rybi farsz

ZeSmakiem
ZeSmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ZE SMAKIEM
PSTRĄG FASZEROWANY

PSTRĄG FASZEROWANY 1238

2
{{headerMessage}}
obficie posypując pieprzem i solą z każdej strony, spinamy w miejscach z farszem wykałaczkami po czym wkładamy do lodówki na ok2 godziny.Następnie obtaczamy w mące i smażymy na patelni ( najlepiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bulion mięsny (rosół) można przygotować z różnego rodzaju mięs. Może być tylko wołowy, tylko drobiowy, najlepszy - drobiowo - wołowy. Może być to również wywar na wędzonkach - idealny do żurku czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: -Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło, gdy się roztopi wrzucamy 5 kostek szpinaku w brykiecie. W międczy czasie pomidodorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i na małe paseczki. Gdy szpiank jest już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świeża ryba z warzywami z własnego ogródka smakuje wyśmienicie! Składniki: filet z dorsza lub pstrąga 1 kg marchewki średniej wielkości pietruszka 1/2 małego selera 2 średnie cebule pokrojone w małą Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Sajgonki z dorszem

Sajgonki z dorszem 130

0
{{headerMessage}}
Sajgonki w zasadzie powstały przez zwykły przypadek. Wędzony dorsz miał zostać użyty do innej potrawy ,więc postanowiłem wymyślić coś nowego. Postanowiłem więc połączyć składniki ,które były pod ręką. Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Roladki z kurczaka z marchewką

Roladki z kurczaka z marchewką 343

1
{{headerMessage}}
Roladki z kurczaka z marchewką ( farsz warzywny jak w rybie po grecku ) Składniki : 3 pojedyncze filety z kurczaka 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 /2 pora, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 płaska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
filetowaniaprzekrawamyją tak aby zrobiła się w niej kieszonka. Wycinamy szkielet. Rybę z wewnątrz i wewnątrz skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy. Farsz - masło mieszamy z 4 ząbkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu do uzyskania miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat oraz przyprawy. Po wystudzeniu dodajemy zaparzoną cebulę (wystarczy ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szpilkami, smaruję olejem pędzelkiem, i układam na blaszce. Piekę 40 minut temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia układam na każdej rybie, trochę farszu i wstawiam do piekarnika. Podaje z pietruszką i Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Kotlety rybne z nototeni

Kotlety rybne z nototeni 231

0
{{headerMessage}}
do środka do farszu rybnego jajko 1 szt pieprz biały mielony Kamis sól morska ziołowa młynek Kamis do smaku sok z cytryny 1 łyżka pietruszka listki pęczek 1.Najpierw rozmroziłam rybę . 2. Oczyściłam Zobacz więcej
Milu
Milu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makeittasty.pl
Naleśniki z warzywami

Naleśniki z warzywami 614

0
{{headerMessage}}
Naleśniki z warzywami 5.00 / 5 5 1 / 5 2 / 5 3 / 5 4 / 5 5 / 5 78 votes, 5.00 avg. rating (99% score) - Co robisz dziś na obiad? - Nic. A dlaczego pytasz? - Idę do sklepu i nie wiem co kupić. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 świeża Dorada 1 łyżka masła 7 ząbków czosnku 1/2 natki pietruszki 6 pomidorów koktajlowych 1 papryka 6 pieczarek oliwa z oliwek przyprawy: sól czosnkowa, pieprz ziołowy i cytrynowy, zioła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Delikatny mus kanapkowy w odchudzonej wersji, z delikatną egzotyczną nutą. Może zasmakować nawet osobom nie lubiącym eksperymentów kulinarnych (przetestowane :) ). Sprawdził się zarówno jako farsz do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dorady 1 cytryna 2 łyżki masła 2 gałązki natki pietruszki sól morska, pieprz farsz: 1 szklanka ugotowanych na parze różyczek brokuła 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiadomo, że pieczeń rzymską przygotowuje się z mielonego mięsa i wypełnia różnymi farszami. Jeżeli jednak mięso zastąpimy posiekaną rybą, uzyskamy całkiem nowe, smaczne danie. Do pieczeni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Cebulę i grzyby podpiekamy na oleju, po chwili dolewamy 1/2 szklanki wody i prużymy do momentu aż płyny odparują. Doprawiamy do smaku. Bułkę kroimy w kostkę i podpiekamy na suchej patelni aż ładnie Zobacz więcej
Kulinarne RW
Kulinarne RW Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne rzuty wolne
Faszerowany łosoś

Faszerowany łosoś 205

4
{{headerMessage}}
Daaawno na blogu nie było rybki. Głównie przez to, że mamy w domu 4-5 przepisów, które regularnie powtarzamy, ale tym razem łososia zrobiłem inaczej. Znów pojawia się dynia, są i inne dodatki, a to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio zrobiłam bardzo nietuzinkową i całkiem smaczną tartę. Z wędzoną makrelą, twarogiem i karmelizowaną cebulką. Do tego sól, pieprz, czosnek, rozmaryn.... Sprawdzi się jako oryginalna pozycja na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
folią aluminiową. Ułożyć łososia i przykryć również folią aluminiową. Zapiekać rybę przez ok. 20 minut. U mnie do momentu, gdy na rybie pojawił się wytopiony tłuszcz. Rybę wyciągnąć i odstawić. Gdy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotować farsz, później nadziać nim ryby i je związać, smażyć i piec... Efekt finalny jednak powala: wizualnie i smakowo. Werdykt: zdecydowanie warto. Składniki (dla 2 osób): 4 filety z pstrąga Zobacz więcej