rydze na zimę

iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Zimowe rydze w marynacie

Zimowe rydze w marynacie 934

0
{{headerMessage}}
Zimowe rydze w marynacie . W spiżarni na zimę musi być grzybek w słoiczku :) składniki 1 cebula, 2 marchewki 1 kg rydze, pieprz kulki, liść laurowy, 1 litr woda, 200 ml ocet 10 % Wodę 1 litr Zobacz więcej
Magda G
Magda G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolorowa Kuchnia Magdy
Marynowane rydze

Marynowane rydze 2869

0
{{headerMessage}}
Marynowane rydze, czyli pyszne weki na zimę. Uwielbiam rydze, dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na Marynowane rydze, aby ich smakiem cieszyć się także zimą. Polecam! Potrzebne składniki: rydze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadeszła zima, za oknem wieje lodowaty orkan, miło otworzyć słoiczek z jesiennymi zapasami. Rydze po cygańsku przygotowałam w październiku, w szczycie sezonu grzybowego. Składniki: 3 kg rydzy 10 Zobacz więcej
zacisze kuchenne
zacisze kuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zacisze kuchenne
Rudy rydz z patelni

Rudy rydz z patelni 413

0
{{headerMessage}}
Jeszcze trochę Was podrażnię grzybami, ale za to jakimi… Parę dni temu zostałam obdarowana tymi cudownymi rudymi rydzami. Najczęściej jedliśmy je w Krynicy Górskiej. W każdej knajpie podają tam przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej. Marynata; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% szklanki cukru 1 listek laurowy 5-6 ziaren Zobacz więcej
Na Dokładkę
Na Dokładkę Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Dokładkę
RYDZE marynowane w maśle

RYDZE marynowane w maśle 1455

0
{{headerMessage}}
rydze marynowane w maśle Została mi nadwyżka grzybów (i jakimś cudem powstrzymałam się, aby ich nie zjeść wszystkich na raz- usmażonych na maśle:) postanowiłam je przechować wg przepisu teściowej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwierzcie na słowo - najprościej znaczy najsmaczniej...bez udziwnień bez zbędnych dodatków. Szczęście i przyjemność z jedzenia grzybów mam na "wyciągnięcie ręki" - robię 30 kroków do przydomowego lasu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
leśna florajest zupełnie różna od tej, jaką znam.Pierwszym zaskoczeniem był brakpodgrzybków! Musiałam również szybko nauczyć się odróżniania nieznanego mi dotądmleczaja rydzaod trującego mleczaja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:). Opowiem także co nieco o hiszpańskich Świętach, bo to właśnie one już za pasem:). Składniki (na 4 porcje): 700 g mięsa wołowego na gulasz 1 szalotka 300 g batatów 300g grzybów (u mnie rydze) 350 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rydze, maślaki, opieńki, podgrzybki, prawdziwki, kozaki…co kto lubi. Kurek do solenia nie kroję, gdyż one się kurczą, z dwóch łubianek (na zdjęciu poniżej) po obgotowaniu i pasteryzacji wyszło tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w tego typu vintage lokalach. Sałatka z kozim serem i dobrane do tego różowe wino, smażone rydze- fantastyczne.A na koniec desery, nigdy nie jadłam TAKIEJ KREMÓWKI i TAKIEGO SERNIKA!Smak dzieciństwa. Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Kiszone gąski

Kiszone gąski 1116

1
{{headerMessage}}
wyjatkowo delikatnym grzybowym smaku. Biją na głowę rydze, kurki i opieńki. A nawet borowiki. Owocniki do kiszenia powinny byc świeże, zdrowe, najlepiej młode. Bez śladów penetracji przez ślimaki i Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Biryani i Pilchy

Biryani i Pilchy 169

0
{{headerMessage}}
nakrapiane muchomory albo jak boje na jeziorze, a to jak pomarańczowa miechunka na polu albo borówki brusznice. Widać to na moich zdjęciach. Dopiero po zapadnięciu zmroku zaczęło wiać. Wtedy my Zobacz więcej
{{headerMessage}}
)KISZONE WARZYWA (16.10.2015)CHUTNEY BRZOSKWINIOWY (06.09.2015)LETNIA ZUPA ze ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW (02.09.2015)JAJECZNICA z OGÓRKAMI (31.08.2015)KRUPNIK po UKRAIŃSKU (21.08.2015)ŚNIADANIE ZUZI Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grzyb, lekko twardy. Doskonały do marynowania.KurkaWspaniały grzyb nadający się przede wszystkim do gotowania i duszenia. Ciekawostka, kurki nie bywają robaczywe.RydzWyśmienity grzyb. Doskonale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porcje podgrzybków! Jak wspaniale pachną suszące się na kaflowym piecu prawdziwki! A jaka pyszna jest jajecznica z kurkami bądź z kanią! A jakie smakowite są kanie w cieście! I jak dobrze zasmakować Zobacz więcej
Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Prawdziwki marynowane

Prawdziwki marynowane 1276

0
{{headerMessage}}
Przepis marynowania prawdziwków różni się tym od marynaty do rydzów , że dajemy mniej cukru Marynata ; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% 1/2szklanki cukru 1 listek laurowy- kilka ziarenek pieprzu i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,CORCULINARI Domowa nutella - Domaskowa, Domi w kuchni Domowe pikle - Kuchnia z wyrakiem Domowy przecier pomidorowy -Peggi w kuchni Dyniowe puree - Siaska,Siaśkowe gotowanie Dyniowy dżem z cytrusami - Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Kiszone rydze

Kiszone rydze 5505

0
{{headerMessage}}
. Jednak kwas ten rozpuszcza się w gorącej wodzie, więc po kilkakrotnym obgotowaniu i odlaniu wody piestrzenica może być jedzona. Borowiki, maślaki, podgrzybki, kurki, rydze, gąski, kanie rosną w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzybów było w bród: chłopcy biorą krasnolice, Tyle w pieśniach litewskich sławione lisice, Co są godłem panieństwa, bo czerw ich nie zjada, I dziwna, żaden owad na nich nie usiada. Panienki za Zobacz więcej