ryby w marynacie

Wędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły Zobacz więcej
Nie wiem jak wy, ale ja mam niedosyt ryb w kuchni. Rybę znam smażoną, pieczoną, na parze… no i te w zalewie na ostro czy kwaśno. Żongluję tylko przyprawami, czyli raczej z lekka powiewa nudą. Zobacz więcej
Dziś zapraszam na szybkie, zdrowe i smaczne danie – łososia po kreolsku. Rybę skąpiemy w soku z cytryny, a na koniec zanurzymy w sosie pomidorowym i będziemy ją dostojnie piec. Prawda, że proste? Zobacz więcej
ugorecka
ugorecka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niedzielne Obiadki
Ryba w cieście

Ryba w cieście 18

Moja mama jak pamiętam od dziecka, smażyła rybę w cieście. Ja trochę zmodyfikowałam i do ciasta dodałam przyprawy do ryby, jest super Składniki: 3 filety mrożone ryby sola 2 jajka 0,5 szklanki mleka 1 Zobacz więcej
Kiedy myślimy o kuchni Słowian, takiej z X wieku, przychodzi nam nam myśl sucha kasza i właściwie nic więcej, a okazuje się że to bzdury! Słowianie jedli smacznie, ich menu było bardzo urozmaicone, Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Ryba w galarecie

Ryba w galarecie 1

Ryba w galarecie - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
Od dziecka uwielbiam ryby. Smażone, pieczone, grillowane, wędzone, same lub z dodatkami… Zawsze uważałam, że to jedno z lepszych dań. A do tego nie należy zapominać, że ryby są nie tylko smaczne, ale Zobacz więcej
Ryba zapiekana w cieście - z sosem śmietanowym Zapiekanki to potrawa, która wyjątkowo przypadła do gustu narodu angielskiego. Podstawę klasycznej brytyjskiej zapiekanki, a właściwie wierzch stanowią Zobacz więcej
Wspaniała uczta dla jaroszy.Kotlety są delikatne , doskonale nadają się na dietę i smakują wybornie.Polecam. 1 mała makrela wędzona obraną z ości i zmielona( nie musowo) 1/2 szklankę.kaszy jaglanej 1 Zobacz więcej
Wspaniała uczta dla jaroszy.Kotlety są delikatne , doskonale nadają się na dietę i smakują wybornie.Polecam. 1 mała makrela wędzona obraną z ości i zmielona( nie musowo) 1/2 szklankę.kaszy jaglanej 1 Zobacz więcej
Dzis z lekkim spóźnieniem przepis na rybę zapiekaną w wazrywach. Ale na piątek tez się przyda :) Dla 4 osób: 600-700 g filetów z morskiej ryby 200-300 g mieszanych warzyw (marchew, seler, pietruszka w Zobacz więcej
Przygotowanie: Na dno woka należy położyć kawałek folii aluminiowej albo małą tackę grillową. I sypać: 1 łyżka cukru, 1 łyżka czarnej gruboliściastej herbaty, gałązka rozmarynu, parę ziarenek pieprzu Zobacz więcej
slyvvia
slyvvia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makaron i rodzynka
Ryby w zalewie octowej.

Ryby w zalewie octowej. 5330

Ryby w zalewie 2 cebule 2l wody 6 łyżek octu spirytusowego 1 łyżka soli 6 kuleczek ziela angielskiego 5 liści laurowych3 łyżki cukru1,2kg filetów ryby o białym mięsie (mintaj, morszczuk, dorsz...) Zobacz więcej
Wstyd się przyznać ale to moje "smaki" podczas nocnego podjadania, zaraz po opędzlowaniu słoika nutelli :DSkładniki: dowolna ilość całych, wypatroszonych ryb ( u mnie odrzańskie leszcze) - uwaga mają Zobacz więcej
Co roku na Święta Bożego Narodzenia przygotowuję sporą porcję grzybów w octowej zalewie. Przepisem na moje świąteczne "grzyby-ryby" dzieliłam się już dwa lata temu, ale jako że w kuchni uwielbiam Zobacz więcej
Niedzielny obiadek Składniki: około 80 dkg filetów z dorsza, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 7 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżka octu, 3/4 szklanki oleju rzepakowego (w tym około 30 ml oleju Zobacz więcej
Ryby smażone w zalewie octowej … na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć Składniki: 1 kg ryb (szczupak, plotka, leszcz lub inne) sól pieprz mąka pszenna olej do smażenia Składniki na zalewę: Zobacz więcej
Witam! Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy. Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :) Przepis: Składniki: ciasto francuskie ryba cebula papryka przyprawy Zobacz więcej
Tradycyjny przepis na pyszną rybkę w octowej zalewie. Ryby najlepiej smakują następnego dnia lub po dwóch dniach. Idealne na wigilijny, świąteczny czy sylwestrowy stół. 1 kg nototeni (lub innej Zobacz więcej