ryba z pieczarkami

Co zzzza ryba! Wygląda niepozornie, ale była tak smaczna, że aż nie chciało się ani kawałeczka na talerzu zostawiać :) składniki: 750g mrożonych filetów dowolnej ryby 125ml śmietanki kremówki 100ml Zobacz więcej
Ryba zapiekana pod pieczarkami. Przepis na to danie dostałam od cioci, która bardzo je chwaliła. Jest to całkiem inny sposób podania ryby, ciekawy w smaku. Do tego ziemniaczki i surówka z kiszonej Zobacz więcej
Warto jadać ryby :) Może z pieczarkami? Dla 4 osób: 1 kg filetów z ryby np. dorsza 150 g masła odrobina oliwy sól 1 szklanka gęstej śmietany 3-4 łyżki mąki 300 g pieczarek Rybę oczyścić, posolić, Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
pieczona ryba z pieczarkami

pieczona ryba z pieczarkami 2791

1
jak ryba, to najlepiej z pieca :) potrzebujecie: 3-4 filety z ryby (u nas gościł mintaj, może być dorsz, panga czy tilapia) 100-150g pokrojonych pieczarek 100ml śmietany do sosów 2-3 łyżki masła Zobacz więcej
Zestawienie składników może dziwić, ale to połączenie sprawdziliśmy i jest świetne. Składniki: -6 dużych pieczarek -6 filetów rybnych ( np. z mintaja ) -1 cebula -3 jajka -2 czubate łyżki mąki Zobacz więcej
Przepis znalazłam TU. Jednak po zrobieniu doszłam do paru wniosków. Składniki: 60 dkg filetów z ryby (ja dałam dorsza) 10 dkg pieczarek 1 mała cebula 5 dkg serażółtego 125 ml śmietany sól, Zobacz więcej
Do tej potrawy użyłam mintaja.Lekka potrawa pełna smaku pieczarek , wilgotna w środku.Ryba wysmienita.Świetny , prosty przepis na jakąkolwiek rybę np.zamiast Podawać ciągle na odświętny stół smażonego Zobacz więcej
Ryba w pieczarkach... Złociste, opieczone w panierce z samej mąki, filety morskiej ryby. Oblane kremowym, śmietankowym sosem pieczarkowym. Zapieczone w piekarniku. Pyszna ryba nie tylko od święta. Zobacz więcej
Lasagne wyszła inna niż poprzednio , ale wyjątkowo smaczna. Wzbogacona o nowe smaki , smakowała idealnie. trudność: łatwe czas: 30-60 min ilość porcji: 6 Lasagne z pieczarkami i rybą - SKŁADNIKI: Zobacz więcej
Przepis ten powstał dawno temu, jako efekt eksperymentu. Był jednak na tyle udany, że na stałe wszedł do domowego jadłospisu. Czas przygotowania jest dłuższy, niż sam proces pieczenia. Jednak warto. Zobacz więcej
Przypomniałam sobie o starym przepisie na zapiekankę z rybą i pieczarkami , troszkę go ulepszyłam, dodałam inne zioła i przyprawy. Zapraszam na pyszną zapiekankę pachnącą szałwią:) 1 kg mintaja lub Zobacz więcej
Mąż najlepszy przyniósł do domu suma afrykańskiego, suma oczywiście jadłam ale naszego rodzimego, co tu jednak zrobić z takim afrykańskim? Zastanawiałam się jak go podać, na szczęście przypomniał mi Zobacz więcej
Dania rybne powinny znaleźć się w naszej diecie przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu. Można urozmaić jadłospis z użyciem ryb i wykorzystać je inaczej niż tradycyjnie pieczona lub smażona. Proponuję Zobacz więcej
Świetna rybka, polecam ! filet z wybranej ryby( u mnie kostka z mintaja) rozmrozić , posolić , popieprzyć , skropić oliwą wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 15 min , 180stopni, w międzyczasie , Zobacz więcej
Przygotowanie: Filety rybne dzielimy na pół, każdą z 4 części solimy i smażymy na patelni bez tłuszczu, najlepiej pod przykryciem, żeby rybka była soczysta. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy Zobacz więcej
Rybka w sumie chyba po raz pierwszy ale z to pyszna idealna na przystawkę imprezową ale i tak bez okazji :) Ryba z pieczarkami · ok. 1kg ulubionej ryby · 150 g startego żółtego sera · 300g pieczarek · Zobacz więcej
sok z połowy cytryny 1-2 łyżki oliwy 1 cebula 150 g pieczarek Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Pieczarki pokroić w plastry. Zobacz więcej
Moje nowe odkrycie :) Przepis znalazłam zupełnie przypadkowo w gazetce Przyślij przepis nr 4/2008. Gazetka przeleżała 5 lat, ale się przydała. Przepis przysłał pan A. Malinowski. Podaję z moimi Zobacz więcej
Powiem nieskromnie, że to jest absolutny numer 1 jeśli chodzi o moje dotychczasowe przepisy na rybę. Kombinując jak tu przygotować mojego ulubionego dorsza tak się wszystko dobrało, że oboje z żoną Zobacz więcej
Mimo, iż jestem raczej amatorką wołowiny to lubię od czasu do czasu zjeść dobrą, świeżą rybę. I tu właśnie często pojawia się problem. Dobra i świeża. Niby w każdym supermarkecie można dostać ryby Zobacz więcej