ryby morskie

Zgodnie z obietnicą dziś startuje rozdawajka. Do wygrania jest książka „Ryby morskie”- Przystawki oraz Dania Główne autorstwa Hanny Grykałowskiej. Jeśli chcecie ją wygrać musicie: Polubić profil Zobacz więcej
Ryby dostarczają naszemu organizmowi szereg drogocennych składników odżywczych, bardzo ważnych dla prawidłowego funkcjonowania i rozwoju każdego organizmu, szczególnie młodego! Ryby morskie są źródłem Zobacz więcej
ekonomiczna jest obszarem, na którym Polska ma wyłączność na połowy i może wykorzystywać bezpłatnie na własny użytek. Rzadziej korzysta się z połowów dalekomorskich, głównie na terenie Zobacz więcej
Składniki : 1 ryba morska ( dorsz, morszczuk, sola ) 2 l wody 1/2 l mleka 1 pęczek świeżych młodych pokrzyw ( około 10 gałązek ) 1 cebula sól, pieprz, cukier do smaku Sposób wykonania : Rybę sprawić, Zobacz więcej
Jeden z moich przepisow z bardzo starego zeszytu. Niezwykle prosty- widac, ze dopiero poczatkowalam w sztuce kulinarnej. Za to niezwykle smaczny. Sprobujcie- propozycja na szybki obiad, a moze nawet Zobacz więcej
Szczerze mówiąc to danie powstało z pozostałości różnych produktów, które były w lodówce. Kawałek rybnego filetu z wczorajszej kolacji, resztki pomidorów w swoim soku, które pozostały po Zobacz więcej
Tym razem postanowiłam wykorzystać końcówki z zamrażarki :D Zupa pomidorowa z krewetkami, rybą i makaronem na ostro SKŁADNIKI: 250g krewetek koktajlowych 2 filety ryby morskiej, bez ościłyżka oliwy z Zobacz więcej
Belona Charakterystyka ryby Belona jest bardzo specyficznąmorską rybą o wydłużonym kształcie, przypominającym węgorza oraz charakterystycznej wydłużonej części szczękowej, przypominającej kształtem Zobacz więcej
Niedawno pokazywałam wam jak zrobićpilaw szafranowy a dzisiaj ryba (w oryginale przepisu barwena), która będzie idealnie komponować się z takim ryżem. Takie zestawienie często serwowane jest w Libanie Zobacz więcej
Dziś bez zbędnych przemyśleń i rozważań. Czysto kulinarna historia. Znudziła Wam się ryba smażona w panierce, pieczona z cytryną czy pomidorem? Szukacie nowego pomysłu na piątkowy obiad? Oto on - ryba Zobacz więcej
rozległą wiedzę na wiele tematów. Również na temat gotowania, a szczególnie, oczywiście, przerabiania i przygotowywania ryb i owoców morza. Parę tygodni temu dostałam od niego maila, w którym Zobacz więcej
Umytą rybę ugotuj przez 10 min. we wrzącym bulionie ( ten bulion można wykorzystać do ugotowania zupy rybnej :) Ugotowany filet odsączamy i studzimy, po wystudzeniu lekko odciśnij z nadmiaru wody Zobacz więcej
Pikantny gulasz z papryki sosu pomidorowego i dorsza Czas: ok 1 godzina. Składniki: 250 g filetów białej ryby np. dorsza 5 dkg wędzonego boczku 1/2 czerwonej papryki świeżej 1 szklanka pasaty Zobacz więcej
Nie mam ostatnio czasu, wymyślać nowych przepisów, nie mówiąc już o robieniu zdjęć. Wczoraj miałam trochę wolnego, i obiad od razu był smaczniejszy. Składniki: 40 dag dowolnej ryby 2 łyżki masła 3 Zobacz więcej
poniedziałek, 30 czerwca 2014 niedziela, 29 czerwca 2014 sobota, 28 czerwca 2014 piątek, 27 czerwca 2014 czwartek, 26 czerwca 2014 | < Czerwiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 4 5 6 7 8 Zobacz więcej
Bardzo smaczne połączenie cytrynowej ryby z bazyliowym pesto. Ja akurat miałam piękny filet z okonia morskiego, ale można użyć pstrąga, łososia, czy inną rybę. Zobacz więcej
Składniki: 50 dag buraczki ugotowane, 1 łyżka cukier, 3/4 łyżeczki sól morska, 3 łyżeczki chrzan tarty, 2 łyżki jogurt gęsty ugotowane buraczki dobrze zmiksować blenderem do buraczków dodać cukier i Zobacz więcej
Follow The Taste
Follow The Taste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Follow The Taste
Goteborg

Goteborg 37

0
Moje wakacje zaczęłam od wizyty w Goteborgu, piękne, szwedzkie nadmorskie miasto. Trochę portowe i szkoda, że było rozkopane licznymi remontami. Niewątpliwie ciekawym miejscem był targ rybny Zobacz więcej
Dorada królewska, na parze z prawdziwa cytryna kiszona przez mojego przyjaciela Mohameda z Maroko, oraz nutka świeżego rozmarynu Rybę nacieramy solą morską, nacinamy na niej paski i wkładamy w nie Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Makrela to morska ryba. Na polskim stole gości dość często, najczęściej w postaci wędzonej. Widziałam w kilku sklepach świeżą – … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej