rydze w sosie

{{headerMessage}}
Rydzom wystarczy zazwyczaj tylko patelnia i masło, ale nie stronią one również od bardziej wyszukanego towarzystwa. Smażone rydze są znakomite, kiedy więc udało mi się je upolować (metodą na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 300 g makaronu - 250 g rydzów - 1 cebula - 200 ml śmietanki 30% - 120 ml białego wina - 1 łyżka masła - 1 łyżka tymianku - sól, pieprz Grzyby oczyścić, a większe sztuki pokroić na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry! Dawno nie zamieszczałam żadnego przepisu, ale jak Wam wspominałam na początku września, to był dość pracochłonny miesiąc, nie było zbytnio czasu na zdjęcia, gotowanie i pieczenie. Trzeba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon grzybowy w pełni, możemy szlachetnego rydza prosto z patelni podać na stół: SKŁADNIKI: rydze masło sól Rydze umyć, osuszyć, odciąć trzonki. Na patelni rozgrzać masło, włożyć grzyby i obsmażyć z Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Rydze w białym winie

Rydze w białym winie 517

0
{{headerMessage}}
Rydze w białym winie szybki pomysł na sezon grzybowy . składniki 1/3 kg rydzów, 2 łyżki masła, sos sojowy, pieprz biały , 1 marchewka, 1/2 cebuli, 1/2 szklanki białego wina wytrawnego Rydze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hamburgery wołowe to danie, które smakuje z wieloma dodatkami. Kluczowe jednak w dobrych hamburgerach są sosy - to one decydują o niepowtarzalności i głębi smaku. Dziś sos a'la Big Mac - Zobacz więcej
justyna.pasiek
justyna.pasiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JemyPijemy
Rydze na maśle

Rydze na maśle 221

0
{{headerMessage}}
Całkiem niedawno poznałam smak rydza. Muszę przyznać, że bardzo mi odpowiada. Propozycja, którą proponuję dziś może być doskonałą bazą do jajecznicy czy sosu, czy farszu do tarty. Ja zrobiłam z nich Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Zupa z rydzy

Zupa z rydzy 2261

0
{{headerMessage}}
Zupa z rydzy to mój eksperyment kulinarny - i choć budził moje wątpliwości, ostatecznie zakończył się sukcesem. I to chyba już ostatni przepis "rydzowy" w tym sezonie. Potrzebujemy: 300g rydzy 2l Zobacz więcej
{{headerMessage}}
koktajlowych ok. 100 ml wody z gotowania makaronu 300 g rydzów 2 łyżki masła klarowanego 1-2 łyżki słodkiej śmietanki sól pieprz Rydze wyczyściłam, wymyłam i osuszyłam a następnie pokroiłam kapelusze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robiąc porządki w zamrażalce " odnalazłam" pyszne prawdziwki i już wiedziałam,że będzie pyszne śniadanie;) Robię ją dość często na jesień, kiedy mam świeże grzyby np. kurki, podgrzybki, rydze...w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem , wiem.... Możecie już mieć dosyć moich wariacji na temat carpaccio z buraka. Ja jednak jestem od niego uzależniona i kolejne kombinacje to dla mnie czysta przyjemność. Skończyły się kapary więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... bo nie samym powietrzem człowiek żyje « GRUDNIOWE RYDZE Z JAJEM ... CHILI CON CARNE PO MOJEMU » PULPECIKI OLIWKOWE Krótko i na temat - nasze ulubione :) Może będą też Wasze... ? SKŁADNIKI: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rydze smażone z orientalnymi składnikami smakują wybornie! Są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz błyskawiczne...wystarczy odrobina sosu sojowego, olej ryżowy, kilka listków kolendry i tofu a Twoje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ot, choćby taki koszyk rydzów; rydze najczęściej są zdrowe, a test czy ogonek jest twardy nie na wiele się zda, bo w ogonek rydza jest cylindryczny, częściowo pusty. No, dobrze, kupiłam te rydze (z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie małe co nieco, mała przystawka, może drugie śniadanie? Robiłam marynowane rydze; do słoików wzięłam tylko te najmniejsze i obcinałam ogonki, trzeba było z tych pozostałości coś zrobić. Najpierw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy raz jadłam rydze w Hiszpanii. Jesienią były na każdym straganie, w każdym tapas barze, restauracji. Przyrządzane zupełnie inaczej niż u nas: z wędzonka na patelni, w sosie z nie wiem czym... Zobacz więcej
vege-kika
vege-kika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vege Kika
Grzybobranie i jesienne spacery

Grzybobranie i jesienne spacery 191

0
{{headerMessage}}
Ostatnie podrygi jesieni. Grzybobranie raczej dobiega już końca. Fotografie, które tu zamieszczam pochodzą sprzed kilku tygodni. Jeśli ten przepis nie przyda Wam się teraz to zawsze możecie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasykiem stały się już rydze smażone na patelni, najlepiej na gęsim tłuszczu. A jeśli dodamy do nich liście szpinaku, podbijemy to wszystko wiejską śmietaną i wymieszamy z makaronem... Czy mam pisać Zobacz więcej