ryby smażone w zalewie

Ryby smażone w zalewie octowej … na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć Składniki: 1 kg ryb (szczupak, plotka, leszcz lub inne) sól pieprz mąka pszenna olej do smażenia Składniki na zalewę: Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis wziął się odrobinę z konieczności. Otóż, ze spotkania z przyjaciółmi została mi smażona ryba. Na następny dzień nikt już nie miał na nią ochoty i musiałam szybko wymyślić co z nią Zobacz więcej
Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego 3 jajka Zobacz więcej
Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego 3 jajka Zobacz więcej
rybę obsmażamy i marynujemy w zalewie octowej. Już po kilku dniach leżakowania w takiej zalewie ości kruszeją, stają się bardzo mięciutkie, a wręcz rozpuszczają się i można rybę zjeść w całości, bez Zobacz więcej
Rybę ( najlepiej słodkowodną ) oprawić i pokroić na dzwonka Usmażyć tylko w mące Przygotować zalewę z podanych składników - gotując ja chwilę Do słoja włożyć usmażoną rybę i zalać ciepłą jeszcze Zobacz więcej
Zostałam ,, uszczęśliwiona,, leszczem- tzn. podobno były to filety z leszcza ( + dołożyłam coś z morskich co było w zamrażarce ). Tyle, że leszcza trzeba umieć filetować. Podeszłam do nich ( filetów) Zobacz więcej
. 3płaty z soli 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego tymianku 1 łyżka oleju sok z połowy cytryny mąka pszenna . Solę podzielić wzdłuż na połówki, posolić, oprószyć Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z ryby ( np. morszczuk) olej do smażenia 1/2 szkl. mąki sól Rybę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać ciepłą zalewą: 2 szkl. Zobacz więcej
Busia
Busia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Busia w kuchni
Pieczarki po kaszubsku

Pieczarki po kaszubsku 204

0
• 1-1,5 kg małych pieczarek Panierować w jajku+ vegeta+ mąka krupczatka Zalewa • 1 litr wody • mały słoik przecieru pomidor. • 3 łyżki keczupu ostrego • 7 łyżek cukru • 1 łyżka soli • 5 cebul (pokroić Zobacz więcej
olej, miód i ocet balsamiczny. Do zalewy włożyć łososia i wstawić go lodówki minimum na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim rybę z obu stron. Przed końcem smażenia rybę polać resztą Zobacz więcej
Składniki : mały koncentrat pomidorowy 2 szklanki wody 5 łyżek octu 1 łyżka cukru 4 łyżki keczupu 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki oleju 1 cebula, ziele angielskie, liść laurowy usmażona ryba, olej do Zobacz więcej
Odkąd spróbowałam łososia z solanki przygotowanego na warsztatach kulinarnych przez Andrzeja Polana uważam że ta ryba nie ma sobie równych. Sposób jest genialny, mega szybki by ryba nabrała smaku i Zobacz więcej
Danie na stół wigilijny. Składniki: 1kg tuszki rybnej (morszczuk, miruna) mąka sól olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody szklanka octu 2 duże cebule łyżka soli 2 łyżki cukru 3 listki laurowe 7 Zobacz więcej
To propozycja na posiłek, lunch a nawet obiad. Jedną z zalet jest to że wykonuje się go błyskawiczne. Wystarczy przygotować makaron, a w czasie kiedy się gotuje, wykonać całą resztę. Razowy makaron i Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Śledzie z owocami suszonymi

Śledzie z owocami suszonymi 251

0
zalewy, obrałam ze skóry i pokroiłam na kawałki. Suszone owoce sparzyłam, osączyłam, morele pokroiłam w paski. Na patelni podgrzałam 3 łyżki oleju. Wrzuciłam pokrojoną w cienkie piórka cebulę, Zobacz więcej
Prosta surówka z kopru włoskiego. Idealna jako dodatek do ryb (grillowanych, pieczonych, smażonych). Składniki (na miskę sałatki): 1 koper włoski (fenkuł) ok 2-3 łyżki kaparów garstka świeżego koperku Zobacz więcej
Składniki: 1 kg świeżych tuszek śledzi 2 cebule 1 papryka przyprawa cytrynowa do ryby mąka olej do smażenia zalewa: 3 szklanki wody 3/4 szklanki octu 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka soli liść laurowy Zobacz więcej
Przyznam, że trochę bałam się tego połączenia – ryba i ananas… Jednak niepotrzebnie, bardzo nam posmakowało takie jedzonko. Rybę z sosem podałam z ryżem. 4 kostki filetów rybnych / 20 dag śmietany 30% Zobacz więcej