ryby w ciescie francuskim

katarzynazielinska29
katarzynazielinska29 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasia Pichci
Ryba w cieście

Ryba w cieście 118

Ostatnio na obiad była moja ulubiona ryba w cieście. Uwielbiam Składniki: 3 filety ryby sola 2łyżki mąki Jajko 50ml wody Pietruszka zielona według uznania (2-3cm) Sól pieprz Przygotowanie: Rybę Zobacz więcej
Dziś powiem Wam jak z ryby przyrządzić całkowicie niewegetariański posiłek Musicie jednak spróbować tego sposobu przygotowania całej ryby. Smak jest niepowtarzalny, a i wygląd potrawy cieszy oko. Zobacz więcej
Witam! Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy. Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :) Przepis: Składniki: ciasto francuskie ryba cebula papryka przyprawy Zobacz więcej
ugorecka
ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niedzielne Obiadki
Ryba w cieście

Ryba w cieście 78

Moja mama jak pamiętam od dziecka, smażyła rybę w cieście. Ja trochę zmodyfikowałam i do ciasta dodałam przyprawy do ryby, jest super Składniki: 3 filety mrożone ryby sola 2 jajka 0,5 szklanki mleka 1 Zobacz więcej
Wykorzystaj resztki jedzenia, nie marnuj, nie wyrzucaj Strona główna O mnie Sprawdzone Czytelnia Kulinarne Mama Dziecko Współpraca/Kontakt Kulinarne Ryba w cieście francuskim 30 grudnia 2016 Nie lubię Zobacz więcej
Ryba zapiekana w cieście - z sosem śmietanowym Zapiekanki to potrawa, która wyjątkowo przypadła do gustu narodu angielskiego. Podstawę klasycznej brytyjskiej zapiekanki, a właściwie wierzch stanowią Zobacz więcej
Niedzielny obiadek Składniki: około 80 dkg filetów z dorsza, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżka octu, 3/4 szklanki oleju rzepakowego (w tym około 30 ml oleju Zobacz więcej
Jeśli szukacie nowej potrawy na wigilię, chcecie czymś zaskoczyć rodzinę to polecam wam rybę zapiekaną w cieście francuskim ze szpinakiem! Nie jest to taki trudny przepis jak się wydaje, a ryba po Zobacz więcej
Ryby powinniśmy jeść 2-3 razy w tygodniu, a niestety tak nie jest. Szkoda, bo mięso ryb jest bardzo wartościowe. Ja osobiście bardzo rybki lubię, więc dosyć często goszczą na moim stole w różnej Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Ryba w cieście francuskim

Ryba w cieście francuskim 2990

Delikatna i soczysta ryba w chrupiącym cieście francuskim na pewno skusi każdego. Ja użyłam dorsza, można wykorzystać każdą białą rybę.Wykonanie proste i szybkie, do tego surówka iziemniaczki lub Zobacz więcej
Składniki: - płat ciasta francuskiego - 2 filety ulubionej ryby - 1 brokuł - 1 serek topiony w kiełbasce - jajko+ żółtko - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - dwie łyżki soku z cytryny Brokuła dzielę na Zobacz więcej
Obowiązkowym elementem na każdej wigilii jest czerwony barszcz. Podajemy go z różnymi dodatkami, jedni z uszkami, inni z pierogami, ktoś inny robi paszteciki z grzybami a jeszcze inny kulebiaka. Ile Zobacz więcej
kuchniaoddwojga
kuchniaoddwojga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia od dwojga
Tatar w wedzonej ryby

Tatar w wedzonej ryby 53

Wędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły Zobacz więcej
Dziś zapraszam na szybkie, zdrowe i smaczne danie – łososia po kreolsku. Rybę skąpiemy w soku z cytryny, a na koniec zanurzymy w sosie pomidorowym i będziemy ją dostojnie piec. Prawda, że proste? Zobacz więcej
Nie wiem jak wy, ale ja mam niedosyt ryb w kuchni. Rybę znam smażoną, pieczoną, na parze… no i te w zalewie na ostro czy kwaśno. Żongluję tylko przyprawami, czyli raczej z lekka powiewa nudą. Zobacz więcej
Prosze bardzo. Własciwie to takie francusko-drożdżowo jest ale zawsze wykorzystuje je gdy robię paszteciki z mięsem i zawsze wychodzi. Więc myślę, że do ryby też się świetnie sprawdzi:) 2,5 szk mąki Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 1842

RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM – szybki sposób na wykwintną potrawęz ryby. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 400 g filetów z dorsza 1 ząbek czosnku 0,5 strąka czerwonej papryki 2 gałązki Zobacz więcej
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 filety pangi przyprawa do ryb majeranek sól pieprz 1 żółtko Rybę dokładnie myjemy i w razie potrzeby oporządzamy ją. Filet w zależności od wielkości Zobacz więcej
Coraz bliżej święta! Na Wigilię nie musisz podawać tradycyjnego, smażonego karpia! Przed Wami wspaniałe danie na świąteczny stół, które nie tylko ładnie wygląda, ale i świetnie smakuje. To nic innego Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Ryba w cieście francuskim

Ryba w cieście francuskim 1780

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 filety ryby (u mnie dorsz) 1 cebula 1 łyżka masła olej 1 mały por 30 dag pieczarek sól, pieprz majeranek jajko do posmarowania Sposób przygotowania: 1. Zobacz więcej