Przepis na rydze a'la flaczki

gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Kanie a'la flaczki

Kanie a'la flaczki 4866

Alternatywny przepis na kanie. Nie tylko smażymy. Polecamy. Składniki 4 nieduże kapelusze kani 2 łyżki masła sól pieprz 4 marchewki 2 pietruszki mały korzeń selera biała część pora 2 kulki ziela Zobacz więcej
A’la flaczki z kurczaka z pieczarkami Jeśli chodzi o składniki, to takie niezupełnie flaki, ale przyprawione tak jak tradycyjne flaki wołowe po warszawsku. Wersja dla osób, które prawdziwych nie lubią Zobacz więcej
Kaszomania.pl
Kaszomania.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lubie zupe
Zupa a’la flaczki z kanii

Zupa a’la flaczki z kanii 19

Przepisy na zupy. Zupa a’la flaczki z kani. Składniki: 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 kanie 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały seler 1,5 l bulionu warzywnego lub wody ziele Zobacz więcej
Lubicie kuskus? Często kuskus podaję do mięsa Wieprzowina w musztardowej marynacie, Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym, Szynka pieczona z żurawiną. Z kaszy kuskus robiłam nawet kluski do gulaszu. Zobacz więcej
W listopadzie zakończyła się akcja "Na grzyby..." prowadzona przeze mnie na Mikserze Kulinarnym. Trwała od 15 października, a dodawać można było posty napisane od 27 września. Tegoroczne letnie upały Zobacz więcej
Nie wszyscy lubią podroby, a szkoda, bo można z nich wiele fajnych potraw wypichcić. Prawdę mówiąc, jako dziecko, też za nimi nie przepadałam, ale do niektórych smaków, trzeba dorosnąć. Pogoda nadal Zobacz więcej
W Bieszczadach rydzów pod dostatkiem dlatego korzystam z tego dobrodziejstwa. Cześć rydzów zamrożonych cześć w słoikach a kolejne na talerzach. Dziś cos dla wegetarian ale nie tylko ... 3 marchewki 1 Zobacz więcej
Lubicie flaczki? Ja lubię w nich wszystko oprócz samych flaków :) czyli wywar i warzywa, za mięsem już nie przepadam. Za to boczniak zrobiony na smak tej tradycyjnej potrawy jest dla mnie idealny :) Zobacz więcej
Lubimy podroby, no...nie wszystkie może ale żołądki, serca i wątróbkę no i ozorek lubię, tak jak i G. więc robię dość często i najczęściej w formie zupy właśnie, polecam bo to smaczne, pożywne i chude Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Slow Foodzik
Smażone rydze.

Smażone rydze. 14824

Trwa odwieczny spór czy smaczniejszy jest rydz czy borowik. A Wy jak sądzicie? Ja uważam, że rydz smaczniejszy.Najczęściej spotkamy go marynowanego w occie, ale jak pojawią się świeże to zawsze je Zobacz więcej
Przedstawiam dzisiaj posiłek pożywny, zdrowy, jednocześnie prosty w przygotowaniu i niedrogi. Jest to znakomita bezmięsna alternatywa dla flaczków wołowych. Smakuje co najmniej tak samo dobrze, ale Zobacz więcej
swiatzpiernika
swiatzpiernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat z piernika
Na rydze!

Na rydze! 775

Świat z piernika: Na rydze! Świat z piernika piątek, 5 września 2014 Na rydze! A, zapomniałabym- jutro ruszamy na rydze! Jeśli szczęście nam dopisze, wypróbujemy przepis na Rydze po cygańsku, o którym Zobacz więcej
Flaczki takie są świetną alternatywą dla ludzi którzy nie lubią tradycyjnych wołowych flaczków. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a smakiem zainteresują każdego. Bardzo dobry pomysł na zupę Zobacz więcej
Nigra
Nigra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Nigry czyli knuję i gotuję
Smażone rydze

Smażone rydze 11507

3-4 rydze na jednego człowieka 1 łyżeczka masła oliwa 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól i pieprz Rydze oczyściłam i umyłam. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy zarumieniłam wyciśnięty Zobacz więcej
"Rydzetogrzyby jadalne, które są uważane za jedne z najsmaczniejszych grzybów - zwłaszcza duszone w maśle. Cechą rozpoznawczą rydzów jest ich pomarańczowy kolor, dzięki czemu można je łatwo znaleźć w Zobacz więcej
Od ostatniego wypadu do lasu było ciepło, do tego popadał deszcz. Więc powinny pojawić się ponownie jesienne grzyby, czyli rydze! Mieliśmy nadzieję, że nikt nas nie uprzedzi, gdyż rydze to rarytas Zobacz więcej
Szybkie gotowanie: Podsumowanie akcji kulinarnej "Na grzyby! II" Szybkie gotowanie czyli jak nie tracić czasu w kuchni :) Strony Strona główna Przepisy Recenzje książek Współpraca Konkursy Moje akcje Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Kiszone rydze

Kiszone rydze 9154

Około 120 tysięcy grzybów zostało opisanych i sklasyfikowanych, jednak tych, które nadają się do tego, by przygotować z nich jedzenie jest około 1800. Już starożytni Rzymianie doskonale znali się na Zobacz więcej
Granice Smaku
Granice Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Granice Smaku
Rydze, rydzunie!

Rydze, rydzunie! 9824

Dziś krótko i na temat. RYDZE! Czyszczenie: Pamiętajcie, najpierw płuczemy w zimnej wodzie, potem osuszamy i czyścimy delikatnie, najlepiej ręcznikiem papierowym, blaszki - z piasku i ściółki. Potem Zobacz więcej
parmelia11
parmelia11 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eko Quchnia
„Flaczki” z boczniaków

„Flaczki” z boczniaków 460

Większość początkujących wegetarian, zaraz po przejściu na jasną stronę mocy, podświadomie sięga po produkty będące substytutem mięsa lub dania naśladujące tradycyjne potrawy mięsne, czyli np. po Zobacz więcej