ryby w ciescie francuskim

Witam! Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy. Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :) Przepis: Składniki: ciasto francuskie ryba cebula papryka przyprawy Zobacz więcej
Wykorzystaj resztki jedzenia, nie marnuj, nie wyrzucaj Strona główna O mnie Sprawdzone Czytelnia Kulinarne Mama Dziecko Współpraca/Kontakt Kulinarne Ryba w cieście francuskim 30 grudnia 2016 Nie lubię Zobacz więcej
ugorecka
ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niedzielne Obiadki
Ryba w cieście

Ryba w cieście 24

Moja mama jak pamiętam od dziecka, smażyła rybę w cieście. Ja trochę zmodyfikowałam i do ciasta dodałam przyprawy do ryby, jest super Składniki: 3 filety mrożone ryby sola 2 jajka 0,5 szklanki mleka 1 Zobacz więcej
Ryba zapiekana w cieście - z sosem śmietanowym Zapiekanki to potrawa, która wyjątkowo przypadła do gustu narodu angielskiego. Podstawę klasycznej brytyjskiej zapiekanki, a właściwie wierzch stanowią Zobacz więcej
Jeśli szukacie nowej potrawy na wigilię, chcecie czymś zaskoczyć rodzinę to polecam wam rybę zapiekaną w cieście francuskim ze szpinakiem! Nie jest to taki trudny przepis jak się wydaje, a ryba po Zobacz więcej
Niedzielny obiadek Składniki: około 80 dkg filetów z dorsza, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżka octu, 3/4 szklanki oleju rzepakowego (w tym około 30 ml oleju Zobacz więcej
Ryby powinniśmy jeść 2-3 razy w tygodniu, a niestety tak nie jest. Szkoda, bo mięso ryb jest bardzo wartościowe. Ja osobiście bardzo rybki lubię, więc dosyć często goszczą na moim stole w różnej Zobacz więcej
Składniki: - płat ciasta francuskiego - 2 filety ulubionej ryby - 1 brokuł - 1 serek topiony w kiełbasce - jajko+ żółtko - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - dwie łyżki soku z cytryny Brokuła dzielę na Zobacz więcej
Obowiązkowym elementem na każdej wigilii jest czerwony barszcz. Podajemy go z różnymi dodatkami, jedni z uszkami, inni z pierogami, ktoś inny robi paszteciki z grzybami a jeszcze inny kulebiaka. Ile Zobacz więcej
kuchniaoddwojga
kuchniaoddwojga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia od dwojga
Tatar w wedzonej ryby

Tatar w wedzonej ryby 26

Wędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły Zobacz więcej
Nie wiem jak wy, ale ja mam niedosyt ryb w kuchni. Rybę znam smażoną, pieczoną, na parze… no i te w zalewie na ostro czy kwaśno. Żongluję tylko przyprawami, czyli raczej z lekka powiewa nudą. Zobacz więcej
Dziś zapraszam na szybkie, zdrowe i smaczne danie – łososia po kreolsku. Rybę skąpiemy w soku z cytryny, a na koniec zanurzymy w sosie pomidorowym i będziemy ją dostojnie piec. Prawda, że proste? Zobacz więcej
Coraz bliżej święta! Na Wigilię nie musisz podawać tradycyjnego, smażonego karpia! Przed Wami wspaniałe danie na świąteczny stół, które nie tylko ładnie wygląda, ale i świetnie smakuje. To nic innego Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Ryba w cieście francuskim

Ryba w cieście francuskim 2972

Delikatna i soczysta ryba w chrupiącym cieście francuskim na pewno skusi każdego. Ja użyłam dorsza, można wykorzystać każdą białą rybę.Wykonanie proste i szybkie, do tego surówka iziemniaczki lub Zobacz więcej
Kiedy myślimy o kuchni Słowian, takiej z X wieku, przychodzi nam nam myśl sucha kasza i właściwie nic więcej, a okazuje się że to bzdury! Słowianie jedli smacznie, ich menu było bardzo urozmaicone, Zobacz więcej
Od dziecka uwielbiam ryby. Smażone, pieczone, grillowane, wędzone, same lub z dodatkami… Zawsze uważałam, że to jedno z lepszych dań. A do tego nie należy zapominać, że ryby są nie tylko smaczne, ale Zobacz więcej
Prosze bardzo. Własciwie to takie francusko-drożdżowo jest ale zawsze wykorzystuje je gdy robię paszteciki z mięsem i zawsze wychodzi. Więc myślę, że do ryby też się świetnie sprawdzi:) 2,5 szk mąki Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 1827

RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM – szybki sposób na wykwintną potrawęz ryby. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 400 g filetów z dorsza 1 ząbek czosnku 0,5 strąka czerwonej papryki 2 gałązki Zobacz więcej
Wspaniała uczta dla jaroszy.Kotlety są delikatne , doskonale nadają się na dietę i smakują wybornie.Polecam. 1 mała makrela wędzona obraną z ości i zmielona( nie musowo) 1/2 szklankę.kaszy jaglanej 1 Zobacz więcej
Wspaniała uczta dla jaroszy.Kotlety są delikatne , doskonale nadają się na dietę i smakują wybornie.Polecam. 1 mała makrela wędzona obraną z ości i zmielona( nie musowo) 1/2 szklankę.kaszy jaglanej 1 Zobacz więcej