północnym i zachodnich rejonach Bałtyku. Jest smaczny ale Zobacz więcej
Wykonanie: Filety ryby pokrój w 2-3cm kawałki, natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem (lub przyprawą pomidorowo-czosnkową). Szpinak trzy razy wypłucz w zimnej wodzie by pozbyć się ewentualnego piasku, Zobacz więcej
Od pół roku żywię się w ten sposób i 6 kilogramów pożegnałam z uśmiechem :) Danie jest pyszne i zdrowe a przede wszystkim niskokaloryczne.Na początku mówiłam sobie , że jest zbyt banalne na bloga ale Zobacz więcej
garść fasoli szparagowej, u nas jeszcze mrożona dzwonek z łososia łyżeczka suszonej natki pietruszki, u mnie od Rafex łyżeczka oleju lnianego, nasz pochodzi ze sklepu Olini Ziemniaki kroimy w słupki, Zobacz więcej
także inna biała ryba – sola, płastuga czy pstrąg 200g pokrojonego na kawałki i starannie oczyszczonego z ości fileta z łososia norweskiego 1 drobno posiekana szalotka 2 łyżeczki świeżego koperku 2 Zobacz więcej
Dawno nic nie gotowałam. Znaczy gotuję niemal codziennie, ale nic spektakularnego, nic czego nie znacie. Praca, jakieś dodatkowe zajęcia, chroniczny brak czasu i zdarza się, że obiad trzeba Zobacz więcej
także inna biała ryba – sola, płastuga czy pstrąg 200g pokrojonego na kawałki i starannie oczyszczonego z ości fileta z łososia norweskiego 1 drobno posiekana szalotka 2 łyżeczki świeżego koperku 2 Zobacz więcej
RYBA 2 całe, świeże pstrągi 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła sól, pieprz PIERZYNKA brokuł - pół różyczki kalafior - pół różyczki 100 ml mleka serek topiony - 2 kostki 2 ząbki czosnku 2 jajka szczypta Zobacz więcej
jest jakaś oszczędność, no i mniej zmywania. Zaraz, zaraz... nie jest to post o zaletach parowania, o tym chyba już było! Dziś o daniu, które zagościło na moim stole - rolmopsy. Zastanawiałam się Zobacz więcej
cytrynowej 1 żółtko 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz, zioła do potraw z ryb Przygotowanie: Filet przekroić wzdłuż na pół, a następie każdą połówkę przekroić na pół, aby otrzymać 4 paski. Zobacz więcej
nowy cykl na blogu #obiad z parowara, na który bardzo serdecznie zapraszam! Postaram się prezentować dość zdrowe, w sumie dietetyczne dania. Jako pierwszy wchodzi obiad składający się z dorsza i Zobacz więcej
pietruszki 1. Pory umyj, pokrój na plastry i zblanszuj ( gotuj 2-3 min, później przelej lodowatą wodą) , albo gotuj na parze przez 10 min. Nie musisz mieć parowara, wystarczy garnek z gotująca się Zobacz więcej
sprzętem był parowar. Któregoś dnia stanęłam z nim oko w oko i powiedziałam: wszystko w życiu ma swój czas, również użycie parowara! Teraz w mojej kuchni nadchodzi era parowara! Podpowiadam, jak Zobacz więcej