ryby pasteryzowane

ilka
ilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In my coffee kitchen
Paprykarz do słoików

Paprykarz do słoików 1726

4
Paprykarz chociaż bez papryki. Za to z dodatkiem ryżu i pomidorów. Najpierw należy zapakować w słoiki a w zimie dodać rybę i zajadać z pieczywem. Składniki: 3 kg pomidorów 1 kg cebuli 1 kg marchewki 1 Zobacz więcej
oczkach.Czosnek i natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki zmieszać i zostawić na 5-6 godzin.Następnie przełożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok.15-20 min.Nadaje się jako dodatek Zobacz więcej
czarnej porzeczki 80 dag cukru kryształu Owoce oczyścić, umyć, wymieszać z cukrem i zmiksować. Napełnić słoiki. Dobrze zakręcone pasteryzować przez ok. 15-20 minut. Dżem porzeczkowy jest świetnym Zobacz więcej
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki itp. Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 duże czerwone cebule 1 ząbek czosnku 65 g brązowego cukru muscovado 1 duża Zobacz więcej
Pogoda dla pomidorków niezbyt dobra, listki już przesuszone, więc pora wyrwać krzaczki. Niedojrzałe pomidory nie nadają się do jedzenia na surowo. Jednak usmażone z dodatkiem aromatycznych ziół mogą Zobacz więcej
Sos słodko kwaśny Piotrek przygotowuje do ryb, ale postanowił przygotować z nim kurki przywiezione z lasu. Składniki: 4 szt. cebule, 6 szt ziela angielskiego, 3 szt. liście laurowe, 4 łyżeczki cukru, Zobacz więcej
Ryba w zakwaszonej galarecie zyskuje na smaku. Bardzo prosto ją się robi .Można przygotować na zapas i zawekować . Czas : 30 minut + minimum 3 godziny w lodówce Składniki : 2 filety z Pangi ( lub Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Soliród

Soliród 149

0
ząbka czosnku. Dodać kawałek gałązki koperku. Zalać gorącym octem i pasteryzować około 10 minut. Studzić odwrócone do góry dnem. Używać po co najmniej miesiącu. Można dodawać do ryb, wędlin… Zobacz więcej
Ogórki kiszone można podawać jako samodzielna przystawkę lub jako dodatek do pieczywa, wędlin, ryb i mięsa. Główny składnik zupy ogórkowej i sałatek warzywnych. Wersja 1: ogórki czosnek koper chrzan Zobacz więcej
Sezon ogórkowy powoli się kończy spieszę więc do Was z kolejną porcją moich ogórkowych wariacji zamkniętych w słoikach. Po korniszonach przyszedł czas na ogórki w zalewie curry a już jutro coś Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Konserwa rybna domowa

Konserwa rybna domowa 2093

4
Zrobimy domową konserwę z ryby. Składniki: -1,5 kg filetów rybnych -1 kg marchwi -1 l przecieru pomidorowego -pieprz ziołowy i naturalny -przyprawa do ryb -warzywko -liść laurowy -ziele angielskie Zobacz więcej
Winogrona w papryce, marynata idealnie pasuje do pieczonych mięs i ryb, oraz sałatek z długo dojrzewających serów. Gniazda nasienne z papryk najlepiej usuwać za pomocą łyżeczki do wycinania kulek z Zobacz więcej
Witam postanowiłam w tym roku puścić wodze fantazji i zrobić ogórki na różne sposoby. Zainspirowana RYBAMI W ZALEWIE POMIDOROWEJ (przepis we wcześniejszym poście) pomyślałam, że skoro ryby w tej Zobacz więcej
Witam :) Proponuję pstrąga łososiowego w aromatycznym warzywnym sosie śmietanowo-mlecznym. Dawno, dawno temu jadłam coś takiego w małej knajpce w Warszawie, tylko ryba była inna, bo sandacz. Zobacz więcej
przez praskę. Na niewielkiej ilości oliwy podduś cebulę z papryczką i czosnkiem. Dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory. Duś pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie wrzuć kapary i wsyp Zobacz więcej
kilka ziaren czarnego pieprzu 3 łyżeczki cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie Ryby oczyszczamy z łusek ,kroimy w dzwonki. Cebule ścieramy na tarce ,nacieramy startą cebulą Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Węgierskie leczo  na zimę.

Węgierskie leczo na zimę. 1227

0
Leczo w słoiczkach bardzo przydaje się zimą, gdy trzeba zrobić szybki obiad. Wtedy wystarczy zagrzać takie danie i wbić w nie jaja. Można również podać leczo z dodatkiem ryżu lub na zimno jako dodatek Zobacz więcej
Ćwikła, czyli buraki z chrzanem, stanowi wspaniały dodatek do różnego rodzaju wędlin, pasztetów, mięs i ryb, zarówno na codziennym, jak i świątecznym stole. Bardzo łatwo można ją przygotować w domu, Zobacz więcej
się zebrać trochę czerwonych to mieszam je z żółtymi i mam wtedy ładny czerwony do ciemnych tortów. Jak widzimy że nasze owoce są dobrze rozgotowane, przecieramy je przez durszlak by pozbyć się Zobacz więcej
Fasolka szparagowa towarzywko smaczne, pożywne ibardzo lubiane wmoim domu. Często dodaję ją doletniej zupy jarzynowej. Chętnie też gotuje ją zprzeznaczeniem nadodatek dodrugiego dania. Fasolka Zobacz więcej