ryż z cary

{{headerMessage}}
puści soki płuczemy go pod zimną wodą. Grillujemy około 30 minut. Ryż gotujemy do miękkości, studzimy. Dodajemy do niego paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę wcześniej przesmażoną, oraz miąższ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do kurczaka - przecier pomidorowy - ryż długo ziarnisty Przygotowanie: Czerwoną paprykę płuczemy i kroimy na małe kwadraciki.Pierś z kurczaka myjemy i również kroimy na małe kwadraciki.Na dużą Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Kurczak w marchewce

Kurczak w marchewce 163

1
{{headerMessage}}
Czyż nie zachęca to danie do sporządzenia go na dzisiejszy obiad? pięknie wygląda, wspaniale smakuje, szybko się przyrządza, w sam raz na letni obiad! Składniki: 3 uda z kurczaka po 1/2 łyżeczki cary, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... gołąbki. Mięciutkie, soczyste , niebo w ustach. Składniki na 20 małych gołąbków: główki młodej kapusty 2 woreczki ryżu szklanki kaszy manny kg mięsa mielonego 3 całe jaja 2 cebule sól, pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiełbasy wg uznania frankfurterki, leszczyńskie lub cienkie śląskie przyprawy: sól, pieprz, papryka chili do smaku po szczypcie : gałka muszkatołowa, cary,bazylia i zioła prowansalskie. Wykonanie: Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 169

0
{{headerMessage}}
na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli z owocami Befsztyk tatarski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ojcem kotleta de volaille jest Marie-Antoine Carême i choć nazwa francuska - bo i szef kuchni Francuzem był, to kotlet ma wschodnie korzenie. Był on bowiem sztandarowym daniem w kuchni cara Aleksandra Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podudzia kurczaka na aromatycznym ryżu Bednarz Rafał Show Navigation Hide Navigation Strona Główna O Mnie Fotografia Galeria Moje gotowanie Zupy Ciasta Ciasteczka Sałatki Coś na ząb Pieczywo Pieczone Zobacz więcej
cudawianki
cudawianki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
brulionzprzepisami.blox.pl
w lipcu...

w lipcu... 132

0
{{headerMessage}}
zaległości, kiedy to nie mieliśmy ich na wyciągnięcie ręki! ale to nie wszystko na temat drożdży w lipcu, bo uwaga! uwaga! powoli, małymi kroczkami, godzę się z nimi!!... :-)) - zupy, bo Kruszyn się Zobacz więcej
Kinga
Kinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia obłędnie zdrowa
Dip z bobu i ziół

Dip z bobu i ziół 75

0
{{headerMessage}}
bób można z sukcesem połączyć z innymi dodatkami. No i można. Pasty robię rzadko, bo dzieci jeszcze ( mam nadzieję jeszcze) past nie jedzą, a mąż nie lubi ich w kanapkach, a na przystawkę do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dałam radę! Czuję, że opuchlizna schodzi, przestało już boleć teraz byle do zdrowia. A obiadek całkiem przyjemny był: na przystawkę zrobiłam sałatkę z awokado i pomidorów na danie główne podałam Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 106

0
{{headerMessage}}
robotyCzasem każd... Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 107

0
{{headerMessage}}
... Ciasto francuski... Panna cotta-kolejn... Danie na dziś-Hamburger własnej robotyCzasem każd... Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 107

0
{{headerMessage}}
... Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 115

1
{{headerMessage}}
Kuchnia Gumisia wtorek, 14 stycznia 2014 Ciasto francuskie jest niezwykle delikatne i kruche.Można je stosować do tart,a także do słodkich i słonych przekąsek. Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 137

0
{{headerMessage}}
pieczarek(jesienią polecam kurki) *rucola *sól morska *sól,pieprz z młynka Do tego: Truflowy Vinegret *12ml ciemnego octu balsamicznego *20ml malinowego octu *20ml warzywnego bulionu *30ml bardzo Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 90

0
{{headerMessage}}
na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli z owocami Befsztyk tatarski Zobacz więcej
Ferno
Ferno Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Meals And Fears
Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff 383

2
{{headerMessage}}
, nadworny kucharz cara Aleksandra I. Autorka rosyjskiej książki kucharskiej wydanej w roku 1861 podaje bardzo prosty przepis na stroganowa: pokrojoną w grubą kostkę (nie w paski, jak to się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. W pierwszej z nich, danie zostało wymyślone na życzenie Pawła Stroganowa, przez pracującego dla jego rodziny kucharza, pochodzącego z Francji Pierre le Grand'a, W drugiej, danie powstało na dworze Zobacz więcej