rydz solony

{{headerMessage}}
przekąskami:Przekąska pierwsza - gotowane na parze zieloniutkie edamame (fasolki sojowe) z morską solą,Przekąska druga - biały domowy popcorn, czyli ziarna kukurydzy uprażone w przykrytym pokrywką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: świeże rydze masło natka pietruszki cebula sól pieprz Przygotowanie: Rydze umyć. Na patelni na maśle podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną. Dodać rydze. Dusić 10 minut. Doprawić solą, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Korzystajmy z sezonu na rydze .Sałatka na ciepło z rydzami składniki 5 szt rydzy, mix sałat 1 garść 2 kawałki papryka marynowana, 1 łyżeczka masło, sól ziołowa pieprz biały Mix sałat myjemy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon grzybowy w pełni, możemy szlachetnego rydza prosto z patelni podać na stół: SKŁADNIKI: rydze masło sól Rydze umyć, osuszyć, odciąć trzonki. Na patelni rozgrzać masło, włożyć grzyby i obsmażyć z Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Rydze w śmietanie

Rydze w śmietanie 243

0
{{headerMessage}}
Jesienny przysmak grzybiarza … Na patelni roztapiamy 2-3 łyżeczki masła, wrzucamy drobno pokrojony ząbek czosnku i cebulę – blanszujemy. Dodajemy rydze – obsmażamy – doprawiamy solą i pieprzem. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rydze to według mnie zdecydowanie najlepsze grzyby rosnące w Polsce. Możne je przygotować na wiele sposobów.Doskonale smakują smażone po prostu na maśle z dodatkiem soli - jeśli jednak chcecie coś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś rydz w panierce ;p Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Rydza obtaczamy w roztrzepanym jajku, posolonym i popieprzonym. Następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju. Solimy, pieprzymy. Obracamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na rydza smażonego , wyszedł pyszny :) Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Grzyby myjemy. Odcinamy korzenie. Masło wrzucamy na patelnię. Roztapiamy, można dodać trochę oleju. Solimy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 70 dag grzyby leśne różne, 2 sztuki cebula, 4 łyżki masło, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, - do smaku sól morska, 2 łyżki śmietana, - do smaku magi Kucharek, 1 łyżka liście selera posiekane Zobacz więcej
Magda
Magda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
magdatestuje.blogspot.com
Rydze z patelni

Rydze z patelni 991

0
{{headerMessage}}
Dostałam prezent w postaci rydzów ze śląskich lasów. W mojejokolicyzupełnie nie ma tych grzybów, więcradość moja była tym większa.Postępowałamzgodnie zsugestiamimoich darczyńcówi efekt był świetny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3-4 rydze na jednego człowieka 1 łyżeczka masła oliwa 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól i pieprz Rydze oczyściłam i umyłam. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy zarumieniłam wyciśnięty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znalazłam i byłam szczęśliwa. Grzybów było za mało, żeby zaprawiać w occie, postanowiłam więc wrzucić je na masło. Czyli rydze pur, usmażone bez panierki, na samym maśle i doprawione wyłącznie solą. Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Zupa z rydzami

Zupa z rydzami 383

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 litr bulionu warzywnego ok 15 szt. rydzów 1 cebula 1 marchewka 1 szkl śmietany 18 % sól,pieprz Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju rzepakowego w większym garnku. Dodajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg zmielonej słoniny 2 czerwone cebule 1 ząbek czosnku 1 kwaśne jabłko 200 g świeżych rydzów 1 łyżka czosnku niedźwiedziego sól do smaku Przygotowanie: Na łyżce zmielonej słoniny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kilka rydzów (jak na zdjęciu) solidna łyżka masła (prawdziwego!) ząbek czosnku sól Rydze oczyścić pędzelkiem, jeśli są bardzo przybrudzone - szybko umyć i osuszyć. Na patelni roztopić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 600 g rydzów 100g cebuli 60 g masła natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Grzyby oczyszczamy, myjemy. Większe roimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy grzyby i Zobacz więcej
Veganza
Veganza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Veganza!
Makaron soba z rydzami

Makaron soba z rydzami 92

0
{{headerMessage}}
Składniki: 100g makaronu soba 15dag rydzów łyżka oliwy z oliwek jedna malutka lub pół średniej cebuli łyżeczka suszonych pomidorów łyżeczka pestek dyni nieduży pomidor (zagryzany jako dodatek dobrze Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anna Jurksztowicz I'jem
Duszone rydze

Duszone rydze 592

0
{{headerMessage}}
Rudy, rudy rydz :) Składniki: świeże lub mrożone rydze cebula sól, pieprz oliwa, masło Przygotowanie: Rydze umyć. Większe pokroić na kawałki. Osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę z łyżką masła. Rydze Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Jajecznica z rydzami

Jajecznica z rydzami 44

0
{{headerMessage}}
Składniki: 3 jajka świeże rydze sól, pieprz, masło opcjonalnie: cebulka pokrojona w kostkę, natka Przygotowanie: Na maśle podsmażcie rydze (większe pokrójcie na kawałki). Dodajcie 1/2 cebuli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie smażone grzyby panierowane? Przygotowuje się tak jak kotlety schabowe, a grzyby zyskują na smaku. Kiedy rozpoczyna się sezon grzybowy to szczytem naszych marzeń jest znalezienie w lesie rydzów Zobacz więcej