rybne kulki w occie

Składniki na kuleczki mięsne: - 700g mielonego z łopatki - jajko - pół szklanki bułki tartej - natka pietruszki - sól, pieprz Składniki na kuleczki rybne: - 500g filetów z białej ryby - sucha bułka Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Rybne pulpety z zalewy

Rybne pulpety z zalewy 1524

2
Pulpety: 250 g rybnych filetów 1 mała bułka 1 jajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1/3 szklanki cukru 2 Zobacz więcej
by Witold Wildner | | Kulki rybne z wędzonymi szprotkami w zalewie octowej. Składniki : - szproty wędzone - jajko - sól i pieprz - bułka tarta - tłuszcz do smażenia Zalewa octowa: - 1 litr wody - 1/2 Zobacz więcej
Składniki: 1 kg fileta z ryb (morszczuk lub mintaj) 2 jajka 1 duża cebula 2 bułki 1 szklanka mleka pieprz i sól bułkę tartą olej do smażenia zalewa 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 4 łyżki cukru 1, Zobacz więcej
Ten przepis znalazłam na stronie Moje gotowanie uRaviolki. Jakoś do tej pory nie robiłam (poza kulkami rybnymi w occie) kotlecików z ryby. w dodatku w wersji lekko orientalnej. Dlatego wydał mi się na Zobacz więcej
Czasami trafi się okazja na zakup świeżego śledzika, więc warto go zamarynować i cieszyć się ''własną produkcją rybną'' :) Na Wigilię takie śledzie to skarb. Do zalewy można również dodać odrobinę Zobacz więcej
Soczysty kurczak, podsmażona papryka, sos na bazie soku z granatów, mozzarella, awokado i tortilla...niebo w gębie! Składniki: 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w Zobacz więcej
Śledzie są w moim domu obowiązkowym przysmakiem na każde święta. Zazwyczaj robi się śledzie według poniższego przepisu (tzw. ślepe śledzie :) i podaje razem ze śmietaną, ale również nie może zabraknąć Zobacz więcej
to warzywa do przekładania ryby, czyli: duży słoik ogórków konserwowych 3 cebule Ogórki kroimy w cienkie plastry wzdłuż, a cebule kroimy w cienkie, okrągłe plasterki Następnie wykonujemy zalewę Zobacz więcej
cebulę. Wymieszać. Bułki tartej dodać tyle, żeby masa nie była zbyt rzadka aby dało się formować kulki. Mokrymi rękami lepić kulki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na oleju, przełożyć do dużego Zobacz więcej
. Składniki na zalewę : 1,2 L wody 0,4 L octu spirytusowego 2 średnie cebule 1,5 łyżeczki cukru 8 ziarenek ziela angielskiego 6 ziarenek pieprzu 2 małe liście laurowe 1 płaska łyżeczka soli Na Zobacz więcej
się nowe świąteczne propozycje:) Przystawki: Śledzie bazyliowe Paszteciki piwne z kapustą i grzybami Pasztet drobiowy z wiśniami Pasztet rybny z marchewką Pasztet z żurawiną Pikantne śledzie ze Zobacz więcej
z morszczuka lub dorsza 1 jajka 1 średnia cebula sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Zalewa 5 łyżek cukru 1 litr wody 2 cebule 3 listki laurowe 4 kulki ziela Zobacz więcej
laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 200 ml pikantnego ketchupu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki octu sól pieprz, cukier * szklanka o pojemności 250 ml Filety rybne pokroić na mniejsze Zobacz więcej
Składniki 2 puszki rybne makreli z pastą pomidorowo czosnkową 1 bułka bułka tarta 1 jajko sól pieprz do smaku 4 szklanki wody 1 szklanka octu 1 cebula ziele angielskie liśc laurowy 5 łyżek cukru 1 Zobacz więcej
, 1 łyżka czerwonego octu winnego, 1 pomarańcza, 1 papryka, 350 g białej ryby (u mnie tilapia), oliwa, jogurt naturalny. Mąkę posolić i zagnieść z masłem i letnią wodą – ciasto ma być zwarte i Zobacz więcej
Zwyczajny filet w jakże doskonałej odsłonie. Uwielbiam domowe opiekańce. Moja zalewa nie jest tak bardzo octowa przez co można znacznie więcej posmakować rybki. Robię ją nie tylko na święta. Często Zobacz więcej
zmiksować. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą 5 smaków. Z masy rybnej formować małe kulki, obtaczać w bułce z przyprawą i smażyć na patelni na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na łyżce Zobacz więcej