rydze na patelni

"Rydzetogrzyby jadalne, które są uważane za jedne z najsmaczniejszych grzybów - zwłaszcza duszone w maśle. Cechą rozpoznawczą rydzów jest ich pomarańczowy kolor, dzięki czemu można je łatwo znaleźć w Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE

RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE 4816

Czasem nachodzi mnie ochota na coś nie-wykwintnego. Zwłaszcza teraz, kiedy jest zimno, deszczowo, szaro i ponuro, a organizm upomina się o coś tłustego i kalorycznego. RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Rydze z patelni

Rydze z patelni 3743

I tu zdradzę Wam sekret… Wydawać by się mogło, że skoro mieszkam w Beskidzie Niskim – Rydzowym Królestwie, muszę często zajadać się rydzami. Otóż… nie do końca Rydze jadam dosłownie kilka razy w roku, Zobacz więcej
wusia.pl
wusia.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wusia.pl
Rydze na maśle z patelni

Rydze na maśle z patelni 247

Rydze na maśle z patelni 10 października 2012 W tym roku nie udało nam się iść na grzyby, przede wszystkim dlatego, że nie mieliśmy pomysłu, jak zabrać ze sobą do lasu nasze paromiesięczne niemowlę. Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Slow Foodzik
Smażone rydze.

Smażone rydze. 10599

Trwa odwieczny spór czy smaczniejszy jest rydz czy borowik. A Wy jak sądzicie? Ja uważam, że rydz smaczniejszy.Najczęściej spotkamy go marynowanego w occie, ale jak pojawią się świeże to zawsze je Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Rydze na kilka sposobów

Rydze na kilka sposobów 3804

W tym roku obrodziły rydze. Do mojego koszyka wpadło ich całe mnóstwo. ;-) Wykorzystałam je na różne sposoby.Część usmażyłam na sklarowanym maśle, z solą i pieprzem. Większość zblanszowałam i Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Rydze smażone na maśle

Rydze smażone na maśle 3167

Są takie rzeczy, których nie można zepsuć i które zawsze smakują tak dobrze. Rydze smażone na maśle to właśnie smak, na który czekam cały rok. Smażone z odrobioną oliwy truflowej, posypane intensywnie Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Rydze z patelni na rukoli

Rydze z patelni na rukoli 161

Jest już jesień, pogoda słoneczna, dla grzybiarzy raj. W tym roku wyjątkowy rok grzybowy. Jest więc okazja do przygotowania przepysznych rydzów wg przepisu mojej mamy. Rydze z patelni na rukoli Zobacz więcej
Nigra
Nigra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Nigry czyli knuję i gotuję
Smażone rydze

Smażone rydze 9129

3-4 rydze na jednego człowieka 1 łyżeczka masła oliwa 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól i pieprz Rydze oczyściłam i umyłam. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy zarumieniłam wyciśnięty Zobacz więcej
swiatzpiernika
swiatzpiernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat z piernika
Rydze z patelni

Rydze z patelni 1949

Smażone rydze, to smak, którego nie można zapomnieć. I właśnie dla tego smaku warto czekać do jesieni, aż ich rude główki pojawią się w lasach! Warto pamiętać, że trzonki rydzów nie są zbyt smaczne, Zobacz więcej
Tak jesiennie dzisiaj jest u mnie, dla tych co lubią pobyć w plenerze, a jak wiadomo świeże powietrze zaostrza apetyt, więc warto pomyśleć nad gorącą michą podczas wycieczek dużych i małych. Ta wersja Zobacz więcej
Jeśli już jest wrzesień to znaczy, że pora na rydze. Podobno w Krynicy na forum nie było, choć to już tradycja. Najbardziej lubię takie proste, z patelni. Nie potrzeba dużo dodatków. Potrafią się same Zobacz więcej
Na Dokładkę
Na Dokładkę Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na Dokładkę
RYDZE smażone na maśle

RYDZE smażone na maśle 2315

rydze smażone na maśle Ależ zaniedbałam mojego bloga.... ponad 1,5 miesiąca mnie tu nie było:/ a to wyjazd, a to choroba, a to praca, a to leń... no dobra tylko winny się tłumaczy:) W sobotę byliśmy Zobacz więcej
Magda
Magda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
magdatestuje.blogspot.com
Rydze z patelni

Rydze z patelni 997

Dostałam prezent w postaci rydzów ze śląskich lasów. W mojejokolicyzupełnie nie ma tych grzybów, więcradość moja była tym większa.Postępowałamzgodnie zsugestiamimoich darczyńcówi efekt był świetny. Zobacz więcej
Świeże rydze – jak wszystkie grzyby – najbardziej lubię podsmażonena maśle z czosnkiem i dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podane na ziemniaczanym puree stanowią idealne zestawianie prostych i Zobacz więcej
Ostry Kęs
Ostry Kęs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ostry Kęs
Rydze na maśle

Rydze na maśle 1162

Prosto z gór przyjechały do nas mrożone rydze. Pierwszą partię przygotowaliśmy wnajprostszy sposób – na maśle, z czosnkiem, cebulą inatką pietruszki.A na eksperymenty z rydzami też przyjdzie czas. Zobacz więcej
Granice Smaku
Granice Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Granice Smaku
Rydze, rydzunie!

Rydze, rydzunie! 6989

Dziś krótko i na temat. RYDZE! Czyszczenie: Pamiętajcie, najpierw płuczemy w zimnej wodzie, potem osuszamy i czyścimy delikatnie, najlepiej ręcznikiem papierowym, blaszki - z piasku i ściółki. Potem Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Rydze marynowane

Rydze marynowane 6216

Ulubione grzyby mojego M- można je wykorzystać jako zakąskę, położyć na kanapki czy dodać do sałatki. Składniki: 700g młodych rydzów 20 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego liść laurowy gorczyca Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE

RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE 944

Osobiście rydze zaczęłam zbierać od niedawna i poznałam ich klimat :) a odkąd ich spróbowałam to teraz zbierać będę je zawsze i cieszę się, że mieszkam w takim miejscu gdzie wokół pełno lasów :) Dziś Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chilli Plate
Rydze z patelni

Rydze z patelni 440

W końcu! Po ponad miesiącu poszukiwań, w końcu udało mi się upolować rydze. Cena zaskakująco znośna - bo 25zł/kg. Trudno się było powstrzymać, co więcej - jutro jadę po kolejną porcję! A dziś w ramach Zobacz więcej