ryby w ketchupie

Z tego przepisu jestem niesamowicie dumna. Jak już zdążyliście zauważyć - mój blog jest ubogi w ryby. To pierwszy przepis z ich udziałem, stąd moja rozpierająca duma :). Taki stan rzeczy wynika z Zobacz więcej
Sos tysiąca wysp idealnie nadaje się do ryb, skorupiaków, mięczaków. Składniki: 6 łyżek majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 0,5 łyżeczki musztardy 0,5 łyżeczki soku z cytryny pieprz cayene sól Zobacz więcej
IlonaS
IlonaS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TasteMyFood
Pasta z makreli

Pasta z makreli 119

0
Składniki: 1 wędzona makrela 1 łyżka koperku 4 łyżki keczupu 4 łyżki majonezu sok z połowy cytryny sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy ze skóry, pozbywamy się ości i rozdrabniamy na małe kawałki. Zobacz więcej
Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym(kawałki) około 140g 1jajko ugotowane na twardo ząbek czosnku, drobno posiekany łyżka drobno posiekanej cebuli łyżka majonezu lub gęstego jogurtu łyżeczka Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Dzień dobry weekendzie!

Dzień dobry weekendzie! 285

0
Co smacznego planujecie na sobotę/ niedzielę? A może spędzacie go pracowicie, nad produkcją przetworów? Jeśli tak, teraz jest najodpowiedniejszy czas na domowy ketchup czy zapasteryzowanie sosu z Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pasta makrelowa

Pasta makrelowa 213

2
Jak piątek, to ryba;) Ale tę pastę mogłabym jeść nie tylko w piątki - z chrupiącą bagietką bądź kromką pełnoziarnistego ciemnego chleba... Taka prosta, a taka pyszna:) Polecam! 1 wędzona makrela (ok Zobacz więcej
Pożywna przekąska lub sposób na nietypowe śniadanie. Składniki: 4 tortille puszka tuńczyka w oleju (ok. 120g) 4 łyżki majonezu łyżka ketchupu 5 marynowanych cebulek 2 ogórki kiszone 2 papryki z octu Zobacz więcej
Domowy paprykarz bez zbędnych konserwantów i innych dodatków. Polecam! :) Domowy paprykarz z makreli Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu 1 duża cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka Zobacz więcej
Szybka i pyszna pasta z wędzonego pstrąga. Możemy ją podawać nie tylko do kanapek. Nadaje sie równiez doskonale do faszerowania jajek . Polecam :) Pasta z wędzonego pstrąga Filet z wędzonego pstrąga Zobacz więcej
Kolejna pyszna odsłona łososia . Składniki: 4-5 kawałków fileta z łososia 3 łyżki ketchupu 3 łyżki miodu sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku papryka słodka papryka ostra sól pieprz 1-2 łyżki oliwy z Zobacz więcej
Pasty rybne pojawiają się u nas dość często, chociaż zazwyczaj nie są z wędzonych ryb. Wiadomo, są dość intensywne w smaku i nie każdemu odpowiadają. Ja uwielbiam. Składniki: 1 wędzona makrela (moja Zobacz więcej
Przygotowałam marynatę: łyżka ciemnego sosu sojowego, łyżeczka octu balsamicznego, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dokładnie wymieszałam składniki i posmarowałam marynatą 2 Zobacz więcej
Przepis na 4 sztuki Składniki 4 tortille 2 filety rybne Butla tarta 1 jajko Duży pomidor Mango 2 ogórki konserwowe 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu świeży szczypiorek oliwa Sól, pieprz Zobacz więcej
Kuchnia Ani Z.
Kuchnia Ani Z. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ani Z.
Pasta z makreli

Pasta z makreli 82

0
Pastę z makreli robię na 2 sposoby. 1: 1 makrela wędzona 3 ugotowane na twardo jajka 1 posiekana drobno cebula 4 kiszone ogórki 2 łyżki majonezu 1 łyżka ostrej musztardy pieprz sól 2: 1 makrela Zobacz więcej
Lubię robić tą pastę na śniadanko. Prosty przepis z którego korzystam od lat, ulubiona ryba w puszce w oleju, cebulka, ketchup, majonez i musztarda. Pychotka:) puszka rybna w oleju (makrela lub śledź, Zobacz więcej
500 g makreli wedzonej 4 jajka 1 duza cebula ketchup pieprz Mieso ryby oddzielamy dokladnie od osci. W tym samym czasie gotujemy jajaka na twardo. Cebule obiertamy i kroimy w drobniutka kostke. Zobacz więcej
antka91
antka91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Pomysłów
Puree z groszku

Puree z groszku 1532

0
Puree z groszku to świetny dodatek do mięsa lub ryb. Delikatnie zielony kolor dodaje wdzięku na talerzu, a i czyni nasze danie nietypowym. Ja swoje podałam z karkówką pieczoną w marynacie z coli i Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Ryby po japońsku

Ryby po japońsku 243

1
Ryba po japońsku, to moje ulubiona forma przygotowania ryby. Chyba nie znam osoby, której by nie smakowała. Panierka, czyli ciasto naleśnikowe do obtaczania:1 szklanka mąki, 1 jajko, szklanki wody, 1 Zobacz więcej
Pasta z makreli Przygotowanie:Ilość porcji: 10 porcji Składniki: - 1 makrela wędzona - 3 łyżki majonezu - 3/4 łyżki dobrego domowego ketchupu - 1 mały ząbek czosnku - pieprz Przygotowanie: Zacznijcie Zobacz więcej