Przepis na rybne ragout

Jeśli lubicie ryby nie musze zachęcać do przygotowanie tego wiosennego ragoût. Delikatne jednogarnkowe danie z filetów z soli ze szparagami, kalarepą, marchewką i cukinią - po prostu fantastyczny Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
menudnia
Ragout rybne

Ragout rybne 85

Składniki: 250 g filetów z morszczuka 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki białego wina 1/2 zielonego ogórka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżka słodkiej papryki 1 Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Rybne ragout z brokułami

Rybne ragout z brokułami 120

Niestety, nie jadam tak często ryb jak powinnam… Dlaczego? Hmm… M0że przez to że nie ma świeżych w każdym sklepie tylko trzeba „latać” za nimi? Bo może nie mam w głowie jak je spotkam co by z nimi Zobacz więcej
Lidia Krawczyk15 września 2012 22:02 Ta rybka musi doskonale smakować, gratuluję pomysłowości. OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
SKŁADNIKI 0,75 kg dowolnych warzyw na patelnię 50 dag ryby dorsza bez skóry 1 szkl białego wytrawnego wina 300 mil śmietanki kremówki 1 łyżka oleju rzepakowego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Zobacz więcej
MojaQchnia
MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaQchnia.pl
Ragout z bulgur

Ragout z bulgur 66

Oryginalny ragout topotrawka z mięsa lub warzyw pokrojonych w jednakowe kawałki, duszonych w wywrze z warzyw, wywarze rybnym lub mięsnym. U mnie ragout trochę po mojemu, lecz gwarantuję Wam, że jest Zobacz więcej
Ragout z wątróbki drobiowejKulinarnie-Niebanalnie | Kulinarnie-Niebanalnie Kulinarnie-Niebanalnie Blog kulinarny z dużą porcją informacji o odżywianiu oraz banalnymi przepisami na niebanalne dania… O Zobacz więcej
NaTkA
NaTkA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w zaciszu domowej kuchni
Ragoût z królika

Ragoût z królika 309

Weekend minął Nam urodzinowo i gościnnie:) Były toasty, nowe pomysły i moja wielka radość, że tu jestem!! I mam w planach pozostać jak najdłużej;) W zeszłym tygodniu na facebooku zapowiadałam ucztę Zobacz więcej
Królowa jesiennych warzyw - dynia wkracza do akcji. Połączona aromatycznym sosem z podgrzybkami i żurawiną może stanowić samodziele danie lub być pysznym dodatkiem do każdego mięsnego lub rybnego Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ragout

Ragout 666

Inaczej królik duszony w winie. Mięsojest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Zupa rybna

Zupa rybna 5453

Cześć =) Zupa rybna jest w mojej rodzinie od lat, z racji tego, że dziadek Lubek był namiętnym wędkarzem. Gotowały ją zawsze babcia Trudzia i prababcia Wincia. Zapach ryb był w całym mieszkaniu. Zupę Zobacz więcej
Jakiś czas temu, w piątek, i nie był to trzynasty, zakupiłam sporo "świeżych", niepatroszonych ryb. A to dlatego, że poprzednie, wędzone pstrągi, były tak udane, że wszyscy nabraliśmy ochoty na Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Wołowe ragout

Wołowe ragout 464

Gęste, aromatyczne ragu z miękkim mięsem wołowym i boczkiem. Duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem szałwii, która gra główną rolęw tym daniu. Ragu podałam z gnocchi z parmezanem, lecz jako dodatek Zobacz więcej
Przygotowując rozmaite dania w kuchni często zastanawiamy się jakich użyć potraw. Sporządzona i zaprezentowana lista mam nadzieje pozwoli trochę rozwiązań dylematy i być może wyzwolić nieco Zobacz więcej
Układając moje stosy kulinarnych periodyków, trafiłam na «Sól i pieprz» z lipca 2000 roku. Zaczęłam przeglądać zawartość i co strona przełykałam ślinkę bo większość przepisów wydała mi się Zobacz więcej
Ladyessex
Ladyessex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Ragout wieprzowe

Ragout wieprzowe 250

Ragout to tradycyjna długo gotowana potrawa francuska z dowolnym rodzajem mięsa lub ryby. Dzięki bogactwu warzyw stanowi sycący posiłek, który z tym przepisem przygotujesz w krótszym czasie w kuchence Zobacz więcej
chleb ragout z królika oliwa szczypiorek Co zrobić z nadwyżką pysznego ragout z królika? Jeśli daliście się przekonać do ragout z królika i wypróbowaliście TEN PRZEPIS, mięso możecie podać również w Zobacz więcej
Ragout ( od raguter=wzmocnienie smaku) w kuchni francuskiej ,to typ potrawy z miesa,ryby lub warzyw pokrojonych na regularnej wielkosci kawalki i uduszone w wywarze ,ewentualnie zageszczone Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Ragoût z dziczyzny

Ragoût z dziczyzny 76

W ostatnim czasie w naszej kuchni króluje dziczyzna. Na niedzielny obiad przygotowaliśmy wytrawne ragoût z dziczyzny, a dokładnie z dzika, jelenia i sarny. Owej wytrawności potrawie nadało nie tylko Zobacz więcej
Ragoût (wym. ragu, fr. ragoût od ragoûter — przywrócić apetyt ) - może się odnosić do wszelkich potraw wykonanych z produktów rozdrobnionych w różnym stopniu i duszonych w sosie, podawanych jako Zobacz więcej