ryby w occie w słoiku

Składniki: ryby sól mąka do panierki olej do smażenia Zalewa: 1 szklanka octu 10% 5 szklanek wody 1 czubata łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 Zobacz więcej
Busia
Busia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Busia w kuchni
Pieczarki po kaszubsku

Pieczarki po kaszubsku 202

0
• 1-1,5 kg małych pieczarek Panierować w jajku+ vegeta+ mąka krupczatka Zalewa • 1 litr wody • mały słoik przecieru pomidor. • 3 łyżki keczupu ostrego • 7 łyżek cukru • 1 łyżka soli • 5 cebul (pokroić Zobacz więcej
Zalewa: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju mały słoik przecieru pomidorowego 3 łyżki keczupu ostrego 5 łyżek octu 2 łyżeczki cukru sól Zalewę zagotować. Filety rybne panierować i usmażone włożyć do gorącej Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Ryby po japońsku

Ryby po japońsku 244

1
Ryba po japońsku, to moje ulubiona forma przygotowania ryby. Chyba nie znam osoby, której by nie smakowała. Panierka, czyli ciasto naleśnikowe do obtaczania:1 szklanka mąki, 1 jajko, szklanki wody, 1 Zobacz więcej
Tę potrawę też możemy przygotować wcześniej . Spokojnie postoi do świąt. SKŁADNIKI 1kg filetów rybnych typu dorsz , sola itp. przyprawa do ryb Na zalewę koncentrat pomidorowy 1 łyżka keczup 8 łyżek Zobacz więcej
Danie na stół wigilijny. Składniki: 1kg tuszki rybnej (morszczuk, miruna) mąka sól olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody szklanka octu 2 duże cebule łyżka soli 2 łyżki cukru 3 listki laurowe 7 Zobacz więcej
każdy ma jakieś swoje ulubione sałatki. poniższa należy do top czwórki, wśród których są też sałatki: z ryby wędzonej,ziemniaczanai z drobnego makaronu (aż nie wierzę, że jeszcze jej przepisu tu nie Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In my coffee kitchen
Paprykarz do słoików

Paprykarz do słoików 1724

4
Paprykarz chociaż bez papryki. Za to z dodatkiem ryżu i pomidorów. Najpierw należy zapakować w słoiki a w zimie dodać rybę i zajadać z pieczywem. Składniki: 3 kg pomidorów 1 kg cebuli 1 kg marchewki 1 Zobacz więcej
oczkach.Czosnek i natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki zmieszać i zostawić na 5-6 godzin.Następnie przełożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok.15-20 min.Nadaje się jako dodatek Zobacz więcej
Składniki: 3 średnie dorsze 2 cebule sól,pieprz olej do smażenia 0,5 szklanki mąki Zalewa: 2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1 czubata łyżka cukru 1 płaska łyżka soli 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z ryby (dowolnej) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 4 cebule Ciasto: Łyżka wegety szklanki mąki szklanki wody 2 jaja olej Zalewa: 1 szklanka wody 1 Zobacz więcej
Zamiast kupować gotową pastę, warto zrobić ją samodzielnie. To kolejny dodatek do mięs, ryb, chleba lub warzyw...wśród moich gości zrobiła furorę ... do dzieła!...jak zwykle mało pracy duży efekt ..:) Zobacz więcej
Składniki: 800 g fileta z Miruny sól, pieprz olej do smażenia Warzywa: 1 cebula mały słoik papryki konserwowej 3 ogórki konserwowe Zalewa: 2 szkl wody 5 łyżek oleju mały konc. pomidorowy 4 łyżki Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów ryby 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej 2-3 duże cebule mąka 3 jajka olej Zalewa: 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 1 mały koncentrat pomidorowy 4 łyżki Zobacz więcej
. Wykonanie: Matjasy wymoczyć w wodzie i pokroić na kawałki. Połowę cytryny pokroić w cienkie plasterki, a z połowy wycisnąć sok. Kawałki śledzia posypać obficie ziołami i pomidorami. W słoiku układać Zobacz więcej
Karnawał sprzyja spotkaniom towarzyskim dlatego z pewnością przyda się przepis na taką rybę, którą można przygotować nawet kilka dni wcześniej. Ryba najlepiej smakuje po dwóch, trzech dniach, ale Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 6 łyżek ketchupu 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 szklanki wody 2 duże cebule 1/2 szklanki oleju 3 łyżki cukru 6 łyżek octu słoik 500g ogórków konserwowych słoik 500g Zobacz więcej
Ryba Po Parysku Składniki 1 kg fileta z mintaja 0,5 kg cebuli 1 słoik ogórków konserwowych sól, pieprz do smaku jajko bułka tarta olej do smażenia ZALEWA 2 szkl wody 0,5 szkl oleju 0,5 szkl octu 2 Zobacz więcej
Podobnie jak ryba po grecku, ryba po japońsku jest daniem polskim. Jest to filet ryby w cieście naleśnikowym w sosie z warzywami. Można ją podawać na zimno lub na ciepło. SKŁADNIKI: 1/2 kg filetów Zobacz więcej
Nie przepadam za rybą, ale reszta domowników lubi, więc zrobiłam ;p Potrzebne składniki: sól, pieprz, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, ryby, cebula, ocet, olej, koncentrat pomidorowy Sposób Zobacz więcej