ryba z szybkowaru

Oswajam gotowanie na parze. Bardzo długo nie odpowiadał mi ten sposób przygotowywania potraw, do czasu kiedy odkryłam, że woda z dolnego pojemnika szybkowaru lub dolnego garnka zestawu po zakończeniu Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Ratatouille

Ratatouille 389

0
To klasyczne danie francuskie... na letnia pore, gdyz do jego wykonania uzywamy letnich warzyw. Znane dzis na calym swiecie dobrze oddaje smaki i zapachy kuchni prowansalskiej. Znakomicie komponuje Zobacz więcej
Ależ świątecznie zrobiło się już na blogach, ja niestety daleko w tyle. Mam nadzieję, że w tym tygodniu wezmę się do pracy pod kątem zbliżających się wielkimi krokami Świąt. Dzisiejsza propozycja jest Zobacz więcej
Liście kafiru wydzielają cudowny cytrynowy aromat i nadają potrawom efekt świeżości. Wzbogacają smak dań z drobiu, ryb i owoców morza. Ja postanowiłam dodać je do gulaszu i był to bardzo dobry wybór Zobacz więcej
Ostatnio było dużo ryb i drobiu, dlatego dzisiaj przyszedł czas na gulasz z wieprzowej łopatki doprawiony sporą ilością chili. Córka nazwała go diabelskim, bo nie przepada za pikantnymi potrawami. Do Zobacz więcej
Dawno nie robiłam fasolki..a mąż bardzo ją lubi..gotowana w szybkowarze nie zajmuje zbyt dużo czasu.. 50 dkg fasoli 30 dkg kiełbasy 15 dkg wędzonego boczku 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 ząbki Zobacz więcej
Przepis dostałam od moich kuzynek: Agnieszki i Moniki. Tak właśnie kończą się moje wizyty u rodziny - na wyciąganiu przepisów ;) Polędwica w zalewie pomidorowej potrzebujemy: - 3 lub 4 cebule Zobacz więcej
Kolejny szybki przepis na zdrowy obiad lub też sałatkę, potrzebujemy tylko 2 rzeczy które są kropką nad "i"- przyprawa garam masala i olej sezamowy :) Składniki (1 porcja) 100 g dorsza atlantyckiego Zobacz więcej
Taka golonka nadaje się na kanapki..i robię ją dość często..jak zrobię następnym razem wstawię zdjęcie z efektu końcowego..dziś jest zdjęcie golonki przyszykowanej do gotowania.Taką golonkę gotuję w Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_7

_7 105

1
sobota, placki Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) What Can I Eat For Breakfast? drożdżowe gluten free gofry jajka kasze Zobacz więcej
Czas na kilka potraw z mięsa wołowego. Bitki i roladki wołowe były na porządku dziennym w kuchni mojej Mamy. Podawała je z ziemniaczanymi kluskami z dziurką i modrą kapustą. Pycha. I ja postanowiłam Zobacz więcej
kolendry, liście laurowe, gałka muszkatołowa i mielona słodka papryka. Wykorzystywane mięso może być podane w całości, w częściach lub mielone porcje, do najczęściej stosowanych należą mięsa: Zobacz więcej
annakoziel
annakoziel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wmojejkuchni-ak.bloog.pl
Zupa selerowa

Zupa selerowa 1321

0
seler naciowy. Wszystko odrobinę solimy i pieprzymy, gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa są już ugotowane do całości dodajemy rozrobioną mąkę ze śmietaną z odrobiną wody. Zobacz więcej
(6) Gotuję z Julią(5) Hiszpańskie smaki(8) konkurs(4) książkowo(7) makaronowo(15) mięsne(37) napoje(6) niski indeks glikemiczny(4) Odchudzająca książka kucharska(10) Podróże małe i duże..(4) Zobacz więcej
stawów mają za to: imbir, orzechy, oleje rybie (niby nie morski, ale za tłusty karp w galarecie zaczyna wyglądać znacznie atrakcyjniej ;) ), orzechy, awokado, soja, ryby morskie, a także oleje Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Ryba z grilla

Ryba z grilla 35

1
Ryba z grilla Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kurczak z szybkowaru Ryba z grilla Jeśli chodzi o rybę z grilla to jestem jedną z Zobacz więcej
. Wkładamy do naczynia dodajemy sól w podanej ilości i delikatnie mieszamy. Napełnianie i zamykanie puszek: Puszki i pokrywki przed napełnieniem należy wyparzyć. Następnie do puszek na dno wkładamy Zobacz więcej
Dorsz w oleju - konserwa domowa Składniki: - dorsz, świeży - pieprz - listek laurowy - ocet winny - olej - sól 13-15g/kg ryby Przygotowanie wsadu: Dorsza po patroszeniu, oczyszczeniu kroimy w dzwonki Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Leczo z szybkowara

Leczo z szybkowara 1772

2
Wczoraj nadszedł dzień w którym postanowiłam w końcu wypróbować mój nowy szybkowar Silit Sicomatic Econtrol, na który „zapracowałam” sobie biorąc udział w akcji Gotujemy po polsku vol. 4 organizowanej Zobacz więcej
Gdy tylko dotarł do mnie szybkowar Fagor, niezwłocznie przeczytałam od deski do deski jego instrukcję. Miałam pewne obawy czy owy garnek nie wybuchnie i czy będę umiała się nim posługiwać. Po kilku Zobacz więcej