ryba z parowara

Aromatyczna, ziołowo- owocowa – dietetyczna rybka z parowaru. Czas :15 minut + 3 godziny w marynacie Składniki : 2 małe , podłużne filety z białej ryby ( lub 1 duży przekrojony na dwie części wzdłuż ) Zobacz więcej
U mnie z gotowaniem na parze to jest trochę na bakier. Nie przepadam za potrawami tak robionymi bo wg mnie para po prostu wypłukuje z produktów smaki , które ściekają do wody w dolnym garnku ( Zobacz więcej
Łosoś jest bardzo wdzięczną rybą, która sama w sobie ma doskonały smak. Dziś postanowiłam zrobić mały eksperyment, ponieważ Oskar uwielbia i łososia i cynamon, chciałam sprawdzić czy to połączenie ma Zobacz więcej
Kolorowa, karnawałowa i pyszna. Uwielbiam ziemniaczane sałatki i uwielbiam ziemniaczane sałatki z rybą :) Składniki: 5-6 ziemniaków 20 dag łososia wędzonego w kawałku pęczek rzodkiewek 1 papryka 1 Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Łosoś na parze

Łosoś na parze 906

2
Od niedawna intensywnie używam parowara. Dzięki niemu poznaję smak potraw. To niesamowite jak możemy popsuć marchewkę, ziemniaki, ryby gotując w osolonej wodzie czy smażąc. Polecam wszystkim dania Zobacz więcej
. Jest smaczny sam z siebie . Podaję stawiając obok utarty ostry ser ( najchętniej Chedar, lub Oscypek , bo za Parmezanem nie przepadam ) , posiekane zioła ( bardzo fajnie smakuje posypany młodą Zobacz więcej
przygotowane na parze i kolorowy ryż. Pyszne i proste jedzenie. roladki: filety z miruny lub innej białej ryby na każdy filet odrobina soku z cytryny, szczypta bazylii, szałwii, drobno posiekana Zobacz więcej
Przygotowanie: 10 minut Czas gotowania i smażenia: 20 minut Witlinek to ryba z gatunku dorszowatych spotykana w Północnym Atlantyku, Morzu Północnym i zachodnich rejonach Bałtyku. Jest smaczny ale Zobacz więcej
Wykonanie: Filety ryby pokrój w 2-3cm kawałki, natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem (lub przyprawą pomidorowo-czosnkową). Szpinak trzy razy wypłucz w zimnej wodzie by pozbyć się ewentualnego piasku, Zobacz więcej
Od pół roku żywię się w ten sposób i 6 kilogramów pożegnałam z uśmiechem :) Danie jest pyszne i zdrowe a przede wszystkim niskokaloryczne.Na początku mówiłam sobie , że jest zbyt banalne na bloga ale Zobacz więcej
garść fasoli szparagowej, u nas jeszcze mrożona dzwonek z łososia łyżeczka suszonej natki pietruszki, u mnie od Rafex łyżeczka oleju lnianego, nasz pochodzi ze sklepu Olini Ziemniaki kroimy w słupki, Zobacz więcej
Przyszła pora na ogłoszenie wyników Konkursu „Gotujemy w parowarze”, co prawda z poślizgiem, który spowodowany był brakiem zasięgu mobilnego Internetu .Dziękuję wszystkim za nadesłane propozycje. Zobacz więcej
Dawno nic nie gotowałam. Znaczy gotuję niemal codziennie, ale nic spektakularnego, nic czego nie znacie. Praca, jakieś dodatkowe zajęcia, chroniczny brak czasu i zdarza się, że obiad trzeba Zobacz więcej
także inna biała ryba – sola, płastuga czy pstrąg 200g pokrojonego na kawałki i starannie oczyszczonego z ości fileta z łososia norweskiego 1 drobno posiekana szalotka 2 łyżeczki świeżego koperku 2 Zobacz więcej
RYBA 2 całe, świeże pstrągi 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła sól, pieprz PIERZYNKA brokuł - pół różyczki kalafior - pół różyczki 100 ml mleka serek topiony - 2 kostki 2 ząbki czosnku 2 jajka szczypta Zobacz więcej
jest jakaś oszczędność, no i mniej zmywania. Zaraz, zaraz... nie jest to post o zaletach parowania, o tym chyba już było! Dziś o daniu, które zagościło na moim stole - rolmopsy. Zastanawiałam się Zobacz więcej
cytrynowej 1 żółtko 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz, zioła do potraw z ryb Przygotowanie: Filet przekroić wzdłuż na pół, a następie każdą połówkę przekroić na pół, aby otrzymać 4 paski. Zobacz więcej
nowy cykl na blogu #obiad z parowara, na który bardzo serdecznie zapraszam! Postaram się prezentować dość zdrowe, w sumie dietetyczne dania. Jako pierwszy wchodzi obiad składający się z dorsza i Zobacz więcej
pietruszki 1. Pory umyj, pokrój na plastry i zblanszuj ( gotuj 2-3 min, później przelej lodowatą wodą) , albo gotuj na parze przez 10 min. Nie musisz mieć parowara, wystarczy garnek z gotująca się Zobacz więcej
sprzętem był parowar. Któregoś dnia stanęłam z nim oko w oko i powiedziałam: wszystko w życiu ma swój czas, również użycie parowara! Teraz w mojej kuchni nadchodzi era parowara! Podpowiadam, jak Zobacz więcej