ryby sandacz

Niedawno otrzymałam maila od Agusi i wiadomość od Łucji czy nie wziełabym udziału we wspólnym gotowaniu którego celem jest propagowanie ryb w naszej żywności. Oczywiście że się zgodziłam tym bardziej Zobacz więcej
Wbrew tradycji w moim domu karpia się nie jada. Jest tyle smaczniejszych ryb. Dlatego od lat w moim domu na wigilię przyrządzamy z mamą sandacza. Ma o wiele mniej ości i nie jest smakuje błotem. Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Agnieszka obchodzi urodziny =) Agnieszka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrowia, pieniędzy oraz sukcesów w życiu zawodowym i osobistym, życzy Maciek. Z okazji tego Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Skrzydełko czy nóżka
Mazurskie smaki

Mazurskie smaki 195

0
Smażalnia "U Rybaka" znajduje się tuż obok ruin śluz Kanału Mazurskiego. W menu przede wszystkim świeże ryby. Smażone filety z okonia, sielawy, szczupaka i sandacza. Prosto i bez wydziwiania. Mniammm. Zobacz więcej
Lubię ryby. Z tym , że wszelkie gotowe kostki rybne , paluszki rybne ( szczególnie te z mielonej ryby) odstraszają mnie. Kupuję ryby i przygotowuję sama. Przyznaję, że wolę filety bo nie pociąga mnie Zobacz więcej
Próba odtworzenia dania, które zaserwował nam Giani :) Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli SKŁADNIKI: filet ryby ze skórką (ja użyłam sandacza,najlepiej użyć dorsza) pomidorki koktajlowe 2 czerwone Zobacz więcej
Lubię ryby. Najbardziej szczupaka i sandacza. Moja babcia ryby robiła w prosty sposób - taki smak do tej pory lubię najbardziej. Składniki: filet ze szczupaka sól pieprz cytryna mąka olej Zobacz więcej
« muffiny czekoladowe z ... Myślisz, że to biszkopt...? » Sandacz pieczony z cytryną Sandacz okazał się bardzo sympatyczną rybą. Całkiem przyjemny w smaku i łatwy do przygotowania. składniki: jeden Zobacz więcej
W Sztynorcie jest smażalnie ryb o swojsko brzmiącej nazwie "Córka rybaka". Polecam w czystym sumieniem. Ryby świeże, obsługa sprawna (sprzedaje chyba rzeczona córka rybaka ;) Zamówiliśmy sielawki - Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rybki

Rybki 84

1
Ze względu na ilość tłuszczu możemy podzielić ryby na ryby chude: dorsz, mintaj, morszczuk, pstrąg strumieniowy, sandacz, okoń, sandacz, szczupak. Ryby mało ościste i bez ości: mintaj, panga, grenada, Zobacz więcej
Rewelacyjne małe okonki. Małe, a nawet malutkie. Lepsze niż fritto misto. Tak świeże i delikatne. Tylko w Węgorzewie! Bar Mazurski przy ul. Zamkowej. Niepozorny, lecz absolutnie godny polecenia. Zobacz więcej
Dlaczego makrela? Bo lubię makrelę, ale spokojnie można użyć tutaj innej ryby np. dorsza, sandacza. Fajna propozycja na lunch w ciepły, wakacyjny dzień. Używam tu wszystkich warzywek jakie mamy w tej Zobacz więcej
. Wśród producentów spotkamy m.in Pana Sandacza z rybami, soki z Wiatrowego Sadu, Homemade z zupami, warzywa z Eko Ogródka, wędliny z Bartłowizny, jaja od Rozkosznej Kurki i wielu innych. Gdzie: skwer Zobacz więcej
Dziś moja propozycja na wykwintna rybkę. Zrobiłam ją już jakiś czas temu, na urodziny W., ale czas szybko leci i nie miałam kiedy umieścić przepisu na blogu. Inspiracją był dla mnie przepis Roberta Zobacz więcej
Grillowany sandacz w marynacie miętowo-limonkowej Składniki: 2 duże filety z sandacza (bądź innej białej ryby) 2 papryczki chili (drobno posiekane) 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) duży pęczek Zobacz więcej
Katie
Katie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon w puszce
339. Wyjazdowe #3

339. Wyjazdowe #3 164

0
Ostatnio na śniadanie były ciągle kanapki :) Dzisiaj miałam ochotę na coś słodkiego. Cukiniowe owsiane placki z nektarynką, borówkami amerykańskimi, bananem i truskawkami podane z resztą owoców, Zobacz więcej
Uwielbiamy tłuste ryby. Zazwyczaj. Bo od czasu do czasu bierze nas na jakąś delikatną, a zatem już nie tak zdrową rybkę. Zwłaszcza na sandacza. Nie ma to jednak jak sobie makrelkę w folii upiec. Zobacz więcej
jarma
jarma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotujemy rodzinnie
Sandacz z warzywami

Sandacz z warzywami 4055

1
Jeśli będzie mieli takie szczęście jak ja i dostaniecie dużego, pięknego sandacza, to pyszny obiad zrobić się sam. Mięso tej ryby jest delikatne i białe, a ości łatwe do oddzielenia. Podczas pieczenia Zobacz więcej
Ryba i krewetka ... czyli morski duet :) Był już nieco inny duet z polędwicy wołowej i krewetki- który był pyszny. Ten też jest ! :) I znowu- oryginalnie jest labraks zamiast dorsza, ale niestety Zobacz więcej
Dziwnie się czuję, bo ryby w niedzielę nie jadam. Tzn dorsza. Prędzej sandacza albo łososia. Ale w całości mógł reprezentować niedzielny obiad. 500 gram dorsza (u mnie mrożony) sól, pieprz, skórka z Zobacz więcej