rydze z kapustą

Jak zwykle coś w krokietach zmieniam, tym razem zamiast kapusty postanowiłam dodać grzyby. Wzięłam ususzone grzybki (różne) nazbierane w lesie (prawdziwki, podgrzybki, kozaczki, rydze i in.). Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kluskowopl
Wrześniowe zdjęcia

Wrześniowe zdjęcia 101

0
klasy :) 1.pierwsze chwile w nowej klasie; 2.elementarz; 3. z tornistrem; 4. w drodze na pierwsze zajęcia; 1.podusia i kocyk do grupy Pszczółek; 2.lizak policyjny; 3.praca na pierwszy konkurs; 4. Zobacz więcej
przystawką, -jako dodatek do drugich dań, - jako przystawka na koktajlowych, świątecznych przyjęciach - na kanapki do pracy, w podróż zamiast wędliny. Takie pieczarki i inne grzyby twarde: rydze, Zobacz więcej
staropolski z wolnowaru DYNIOWE RISOTTO z PRAWDZIWKAMI (RISOTTO con la ZUCCA e PORCINI) ZUPA GRZYBOWA z CZONKOWYMI GRZANKAMI (ZUPPA di FUNGHI con CROSTINI al AGLIO) Jesienne risotto z grzybami Zobacz więcej
jabłka dania z jaj dania z ryb dania z ryżu grzyby dania z makaronem wypieki wigilijne mięso mielone dania z grzybami śledzie wypieki wielkanocne dania mączne szpinak szparagi kalafior boczek papryka Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Rydze na kilka sposobów

Rydze na kilka sposobów 3745

1
W tym roku obrodziły rydze. Do mojego koszyka wpadło ich całe mnóstwo. ;-) Wykorzystałam je na różne sposoby.Część usmażyłam na sklarowanym maśle, z solą i pieprzem. Większość zblanszowałam i Zobacz więcej
. Ten melanż nie jest moim pomysłem. Kiedyś to ja służyłam pomocą młodszemu pokoleniu. Teraz to ono podsuwa mi różne cenne pomysły. Tak było z gremolatą. Roboty niewiele a radość jedzenia bezcenna. Zobacz więcej
do marynowania. Bardzo dobrze smakują również z zasmażaną kapustą. Polecam również marynowane borowiki i marynowane na ostro rydze. Potrzebujemy - Kolczaki marynowane 1 kg młodych kolczaków 5 Zobacz więcej
kurki? Są prawdziwki, podgrzybki, opieńki. Nawet z rydzami byłby problem. Ale rydze marynowane mam w domu. Jeszcze mam. Postanowiłam dodać do tej kiszonej kapusty rydze. Pewnie, że ich smak jest Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
do swoich blogów, takie wpisy nie będą przeze mnie publikowane. Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Need to translate? Szukaj inspiracji Ładowanie... Moja książka Zobacz więcej
: sól, pieprz, papryka, oregano, czubryca pikantna * bułka tarta i olej Ryż ugotować, gorący zmieszać z groszkiem, posiekaną cebulą i czosnkiem, ubić tłuczkiem. Wsypać przyprawy i mąkę, zamieszać i Zobacz więcej
z ogórkiem kiszonym - przyznajcie, że forma podania zachwyca! Rydze z bryndzą i szczawiem zajęczym. Sandacz z owsianką pietruszkową i kiszona kapusta z burakiem. Kompot z szarej renety i chrzanu. Zobacz więcej
żurek. SŁADNIKI: Rydze mrożone lub z „solanki” (ja użyłam z solanki), 1 litr rosołu, 1 litr wody, 2 cebule, 3 ziemniaki, 0,5 l kwasu (sam płyn zlany znad osadu mąki), 1 łyżka tłuszczu do zrumienia Zobacz więcej
się zupy: kartoflanej, barszczu, krupniku, kapuśniaku, rosołu, zacierek i sztuki mięsa, tudzież klusek, łazanek, pierogów z sera. W święto biją gęsi i kaczki i smażą jajecznice. […] Czasami podają Zobacz więcej
szparagi białe 250g jedna cebula por 100g garść rukoli oliwa z oliwek 60ml płatki migdałów 40g grzyby rydze 100g masło 40g olej liść laurowy, pieprz biały, ziele angielskie, sól morska śmietana 30% Zobacz więcej