ryba z podgrzybkami

Składniki: 200 g Dorsza koperek łyżka śmietany opakowanie podgrzybków sól, pieprz 50 ml białego półwytrawnego wina łyżka oleju Przygotowanie: Podgrzybki podgotować w niewielkiej ilości wody, Zobacz więcej
Tradycyjna Wigilijna potrawa . Czas : 40 minut Składniki : suszone kapelusze prawdziwków ( lub podgrzybków ) po 2-3 na osobę mleko do namoczenia grzybów ok 1 szklanki jajko ( 1 szt. na ok 8 grzybów ) Zobacz więcej
ze Stowarzyszenie Małopolskich Blogerów Kulinarnych. Było przepysznie ! Kilka dań .. więcej zdjęć brak, bo dania rozchodziły się w ciągu chwili . Od lewej chipsy z karpia z suszonymi podgrzybkami i Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_456 owsiany placek

_456 owsiany placek 190

0
Owsiany placek mixit z gruszką podany z waniliową kokosową śmietanką, malinami oraz winogronami Oat pancake mixit with pear served with vanilla coconut cream, raspberries and grapes A poniżej kilka Zobacz więcej
cebule szklanka suszonych podgrzybków 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki gorącej wody sol i pieprz do smaku Sposób przygotowania : _________________________ Rybę rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem Zobacz więcej
Polędwiczki z dorsza w sosie grzybowym Składniki: (Na 2 porcję) 2 polędwiczki z dorsza 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej sól,pieprz olej do smażenia Sos grzybowy: 200g. grzybów leśnych(kurki, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Sos tatarski domowy

Sos tatarski domowy 156

0
Można kupić już gotowy, ale taki zrobiony w domu - najlepiej na domowym majonezie - jest dużo lepszy i możemy go doprawić dokładnie według własnego smaku. Nie wyobrażam sobie Świąt bez tego sosu - Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
ryba zapiekana z grzybami

ryba zapiekana z grzybami 374

0
Szybka w przygotowaniu, esencjonalna, nie tylko na Święta :) Składniki: ok. 600 g filetów z białej ryby, użyliśmy mintaja 4-5 sztuk suszonych grzybów, użyliśmy podgrzybków 3 marchewki, obrane i Zobacz więcej
jajecznej możemy również dodać: drobno pokrojony szczypiorek cebulę, obraną, pokrojoną w drobną kostkę i przesmażoną na łyżce masła grzanki z bułki pokrojonej w kostkę i przesmażonej na maśle twardy, Zobacz więcej
Przepis na 2 porcje steki z rekina 4 steki z rekina ( do kupienia w biedronce) 5 łyżek oliwy łyżka soku z cytryny łyżka miodu płynnego łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
g suszonych grzybów np. borowików lub podgrzybków – ugotowanych i odcedzonych, 2 cebule, kilka orzechów włoskich, 1 szklanka oleju rzepakowego + 2 łyżki, 1 łyżka sosu sojowego, 1 garść rodzynek, Zobacz więcej
z łososia 100g twardego sera długodojrzewającego 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 5 marynowanych podgrzybków 1/2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki chrzanu Zobacz więcej
Sandacz zsuszonymi pomidorami ipodgrzybkami 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Składniki: (porcja dla 4 osób) 4 filety zsandacza 200g Zobacz więcej
sushi z domowej suszarni Sushi kojarzy się automatycznie z surową rybą. Robiłam wersję "po polsku" dlatego rolki przygotowałam z wędzonym łososiem i surimi. Krewetki też świetnie pasują do tego dania. Zobacz więcej
Borowiki, podgrzybki i kurki w sztywnej, aromatycznej galarecie. Jeden z pomysłów na ożywienie skostniałej, wigilijnej tradycji. Cienko pokrojony może stanowić wspaniały dodatek do pieczywa, grubo - Zobacz więcej
Tę kapustę przyrządzam od wielu lat. Nie na Wigilię, bo co roku przyjeżdżam z rodziną do mamy, ale taką lubię i taką mam nadzieję podam na Wigilii, którą ja kiedyś wyprawię dla swoich dzieci... Zobacz więcej
Miss Disorderly
Miss Disorderly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feed Me Better
Pasta rybna.

Pasta rybna. 440

3
w sosie własnym puszka filetów śledziowych w oleju puszka makreli wędzonej w oleju 1 średnia cebula 2 jajka ugotowane na twardo 4 średnie ogórki kiszone 8-10 grzybków marynowanych (dowolne, byle nie Zobacz więcej
Świeży śledź to chyba najbardziej niedoceniana nasza rodzima ryba. Nie uświadczymy go w nadmorskich smażalniach, ani restauracjach, w sumie wielkim szczęściem jest natknięcie się na świeże filety Zobacz więcej
Na oryginalność i specyfikę kuchni rosyjskiej mają wpływ: tradycja, historia, klimat i przestrzeń. Zasobne łowiska dostarczają ogromne ilości różnych gatunków ryb. W związku z surowym klimatem Zobacz więcej
Składniki: (porcja dla 4 osób) 4 filety zsandacza 200g mrożonych podgrzybków (ponieważ świeżymi jeszcze nie dysponuję;) 10 suszonych pomidorów 1/2 łyżki suszonego tymianku i2-3 gałązki świeżego 1 Zobacz więcej