ryby i owoce morza

Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza 279

0
Po przepis kliknij w zdjęcie OWOCE MORZA Krewetki z patelni z ziołami i czosnkiem Krewetki w cieście Homar Kalmary z makaronem Ostra zupa z krewetkami RYBA NA OBIAD Ryba z warzywami Zapiekanka Zobacz więcej
952 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 312 głosów z średnią 4.25 z 5) Ryby i owoce morza- informacje.4.25 out of 5 based on 312 voters. Wertując literaturę o tematyce kulinarnej natknąłem się na Zobacz więcej
Cataplana to portugalska potrawa i zarazem nazwa metalowego naczynia, w którym jest przygotowywana. Cataplana może zawierać tylko ryby i owoce morza bądź łączyć je z kawałkami mięsa czy kiełbasy. Zobacz więcej
Ryby i owoce morza smakują rewelacyjnie z grilla. Korzystanie z marynat pozwala im uzyskać dodatkowy smak. Chrzanowo-musztardowa marynata Ta chrzanowo-musztardowa marynata jest bardzo uniwersalna. Zobacz więcej
Smak całkiem odmienny od naszych szerokości geograficznych, natomiast faktycznie, świetnie pasuje do ryb i owoców morza :-) Na zdjęciu podany z pyszną smażoną doradą. Sos pochodzi z Katalonii i jak Zobacz więcej
Kolejne, jakże smakowite, wspomnienie z wakacji. Wyspa Hvar, zatoka Pokrivenik i przemili ludzie, u których gościliśmy. Brodet to potrawa z ryb i owoców morza, duszonych w pomidorach. Główna zasada Zobacz więcej
Ryby i owoce morza dość rzadko goszczą na naszych stołach, a przynajmniej na moim. O ich zaletach wiemy więcej, niż ich smaków znamy. Może zniechęca nas brak pomysłów, fantazji przy ich wykonaniu..? A Zobacz więcej
Sashimi z surowej ryby i owoców morza - Smakowyj Przeskocz do treści Smakowyj Przyjemność z jedzenia Menu i widgety Strona główna Katalog smaków O mnie Szukaj: Najnowsze wpisy Sashimi z surowej ryby i Zobacz więcej
W ramach warsztatów „Ryby i owoce morza”, przeprowadzonych pod okiem szefów kuchni Dimitriosa Anastasopoulosa i Marcina Budynka, przygotowaliśmy siedem, opisanych poniżej, dań. Poniżej znajdziecie Zobacz więcej
, hiszpańskie klimaty, przygotowuję właśnie paellę z owocami morza i rybą. Jest to wersja uboższa – bez małży i z kurkumą w zastępstwie szafranu, który jest podstawą oryginalnego przepisu. Owoce morza Zobacz więcej
Właściwości ryb, przetworów rybnych i ”owoców morza” U dietetyków strona dla każdego kto chce poznać dietetykę od kuchni Prawidłowe żywienie Zmierz się Normy Jak ocenić swoją dietę? Techniki kulinarne Zobacz więcej
W zeszły czwartek miałam okazje uczestniczyć w siedzibie Mastercooka we Wrocławiu w fantastycznych warsztatach pt. „Ryby i owoce morza” prowadzonych przez Piotra Kucharskiego. Warsztaty były nagrodą Zobacz więcej
Po sobotnim spotkaniu wielkopolskich blogerek przy wargowskich plyndzach nadeszły kolejne kulinarne wrażenia. W niedzielę udałam się do Centrun Techniki Kulinarnej na warsztaty pod patronatem portalu Zobacz więcej
na proszek. Przechowujemy w szczelnym pojemniczku. Śmiało można zmieniać proporcje przypraw, w zależności od preferencji smakowych. Świetna przyprawa do kurczaka, do mięsa mielonego drobiowego czy Zobacz więcej
Lunch degustacyjny tym razem zaczął się w Greckiej Restauracji MELTEMI, gdzie szefem kuchni jest prawdziwy Grek, który oczywiście przyjechał do Polski w sprawach sercowych :) Jeden ogromny stół i Zobacz więcej
Niecałe 2 tygodnie temu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach Patryka Dziamskiego i Zbyszka Siwaka z „Ryb i owoców morza”. Nauka miała miejsce w Świebodzinie w Zespole Szkół Zawodowych. Były to Zobacz więcej
produktów Frosty i wspólne gotowanie pod kierunkiem szefa Witka Iwańskiego, który opracował dla nas pyszny kulinarny program z rybami i owocami morza. Przygotowaliśmy: * Ostrygi zapiekane pod sosem Zobacz więcej
W ubiegłą sobotę uczestniczyłam w warsztatach organizowanych przez firmę Frosta. Z przyjemnością podjęłam rzuconą rękawicę, pomimo, że tematyka warsztatów była mi zupełnie obca. Tak: ,, ryby i owoce Zobacz więcej
W zeszły czwartek miałam okazje razem z moją mamą uczestniczyć w siedzibie Mastercooka we Wrocławiu w fantastycznych warsztatach pt. „Ryby i owoce morza” prowadzonych przez Piotra Kucharskiego. Zobacz więcej
w Akademii Kurta Schellera. Spośród wielu tematów trudno było wybrać idealne dla nas obu warsztaty. Ja chciałam zaczerpnąć wiedzy o kuchni włoskiej, a Izka np. o BBQ w domu i w plenerze. Jak to Zobacz więcej