rybi farsz

ZeSmakiem
ZeSmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ZE SMAKIEM
PSTRĄG FASZEROWANY

PSTRĄG FASZEROWANY 1238

2
obficie posypując pieprzem i solą z każdej strony, spinamy w miejscach z farszem wykałaczkami po czym wkładamy do lodówki na ok2 godziny.Następnie obtaczamy w mące i smażymy na patelni ( najlepiej Zobacz więcej
Bulion mięsny (rosół) można przygotować z różnego rodzaju mięs. Może być tylko wołowy, tylko drobiowy, najlepszy - drobiowo - wołowy. Może być to również wywar na wędzonkach - idealny do żurku czy Zobacz więcej
: -Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło, gdy się roztopi wrzucamy 5 kostek szpinaku w brykiecie. W międczy czasie pomidodorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i na małe paseczki. Gdy szpiank jest już Zobacz więcej
dodajemy zaparzoną cebulę (wystarczy ją zagotować z małą ilością wody oraz 1 łyżką octu), studzimy i następnie dodajemy do farszu. Całość mieszamy. Jeżeli farsz jest zbyt kwaśny – dodamy trochę Zobacz więcej
Sajgonki w zasadzie powstały przez zwykły przypadek. Wędzony dorsz miał zostać użyty do innej potrawy ,więc postanowiłem wymyślić coś nowego. Postanowiłem więc połączyć składniki ,które były pod ręką. Zobacz więcej
Roladki z kurczaka z marchewką ( farsz warzywny jak w rybie po grecku ) Składniki : 3 pojedyncze filety z kurczaka 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 /2 pora, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 płaska Zobacz więcej
filetowaniaprzekrawamyją tak aby zrobiła się w niej kieszonka. Wycinamy szkielet. Rybę z wewnątrz i wewnątrz skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy. Farsz - masło mieszamy z 4 ząbkami Zobacz więcej
liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu do uzyskania miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat oraz przyprawy. Po wystudzeniu dodajemy zaparzoną cebulę (wystarczy ją Zobacz więcej
Dla tych co nie lubią karpia polecam alternatywę w postaci pstrąga :-) 2 pstrągi 1 opakowanie mozzarella kulki 10 pomidorów suszonych 20 oliwek zielonych 1/2 papryki czerwonej 1/2 pęczka pietruszki 1 Zobacz więcej
do środka do farszu rybnego jajko 1 szt pieprz biały mielony Kamis sól morska ziołowa młynek Kamis do smaku sok z cytryny 1 łyżka pietruszka listki pęczek 1.Najpierw rozmroziłam rybę . 2. Oczyściłam Zobacz więcej
Milu
Milu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makeittasty.pl
Naleśniki z warzywami

Naleśniki z warzywami 612

0
Naleśniki z warzywami 5.00 / 5 5 1 / 5 2 / 5 3 / 5 4 / 5 5 / 5 78 votes, 5.00 avg. rating (99% score) - Co robisz dziś na obiad? - Nic. A dlaczego pytasz? - Idę do sklepu i nie wiem co kupić. Po Zobacz więcej
Składniki: 1 świeża Dorada 1 łyżka masła 7 ząbków czosnku 1/2 natki pietruszki 6 pomidorów koktajlowych 1 papryka 6 pieczarek oliwa z oliwek przyprawy: sól czosnkowa, pieprz ziołowy i cytrynowy, zioła Zobacz więcej
, cynamonowym spodzie. Przepis na mus pochodzi z książki "Ryba z fantazją", z niewielkimi zmianami. Mus rybny w wersji azjatyckiej - do kanapek i faszerowania jajek Składniki: 1 duża wędzona ryba albo Zobacz więcej
Pamiętacie zwycięzcę w konkursie z Global Fish? dorada faszerowana kaszą i brokułem pieczona na kołderce z cukinii Wczoraj przyrządziłam doradę właśnie w ten sposób i powiem tak – rzeczywiście niebo w Zobacz więcej
Wiadomo, że pieczeń rzymską przygotowuje się z mielonego mięsa i wypełnia różnymi farszami. Jeżeli jednak mięso zastąpimy posiekaną rybą, uzyskamy całkiem nowe, smaczne danie. Do pieczeni Zobacz więcej
. Cebulę i grzyby podpiekamy na oleju, po chwili dolewamy 1/2 szklanki wody i prużymy do momentu aż płyny odparują. Doprawiamy do smaku. Bułkę kroimy w kostkę i podpiekamy na suchej patelni aż ładnie Zobacz więcej
Daaawno na blogu nie było rybki. Głównie przez to, że mamy w domu 4-5 przepisów, które regularnie powtarzamy, ale tym razem łososia zrobiłem inaczej. Znów pojawia się dynia, są i inne dodatki, a to Zobacz więcej
Ostatnio zrobiłam bardzo nietuzinkową i całkiem smaczną tartę. Z wędzoną makrelą, twarogiem i karmelizowaną cebulką. Do tego sól, pieprz, czosnek, rozmaryn.... Sprawdzi się jako oryginalna pozycja na Zobacz więcej
folią aluminiową. Ułożyć łososia i przykryć również folią aluminiową. Zapiekać rybę przez ok. 20 minut. U mnie do momentu, gdy na rybie pojawił się wytopiony tłuszcz. Rybę wyciągnąć i odstawić. Gdy Zobacz więcej
Dziś nadrabiam zaległości... kolejna odsłona znów o rybie (konsumpcja odbyła się parę tygodni temu)... Ryby często goszczą na moim stole i za każdym razem staram się, aby wykorzystać nowy przepis... Zobacz więcej