rydze w panierce

{{headerMessage}}
Dziś rydz w panierce ;p Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Rydza obtaczamy w roztrzepanym jajku, posolonym i popieprzonym. Następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju. Solimy, pieprzymy. Obracamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znalazłam i byłam szczęśliwa. Grzybów było za mało, żeby zaprawiać w occie, postanowiłam więc wrzucić je na masło. Czyli rydze pur, usmażone bez panierki, na samym maśle i doprawione wyłącznie solą. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od ostatniego wypadu do lasu było ciepło, do tego popadał deszcz. Więc powinny pojawić się ponownie jesienne grzyby, czyli rydze! Mieliśmy nadzieję, że nikt nas nie uprzedzi, gdyż rydze to rarytas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon grzybowy właśnie trwa i nie mogę się doczekać, kiedy wybiorę się na spacer do lasu. Tymczasem naprzemiennie robię rydze smażone na maśle i kanie. Kanie do tej pory jadłam najczęściej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rydze w pomidorach bazują na przepisie Piotra na rybę w pomidorach. Rydze w pomidorach, a właściwie w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym to będzie w następnym roku pozycją nr 1 jesiennego menu. Rydze w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na FB-kupisałam, że u nas w tym roku jest zatrzęsienie rydzów. Przy okazji przepisu na rydze w pomidorachpokazałam, że można je podać w innej postaci niżsmażone w panierce rydze.Bardzo lubię rydze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do surowców i smaku, który mam nadzieję przyjmie się też poza Warszawą. Podoba mi się pomysł na zmieniające się często menu i oparcie na sezonowych surowcach, a także możliwość zakupu ciekawych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, lokalnych produktach. Przykładowe dania: zupa dyniowa z szałwią i parmezanem (13 zł), mule w piwie pszenicznym, rydze, chorizo, listek laurowy (18 zł), sandacz, kurki, groszek, sos szafranowy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ruda jesień na talerzu a w głowie marzenie o rudych włosach. Już raz takie miałam, lecz wtedy byłam odważniejsza. Dzisiaj nie pragnę się wyróżniać, wolę być zwykła. Rudy włos prowokuje obce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dieta bezglutenowa – tak czy nie? Warto na nią przejść? Przeczytaj wpis, od którego wszystko się zaczęło: Facet i Kuchnia zrywa z glutenem. Pora na podsumowanie doświadczeń Faceta i Kuchni po 6 Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Bezglutenowe warsztaty z Inką

Bezglutenowe warsztaty z Inką 126

0
{{headerMessage}}
z pstrąga smażone bez panierki na papierze oraz dwie sałatki z soczewicą i świeżymi warzywami Kopytka z pieczonej dyni z estragonem i gulasz z gęsich serc i boczniaków Domowe żółte curry Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Kurczak marynowany w solance

Kurczak marynowany w solance 1335

0
{{headerMessage}}
2015 CHLEBOWY HIPCIO Bułki orkiszowo-pszenne na pâte fermentée 16 października 2015 FABRYKA KUL.INSP.ŁUCJA Potrawka z dynią i ciecierzycą 22 października 2015 GIN RAZ A DOBRZE Krwawe ciasteczka na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
)kwiecień (31)maj (31)czerwiec (31)lipiec (25)sierpień (21)wrzesień (22)październik (21)listopad (28)grudzień (21)styczeń (33)luty (22)marzec (23)kwiecień (21)maj (26)czerwiec (23)lipiec (18)sierpień Zobacz więcej