rydze smażone

Dzisiaj byłam na spacerze w lesie i znalazłam takie oto okazy. Te mniejsze upiekłam na patelni a z tych większych zrobiłam jajecznicę. Uwielbiam takie smażone rydze. A wy też lubicie grzyby leśne? Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow Foodzik
Smażone rydze.

Smażone rydze. 10339

2
Trwa odwieczny spór czy smaczniejszy jest rydz czy borowik. A Wy jak sądzicie? Ja uważam, że rydz smaczniejszy.Najczęściej spotkamy go marynowanego w occie, ale jak pojawią się świeże to zawsze je Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rydze to grzyby, których jeszcze nigdy nie znalazłam w lesie. Smażone na maśle smakują wyśmienicie. Świetnie sprawdzają się jako dodatek … Przeczytaj cały Zobacz więcej
Lubicie smażone grzyby panierowane? Przygotowuje się tak jak kotlety schabowe, a grzyby zyskują na smaku. Kiedy rozpoczyna się sezon grzybowy to szczytem naszych marzeń jest znalezienie w lesie rydzów Zobacz więcej
Są takie rzeczy, których nie można zepsuć i które zawsze smakują tak dobrze. Rydze smażone na maśle to właśnie smak, na który czekam cały rok. Smażone z odrobioną oliwy truflowej, posypane intensywnie Zobacz więcej
Czasem nachodzi mnie ochota na coś nie-wykwintnego. Zwłaszcza teraz, kiedy jest zimno, deszczowo, szaro i ponuro, a organizm upomina się o coś tłustego i kalorycznego. RYDZE SMAŻONE NA MAŚLE Zobacz więcej
Rydze smażone na maśle, czyli pyszne sezonowe danie. Nie wiem jak u Was, ale w Wielkopolsce jest bardzo mało grzybów. Na pierwszym wypadzie do lasu udało nam się zebrać kilka rydzy, to jedne z moich Zobacz więcej
Wykorzystując końcówkę sezonu grzybowego , przygotowałam coś szybkiego i mega grzybowego. Oszczędność składników i przypraw wydobywa z potrawy to co najlepsze- smak rydza i lasu . Smażone rydze z Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na jesienny rarytas, czyli rydze. Dostałam je od przyjaciół i czym prędzej postanowiłam skonsumować. Cechą rozpoznawczą rydza jest to, że przy uszkodzeniu wydziela pomarańczowe Zobacz więcej
Pyszna propozycja na przystawkę lub wczesną kolację <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 500 g rydzów 5 łyżek masła 1 ząbek czosnku, obrany pęczek natki pietruszki sól, świeżo mielony Zobacz więcej
Osobiście rydze zaczęłam zbierać od niedawna i poznałam ich klimat :) a odkąd ich spróbowałam to teraz zbierać będę je zawsze i cieszę się, że mieszkam w takim miejscu gdzie wokół pełno lasów :) Dziś Zobacz więcej
Już są, nareszcie! :) Całe lato czekałam, aż się pojawią… Dla mnie nie ma nic lepszego, niż świeżutkie rydze, smażone na maśle. Oprócz grzybów potrzebujecie jeszcze tylko odrobiny przypraw i kawałka Zobacz więcej
rydze smażone na maśle Ależ zaniedbałam mojego bloga.... ponad 1,5 miesiąca mnie tu nie było:/ a to wyjazd, a to choroba, a to praca, a to leń... no dobra tylko winny się tłumaczy:) W sobotę byliśmy Zobacz więcej
składniki: 600 g rydzów 100g cebuli 60 g masła natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Grzyby oczyszczamy, myjemy. Większe roimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy grzyby i Zobacz więcej
Na FB-kupisałam, że u nas w tym roku jest zatrzęsienie rydzów. Przy okazji przepisu na rydze w pomidorachpokazałam, że można je podać w innej postaci niżsmażone w panierce rydze.Bardzo lubię rydze Zobacz więcej
Uwierzcie na słowo - najprościej znaczy najsmaczniej...bez udziwnień bez zbędnych dodatków. Szczęście i przyjemność z jedzenia grzybów mam na "wyciągnięcie ręki" - robię 30 kroków do przydomowego lasu Zobacz więcej
Rydze smażone z orientalnymi składnikami smakują wybornie! Są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz błyskawiczne...wystarczy odrobina sosu sojowego, olej ryżowy, kilka listków kolendry i tofu a Twoje Zobacz więcej
Smażone rydze z chorizo. Bardzo smaczna, niewielka przystawka z zaledwie dwóch składników, czyli kolejna odsłona FiK-owego gotowania w Barcelonie. Rydze w Barcelonie? Okazuje się, że tak! Na początku Zobacz więcej
Rydze smażone na maśle z szałwią i gorczycą. Pyszne rydze z patelni – smażone na maśle z szałwią i gorczycą. Najlepsze grzyby to grzyby smażone na maśle, na patelni; rydze nie są tu rzecz jasna żadnym Zobacz więcej
Grzyby duszone w śmietanie ze smażonymi ziemniakami. Rydze od zawsze kojarzą mi się z Podhalem. Swego czasu dość często jadłem je przyrządzone najprościej, czyli smażone na maśle, serwowane prosto z Zobacz więcej