ryż po libańsku

{{headerMessage}}
podpowiedziała mi Wiki, znane są tam pod nazwą warak (niestety w książce potrawy opisane są tylko po angielsku - stuffed grape leaves - oraz w alfabecie arabskim, według mnie to wada). Świetną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Czy uwierzylibyście, że zaledwie z trzech produktów można przygotować fantastyczne danie? Moja dzisiejsza propozycja to ryż podany z soczewicą i karmelizowaną cebulką - wielu nawet nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżki octu 3 łyżki wody sok z połowy cytryny 1 łyżeczka przyprawy libańskiej siedem smaków pół niedużego bakłażana sól, pieprz ziarenka granatu do przybrania ryż lub chlebek pita do podania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już przedostatni dzień Festiwalu Kuchni Arabskiej w związku z czym postanowiłam przygotować proste, ale bardzo smaczne i sycące danie z kurczaka z ryżem z dodatkiem ciecierzycy i orzechów nerkowca. Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Venidle
Jak powinno się tworzyć przepisy

Jak powinno się tworzyć przepisy 54

0
{{headerMessage}}
masła subtelnie podlanego libańską oliwą (nie lubimy przecież monopoli tłuszczowych). Dodajemy garść pistacji i patrzymy z radością, jak oddają swój miękki zielony kolor, jednocześnie chłonąc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi ze szpinakiem, ... » Szaszłyk z kurczaka po libańsku Przepis na tego wyśmienitego kuraka pochodzi ze strony Filozofia smaku. Dla miłośników kuchni arabskiej gorąco polecam. Stopień trudności Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy tak samo jak my kochacie bób? Moglibyśmy go jeść na okrągło, ale niestety do sezonu na świeży jeszcze daleko, a najbardziej smakuje nam taki prosto z wody posypany odrobiną soli. Przeglądając Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurczak po libańsku Kurczak po libańsku Kurczak po libańsku to ciekawa propozycja na szybki obiad z kurczakiem w roli głównej. Niesamowity smak mięsu nadaje marynata, której podstawą jestziele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
other things, we prepared: Hummus Tabbouleh Molokhia z ryżem po libańsku / Molokhia with Lebanon style rice Kotleciki jagnięce pod kruszonką z natki podane na puree czosnkowym z duszonymi warzywami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięsny wtorek Nadal pozostaje w klimatach arabskich i w związku z tym przygotowałam pulpeciki cynamonowe w sosie pomidorowym wywodzące się z kuchni libańskiej. Cynamon idealnie komponuje się z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brązowe falafele. Nie podałam ich w chlebku pita, ponieważ miałam już ugotowany ryż. Zamiast dipa podałam różne warzywa drobno pokrojone i wymieszane z jogurtem naturalnym oraz ziołami. Zjedliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przekąska Koktajle Popularne posty Kulinarna podróż w czasie. Labneh. On 21 lipca 2014 01 Pâté z kurzych wątróbek. On 12 maja 2014 02 Stek z tuńczyka w towarzystwie kalioforowego purée. On 14 lipca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i kiełkami słonecznika Sałatka z roszponki, pomarańczy i jabłka Sałatki: Jarzynowa czyli przepyszna klasyka Sałatka gyros z jogurtowo-majonezowym sosem Sałatka z zielonych warzyw Sałatka Brokułowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w towarzystwie kalioforowego purée. On 14 lipca 2014 04 Banoffee Pie. On 6 maja 2014 05 Ryż z kurczakiem i orzechami, po arabsku. On 28 kwietnia 2014 06 Słodki koniec MasterChefa. On 10 listopada Zobacz więcej
Samar Khanafer
Samar Khanafer Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BlogSamar.pl
Menu dla diabetyka.

Menu dla diabetyka. 181

0
{{headerMessage}}
2014 03 Stek z tuńczyka w towarzystwie kalioforowego purée. On 14 lipca 2014 04 Banoffee Pie. On 6 maja 2014 05 Ryż z kurczakiem i orzechami, po arabsku. On 28 kwietnia 2014 06 Słodki koniec Zobacz więcej
Samar Khanafer
Samar Khanafer Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BlogSamar.pl
Libańskie gołąbki.

Libańskie gołąbki. 182

0
{{headerMessage}}
Libańskie gołąbki. - Samar KhanaferBlog prywatny Samar Khanafer o mnie o blogu publikacje kontakt i współpraca Pełen zachwyt Podróże małe i duże Przez żołądek do serca Na widelcu Libańskie gołąbki. 27 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pietruszka, por, seler 2 szklanki ryżu garść drobnego makaronu oliwa z oliwek przyprawy: siedem przypraw libańskich (przepis poniżej), sól, pieprz, kurkuma rodzynki suszone morele orzechy: piniowe, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Podajemy z ryżem na sypko i jogurtem naturalnym. Ryż na sypko najlepiej smakuje z TEGO PRZEPISU. Jeśli chcecie przygotować w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bulgur(tur.Bulgur, arab.برغل) – rodzaj kaszy z ziaren pszenicy, najczęściej pszenicy twardej, sporządzony z gotowanych i następnie wysuszonych ziaren zboża, często używany w kuchni tureckiej i Zobacz więcej