rydze z kapustą

Jak zwykle coś w krokietach zmieniam, tym razem zamiast kapusty postanowiłam dodać grzyby. Wzięłam ususzone grzybki (różne) nazbierane w lesie (prawdziwki, podgrzybki, kozaczki, rydze i in.). Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kluskowopl
Wrześniowe zdjęcia

Wrześniowe zdjęcia 103

0
klasy :) 1.pierwsze chwile w nowej klasie; 2.elementarz; 3. z tornistrem; 4. w drodze na pierwsze zajęcia; 1.podusia i kocyk do grupy Pszczółek; 2.lizak policyjny; 3.praca na pierwszy konkurs; 4. Zobacz więcej
przystawką, -jako dodatek do drugich dań, - jako przystawka na koktajlowych, świątecznych przyjęciach - na kanapki do pracy, w podróż zamiast wędliny. Takie pieczarki i inne grzyby twarde: rydze, Zobacz więcej
na tostach Jajecznica z grzybami Rydze na surówce z fenkułu Grzybki marynowane (2 sposoby) Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą Zupa z pecłonek z zacierkami Pizza alpejsko-prowansalska Kluski Zobacz więcej
jabłka dania z jaj dania z ryb dania z ryżu grzyby dania z makaronem wypieki wigilijne mięso mielone dania z grzybami śledzie wypieki wielkanocne dania mączne szpinak szparagi kalafior boczek papryka Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Rydze na kilka sposobów

Rydze na kilka sposobów 3759

1
W tym roku obrodziły rydze. Do mojego koszyka wpadło ich całe mnóstwo. ;-) Wykorzystałam je na różne sposoby.Część usmażyłam na sklarowanym maśle, z solą i pieprzem. Większość zblanszowałam i Zobacz więcej
. Ten melanż nie jest moim pomysłem. Kiedyś to ja służyłam pomocą młodszemu pokoleniu. Teraz to ono podsuwa mi różne cenne pomysły. Tak było z gremolatą. Roboty niewiele a radość jedzenia bezcenna. Zobacz więcej
do marynowania. Bardzo dobrze smakują również z zasmażaną kapustą. Polecam również marynowane borowiki i marynowane na ostro rydze. Potrzebujemy - Kolczaki marynowane 1 kg młodych kolczaków 5 Zobacz więcej
Nie wiem, czy taką właśnie sałatkę robiła p. Wisława Szymborska, bo wzmianka na jej temat jest bardzo ogólnikowa. Jej sekretarz, p. Rusinek napisał: „A to było jej danie popisowe (obok sałatki z Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
dość oryginalna i rzucała się w oczy. Ferrero z foie grass Węgorz lardo z galaretką z ogórka kiszonego Rydze z bryndzą i olejem z dyni Sandacz z owsianką pietruszkową podany z kapustą kiszoną i Zobacz więcej
to razem z miąższem) do sosów, sałatek, kuskusu i wszelakich kasz, do pieczenia i grillowania mięs i ryb, do gulaszów na bazie mięsa i warzyw, do owoców morza, zup rybnych i gulaszowych… A sam sok z Zobacz więcej
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świ... Akcesoria w mojej kuchni Garnki rzymskie, żelazne kute patelnie i Zobacz więcej
do swoich blogów, takie wpisy nie będą przeze mnie publikowane. Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Need to translate? Szukaj inspiracji Ładowanie... Moja książka Zobacz więcej
: sól, pieprz, papryka, oregano, czubryca pikantna * bułka tarta i olej Ryż ugotować, gorący zmieszać z groszkiem, posiekaną cebulą i czosnkiem, ubić tłuczkiem. Wsypać przyprawy i mąkę, zamieszać i Zobacz więcej
świetnie dobrane przez Piotra Kocimskiego do każdej potrawy. Kolacja rozpoczęła się od świeżego pieczywa oraz koziego masła, a chwilę potem podano ferrero z foie grass. Połączenie kaczych wątróbek z Zobacz więcej
żurek. SŁADNIKI: Rydze mrożone lub z „solanki” (ja użyłam z solanki), 1 litr rosołu, 1 litr wody, 2 cebule, 3 ziemniaki, 0,5 l kwasu (sam płyn zlany znad osadu mąki), 1 łyżka tłuszczu do zrumienia Zobacz więcej
grzyb, lekko twardy. Doskonały do marynowania.KurkaWspaniały grzyb nadający się przede wszystkim do gotowania i duszenia. Ciekawostka, kurki nie bywają robaczywe.RydzWyśmienity grzyb. Doskonale Zobacz więcej