ryba ze szpinakiem i serkiem topionym w cieście francuskim

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie bo można wyczarować z niego smakowite desery, jak i dania wytrawne. Oto niebanalny przepis na łososia...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i Zobacz więcej
Kilkanaście minut przygotowywania, czterdzieści minut pieczenia czyli mniej niż godzina w kuchni i voila! – obiad gotowy. łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim łosoś norweski surowy (filet ok 300 Zobacz więcej
Potrzebny czas: 25 minut Porcja: 3 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 21 sierpnia 2017 Absolutnie uwielbiane przez dzieci pulpeciki w sosie z serka topionego, delikatnie Zobacz więcej
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim to pyszne danie zarówno na obiad jaki kolację. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Szpinak podsmażony na masełku wraz z czosnkiem, łosoś doprawiony pieprzem Zobacz więcej
Pyszny pomysł na odmianę schabowych. Tym razem schowałam je pomiędzy warstwy ciasta francuskiego, pieczarek i szpinaku. Nieskromnie powiem, że wyszedł rewelacyjny. Mięso jest kruche i delikatne. 1 Zobacz więcej
Ciasto francuskie w towarzystwie ryby jeszcze u mnie nie gościło. Były już filety z kurczaka w cieście francuskim, paszteciki z ciasta francuskiego, szpinak w cieście francuskim i wiele innych. Nigdy Zobacz więcej
Łosoś wcieście francuskim zeszpinakiem – szybkie ipyszne danie. Obiad dla całej godziny bez brudnych naczyń! Wystarczy 15 minut przygotowań itrochę chęci Czas wykonania:40 min Ilość porcji:4 Zobacz więcej
Jeśli szukacie nowej potrawy na wigilię, chcecie czymś zaskoczyć rodzinę to polecam wam rybę zapiekaną w cieście francuskim ze szpinakiem! Nie jest to taki trudny przepis jak się wydaje, a ryba po Zobacz więcej
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim to pomysł na pyszny i sycący obiad. Kurczak po upieczeniu jest soczysty i delikatny, po prostu rozpływa się u ustach. Nadziewany jest szpinakiem, który Zobacz więcej
Pyszne ibardzo efektowne danie. Doskonałe nakolację zprzyjaciółmi. Wymaga niewiele pracy, większość czynności można wykonać znacznie wcześniej, np.łososia zprzyprawami iszpinak można przechowywać w Zobacz więcej
Witam! Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy. Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :) Przepis: Składniki: ciasto francuskie ryba cebula papryka przyprawy Zobacz więcej
Temat ryb bardzo często przewija się w moim domu, ponieważ to jedno z ulubionych mięs mojej córki. Nie ukrywam, ja też często po nie sięgam, stąd pomysł na dzisiejszy obiad :) Użyłam pstrąga Zobacz więcej
Wykorzystaj resztki jedzenia, nie marnuj, nie wyrzucaj Strona główna O mnie Sprawdzone Czytelnia Kulinarne Mama Dziecko Współpraca/Kontakt Kulinarne Ryba w cieście francuskim 30 grudnia 2016 Nie lubię Zobacz więcej
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem – czyli pyszny i syty obiad :) Tym razem kurczaka nadziałam farszem ze szpinaku i suszonych pomidorów. Wedle uznania suszone pomidory można np. Zobacz więcej
Ostatni piątek tego roku i zarazem ostatni tegoroczny wpis w ramach Fish Friday chciałabym uczcić łososiem w cieście francuskim na kalafiorowym puree. Danie jest absolutnie fantastyczne, delikatny Zobacz więcej
Pyszna propozycja obiadowa. U mnie w towarzystwie frytek i miksu sałat z sosem winegret. Warto zrobić, bo piersi z kurczaka podane w ten sposób są na prawdę smaczne. SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka Zobacz więcej
Piersi z kurczaka w cieście francuskimrobi najlepsze moja mama. Z dodatkiem jeszcze szpinaku nikt nie odmawia, każdy chce spróbować. Takie przekąski można serwować na ciepło lub na zimno. Zobacz więcej
Francuskie trójkąciki z szpinakowym nadzieniem to idealna przekąska dla miłośników tego zielonego warzywa. Kruche ciasto w połączeniu z farszem daje podniebieniu niesamowite wrażenia, a wykonanie jest Zobacz więcej
Pomysł na pyszny, nieco wyszukany obiad - pierś z indyka w formie rolady ze szpinakiem, zapieczona w cieście francuskim. Intryguje nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Delikatne, soczyste Zobacz więcej
Ryby powinniśmy jeść 2-3 razy w tygodniu, a niestety tak nie jest. Szkoda, bo mięso ryb jest bardzo wartościowe. Ja osobiście bardzo rybki lubię, więc dosyć często goszczą na moim stole w różnej Zobacz więcej