ryba z szybkowaru

Oswajam gotowanie na parze. Bardzo długo nie odpowiadał mi ten sposób przygotowywania potraw, do czasu kiedy odkryłam, że woda z dolnego pojemnika szybkowaru lub dolnego garnka zestawu po zakończeniu Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Ratatouille

Ratatouille 411

0
To klasyczne danie francuskie... na letnia pore, gdyz do jego wykonania uzywamy letnich warzyw. Znane dzis na calym swiecie dobrze oddaje smaki i zapachy kuchni prowansalskiej. Znakomicie komponuje Zobacz więcej
Ależ świątecznie zrobiło się już na blogach, ja niestety daleko w tyle. Mam nadzieję, że w tym tygodniu wezmę się do pracy pod kątem zbliżających się wielkimi krokami Świąt. Dzisiejsza propozycja jest Zobacz więcej
Liście kafiru wydzielają cudowny cytrynowy aromat i nadają potrawom efekt świeżości. Wzbogacają smak dań z drobiu, ryb i owoców morza. Ja postanowiłam dodać je do gulaszu i był to bardzo dobry wybór Zobacz więcej
Ostatnio było dużo ryb i drobiu, dlatego dzisiaj przyszedł czas na gulasz z wieprzowej łopatki doprawiony sporą ilością chili. Córka nazwała go diabelskim, bo nie przepada za pikantnymi potrawami. Do Zobacz więcej
Dawno nie robiłam fasolki..a mąż bardzo ją lubi..gotowana w szybkowarze nie zajmuje zbyt dużo czasu.. 50 dkg fasoli 30 dkg kiełbasy 15 dkg wędzonego boczku 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 ząbki Zobacz więcej
Przepis dostałam od moich kuzynek: Agnieszki i Moniki. Tak właśnie kończą się moje wizyty u rodziny - na wyciąganiu przepisów ;) Polędwica w zalewie pomidorowej potrzebujemy: - 3 lub 4 cebule Zobacz więcej
przyprawą garam masala. Ja taką ostatnio nabyłam w młynku. W garnku do gotowania na parze zagrzewamy wodę (lub szybkowarze jeśli ktoś posiada). Wkładamy warzywa i trzymamy 10-12 min. Po 10-12 min Zobacz więcej
Taka golonka nadaje się na kanapki..i robię ją dość często..jak zrobię następnym razem wstawię zdjęcie z efektu końcowego..dziś jest zdjęcie golonki przyszykowanej do gotowania.Taką golonkę gotuję w Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_7

_7 108

1
sobota, placki Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) What Can I Eat For Breakfast? drożdżowe gluten free gofry jajka kasze Zobacz więcej
znalazły się wołowe bitki w szarym sosie. Składniki: ok. 500 g wołowiny bez kości (zrazowa, ligawa, polędwica) 3 – 4 łyżki musztardy 1 cebula sól, pieprz do smaku olej do smażenia 1 – 2 łyżek mąki do Zobacz więcej
kolendry, liście laurowe, gałka muszkatołowa i mielona słodka papryka. Wykorzystywane mięso może być podane w całości, w częściach lub mielone porcje, do najczęściej stosowanych należą mięsa: Zobacz więcej
annakoziel
annakoziel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wmojejkuchni-ak.bloog.pl
Zupa selerowa

Zupa selerowa 1356

0
Zupa selerowa - Zupy - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Sałatka z ogorków kiszonych i cebuli (08.11.2014)Zupa selerowa (08.11.2014)Cappuccinowe Zobacz więcej
spędzamy czas. Lubimy razem gotować i podróżować. Kontakt do nas zafascynowane@gmail.com To my.. Daria Magister turystyki i rekreacji. Miłośniczka dobrej kuchni, mody i podróżowania. Ma słabość do Zobacz więcej
okazji podpowiedź, jak sklarować galaretę, żeby była krystalicznie czysta i przejrzysta. kurczak w galarecie podwójna pierś kurczaka, 2 udka, włoszczyzna, sól, pieprz, 3-4 łyżeczki żelatyny na 1 l Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Ryba z grilla

Ryba z grilla 54

1
Ryba z grilla Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kurczak z szybkowaru Ryba z grilla Jeśli chodzi o rybę z grilla to jestem jedną z Zobacz więcej
. Wkładamy do naczynia dodajemy sól w podanej ilości i delikatnie mieszamy. Napełnianie i zamykanie puszek: Puszki i pokrywki przed napełnieniem należy wyparzyć. Następnie do puszek na dno wkładamy Zobacz więcej
Dorsz w oleju - konserwa domowa Składniki: - dorsz, świeży - pieprz - listek laurowy - ocet winny - olej - sól 13-15g/kg ryby Przygotowanie wsadu: Dorsza po patroszeniu, oczyszczeniu kroimy w dzwonki Zobacz więcej
Cataplana z dorszem. Gotowanie w domu w stylu Algarve? Nic prostszego! Wystarczy zaopatrzyć się w autentyczną portugalską cataplanę. Cataplana to charakterystyczne, zamykane na klipsy miedziane Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Leczo z szybkowara

Leczo z szybkowara 1804

3
Wczoraj nadszedł dzień w którym postanowiłam w końcu wypróbować mój nowy szybkowar Silit Sicomatic Econtrol, na który „zapracowałam” sobie biorąc udział w akcji Gotujemy po polsku vol. 4 organizowanej Zobacz więcej