ryż po libańsku

podpowiedziała mi Wiki, znane są tam pod nazwą warak (niestety w książce potrawy opisane są tylko po angielsku - stuffed grape leaves - oraz w alfabecie arabskim, według mnie to wada). Świetną Zobacz więcej
Dzień dobry, Czy uwierzylibyście, że zaledwie z trzech produktów można przygotować fantastyczne danie? Moja dzisiejsza propozycja to ryż podany z soczewicą i karmelizowaną cebulką - wielu nawet nie Zobacz więcej
łyżki octu 3 łyżki wody sok z połowy cytryny 1 łyżeczka przyprawy libańskiej siedem smaków pół niedużego bakłażana sól, pieprz ziarenka granatu do przybrania ryż lub chlebek pita do podania Zobacz więcej
To już przedostatni dzień Festiwalu Kuchni Arabskiej w związku z czym postanowiłam przygotować proste, ale bardzo smaczne i sycące danie z kurczaka z ryżem z dodatkiem ciecierzycy i orzechów nerkowca. Zobacz więcej
Mielone proste do zrobienia. Oprócz cebuli która nierozłącznie wchodzi zawsze w skład mielonych jest tutaj natka pietruszki i czosnek. W kuchni arabskiej natka z pietruszki jest często dodawana do Zobacz więcej
masła subtelnie podlanego libańską oliwą (nie lubimy przecież monopoli tłuszczowych). Dodajemy garść pistacji i patrzymy z radością, jak oddają swój miękki zielony kolor, jednocześnie chłonąc Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem, ... » Szaszłyk z kurczaka po libańsku Przepis na tego wyśmienitego kuraka pochodzi ze strony Filozofia smaku. Dla miłośników kuchni arabskiej gorąco polecam. Stopień trudności Zobacz więcej
Czy tak samo jak my kochacie bób? Moglibyśmy go jeść na okrągło, ale niestety do sezonu na świeży jeszcze daleko, a najbardziej smakuje nam taki prosto z wody posypany odrobiną soli. Przeglądając Zobacz więcej
Kurczak po libańsku Kurczak po libańsku Kurczak po libańsku to ciekawa propozycja na szybki obiad z kurczakiem w roli głównej. Niesamowity smak mięsu nadaje marynata, której podstawą jestziele Zobacz więcej
other things, we prepared: Hummus Tabbouleh Molokhia z ryżem po libańsku / Molokhia with Lebanon style rice Kotleciki jagnięce pod kruszonką z natki podane na puree czosnkowym z duszonymi warzywami Zobacz więcej
Mięsny wtorek Nadal pozostaje w klimatach arabskich i w związku z tym przygotowałam pulpeciki cynamonowe w sosie pomidorowym wywodzące się z kuchni libańskiej. Cynamon idealnie komponuje się z Zobacz więcej
brązowe falafele. Nie podałam ich w chlebku pita, ponieważ miałam już ugotowany ryż. Zamiast dipa podałam różne warzywa drobno pokrojone i wymieszane z jogurtem naturalnym oraz ziołami. Zjedliśmy Zobacz więcej
Przekąska Koktajle Popularne posty Kulinarna podróż w czasie. Labneh. On 21 lipca 2014 01 Pâté z kurzych wątróbek. On 12 maja 2014 02 Stek z tuńczyka w towarzystwie kalioforowego purée. On 14 lipca Zobacz więcej
, szpinakiem i żółtą mozzarellą Na Parze: Roladka rybna z fasolką szparagową Kurczak Bombaj Masala Pizza Libańska Zupa krem wiosenna ze szparagów, cukinii i marchewki Kotleciki sojowe z czosnkiem i Zobacz więcej
w towarzystwie kalioforowego purée. On 14 lipca 2014 04 Banoffee Pie. On 6 maja 2014 05 Ryż z kurczakiem i orzechami, po arabsku. On 28 kwietnia 2014 06 Słodki koniec MasterChefa. On 10 listopada Zobacz więcej
Samar Khanafer
Samar Khanafer Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BlogSamar.pl
Menu dla diabetyka.

Menu dla diabetyka. 145

0
2014 03 Stek z tuńczyka w towarzystwie kalioforowego purée. On 14 lipca 2014 04 Banoffee Pie. On 6 maja 2014 05 Ryż z kurczakiem i orzechami, po arabsku. On 28 kwietnia 2014 06 Słodki koniec Zobacz więcej
Libańskie gołąbki. - Samar KhanaferBlog prywatny Samar Khanafer o mnie o blogu publikacje kontakt i współpraca Pełen zachwyt Podróże małe i duże Przez żołądek do serca Na widelcu Libańskie gołąbki. 27 Zobacz więcej
, pietruszka, por, seler 2 szklanki ryżu garść drobnego makaronu oliwa z oliwek przyprawy: siedem przypraw libańskich (przepis poniżej), sól, pieprz, kurkuma rodzynki suszone morele orzechy: piniowe, Zobacz więcej
, garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Podajemy z ryżem na sypko i jogurtem naturalnym. Ryż na sypko najlepiej smakuje z TEGO PRZEPISU. Jeśli chcecie przygotować w Zobacz więcej
Bulgur(tur.Bulgur, arab.برغل) – rodzaj kaszy z ziaren pszenicy, najczęściej pszenicy twardej, sporządzony z gotowanych i następnie wysuszonych ziaren zboża, często używany w kuchni tureckiej i Zobacz więcej