rybi farsz

ZeSmakiem
ZeSmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ZE SMAKIEM
PSTRĄG FASZEROWANY

PSTRĄG FASZEROWANY 1228

2
obficie posypując pieprzem i solą z każdej strony, spinamy w miejscach z farszem wykałaczkami po czym wkładamy do lodówki na ok2 godziny.Następnie obtaczamy w mące i smażymy na patelni ( najlepiej Zobacz więcej
Bulion mięsny (rosół) można przygotować z różnego rodzaju mięs. Może być tylko wołowy, tylko drobiowy, najlepszy - drobiowo - wołowy. Może być to również wywar na wędzonkach - idealny do żurku czy Zobacz więcej
: -Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło, gdy się roztopi wrzucamy 5 kostek szpinaku w brykiecie. W międczy czasie pomidodorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i na małe paseczki. Gdy szpiank jest już Zobacz więcej
dodajemy zaparzoną cebulę (wystarczy ją zagotować z małą ilością wody oraz 1 łyżką octu), studzimy i następnie dodajemy do farszu. Całość mieszamy. Jeżeli farsz jest zbyt kwaśny – dodamy trochę Zobacz więcej
Sajgonki w zasadzie powstały przez zwykły przypadek. Wędzony dorsz miał zostać użyty do innej potrawy ,więc postanowiłem wymyślić coś nowego. Postanowiłem więc połączyć składniki ,które były pod ręką. Zobacz więcej
Roladki z kurczaka z marchewką ( farsz warzywny jak w rybie po grecku ) Składniki : 3 pojedyncze filety z kurczaka 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 /2 pora, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 płaska Zobacz więcej
filetowaniaprzekrawamyją tak aby zrobiła się w niej kieszonka. Wycinamy szkielet. Rybę z wewnątrz i wewnątrz skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy. Farsz - masło mieszamy z 4 ząbkami Zobacz więcej
liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu do uzyskania miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat oraz przyprawy. Po wystudzeniu dodajemy zaparzoną cebulę (wystarczy ją Zobacz więcej
szpilkami, smaruję olejem pędzelkiem, i układam na blaszce. Piekę 40 minut temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia układam na każdej rybie, trochę farszu i wstawiam do piekarnika. Podaje z pietruszką i Zobacz więcej
do środka do farszu rybnego jajko 1 szt pieprz biały mielony Kamis sól morska ziołowa młynek Kamis do smaku sok z cytryny 1 łyżka pietruszka listki pęczek 1.Najpierw rozmroziłam rybę . 2. Oczyściłam Zobacz więcej
Milu
Milu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makeittasty.pl
Naleśniki z warzywami

Naleśniki z warzywami 602

0
Naleśniki z warzywami 5.00 / 5 5 1 / 5 2 / 5 3 / 5 4 / 5 5 / 5 78 votes, 5.00 avg. rating (99% score) - Co robisz dziś na obiad? - Nic. A dlaczego pytasz? - Idę do sklepu i nie wiem co kupić. Po Zobacz więcej
rybę mamy już wypatroszoną. Nożem do filetowania przekrawamy ją tak aby zrobiła się w niej kieszonka. Wycinamy szkielet. Rybę z wewnątrz i wewnątrz skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy. Zobacz więcej
Delikatny mus kanapkowy w odchudzonej wersji, z delikatną egzotyczną nutą. Może zasmakować nawet osobom nie lubiącym eksperymentów kulinarnych (przetestowane :) ). Sprawdził się zarówno jako farsz do Zobacz więcej
dorady 1 cytryna 2 łyżki masła 2 gałązki natki pietruszki sól morska, pieprz farsz: 1 szklanka ugotowanych na parze różyczek brokuła 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 Zobacz więcej
Wiadomo, że pieczeń rzymską przygotowuje się z mielonego mięsa i wypełnia różnymi farszami. Jeżeli jednak mięso zastąpimy posiekaną rybą, uzyskamy całkiem nowe, smaczne danie. Do pieczeni Zobacz więcej
. Cebulę i grzyby podpiekamy na oleju, po chwili dolewamy 1/2 szklanki wody i prużymy do momentu aż płyny odparują. Doprawiamy do smaku. Bułkę kroimy w kostkę i podpiekamy na suchej patelni aż ładnie Zobacz więcej
Daaawno na blogu nie było rybki. Głównie przez to, że mamy w domu 4-5 przepisów, które regularnie powtarzamy, ale tym razem łososia zrobiłem inaczej. Znów pojawia się dynia, są i inne dodatki, a to Zobacz więcej
Ostatnio zrobiłam bardzo nietuzinkową i całkiem smaczną tartę. Z wędzoną makrelą, twarogiem i karmelizowaną cebulką. Do tego sól, pieprz, czosnek, rozmaryn.... Sprawdzi się jako oryginalna pozycja na Zobacz więcej
folią aluminiową. Ułożyć łososia i przykryć również folią aluminiową. Zapiekać rybę przez ok. 20 minut. U mnie do momentu, gdy na rybie pojawił się wytopiony tłuszcz. Rybę wyciągnąć i odstawić. Gdy Zobacz więcej
Dziś nadrabiam zaległości... kolejna odsłona znów o rybie (konsumpcja odbyła się parę tygodni temu)... Ryby często goszczą na moim stole i za każdym razem staram się, aby wykorzystać nowy przepis... Zobacz więcej