ryż z cary

puści soki płuczemy go pod zimną wodą. Grillujemy około 30 minut. Ryż gotujemy do miękkości, studzimy. Dodajemy do niego paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę wcześniej przesmażoną, oraz miąższ Zobacz więcej
do kurczaka - przecier pomidorowy - ryż długo ziarnisty Przygotowanie: Czerwoną paprykę płuczemy i kroimy na małe kwadraciki.Pierś z kurczaka myjemy i również kroimy na małe kwadraciki.Na dużą Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Kurczak w marchewce

Kurczak w marchewce 135

1
Czyż nie zachęca to danie do sporządzenia go na dzisiejszy obiad? pięknie wygląda, wspaniale smakuje, szybko się przyrządza, w sam raz na letni obiad! Składniki: 3 uda z kurczaka po 1/2 łyżeczki cary, Zobacz więcej
... gołąbki. Mięciutkie, soczyste , niebo w ustach. Składniki na 20 małych gołąbków: główki młodej kapusty 2 woreczki ryżu szklanki kaszy manny kg mięsa mielonego 3 całe jaja 2 cebule sól, pieprz Zobacz więcej
kiełbasy wg uznania frankfurterki, leszczyńskie lub cienkie śląskie przyprawy: sól, pieprz, papryka chili do smaku po szczypcie : gałka muszkatołowa, cary,bazylia i zioła prowansalskie. Wykonanie: Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 146

0
na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli z owocami Befsztyk tatarski Zobacz więcej
Ojcem kotleta de volaille jest Marie-Antoine Carême i choć nazwa francuska - bo i szef kuchni Francuzem był, to kotlet ma wschodnie korzenie. Był on bowiem sztandarowym daniem w kuchni cara Aleksandra Zobacz więcej
Podudzia kurczaka na aromatycznym ryżu Bednarz Rafał Show Navigation Hide Navigation Strona Główna O Mnie Fotografia Galeria Moje gotowanie Zupy Ciasta Ciasteczka Sałatki Coś na ząb Pieczywo Pieczone Zobacz więcej
zaległości, kiedy to nie mieliśmy ich na wyciągnięcie ręki! ale to nie wszystko na temat drożdży w lipcu, bo uwaga! uwaga! powoli, małymi kroczkami, godzę się z nimi!!... :-)) - zupy, bo Kruszyn się Zobacz więcej
ulubionym halibucie, podawanym na czarnym ryżu. Przepis zainspirowany przepisem na Broad bean dip & herb dip z książki „ Low fat dishes” Cary Hobday. - ok. 180 -200 g. świeżego lub mrożonego Zobacz więcej
dałam radę! Czuję, że opuchlizna schodzi, przestało już boleć teraz byle do zdrowia. A obiadek całkiem przyjemny był: na przystawkę zrobiłam sałatkę z awokado i pomidorów na danie główne podałam Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 98

0
robotyCzasem każd... Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 105

0
... Ciasto francuski... Panna cotta-kolejn... Danie na dziś-Hamburger własnej robotyCzasem każd... Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 95

0
... Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 108

1
... Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 130

0
sprawia mi dużo radości... Wyświetl mój pełny profil Archiwum bloga 2014(8) styczeń(8) Przystawka na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 85

0
na dziś Car... Creme brulee Kurczak Curry z ryżem Basmati Świeży Tuńczyk w sezamie z karmelizowaną gruszką b... Sznycel cielęcy ze smażonymi ziemniakami i świeżą ... Musli z owocami Befsztyk tatarski Zobacz więcej
Ferno
Ferno Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Meals And Fears
Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff 340

2
, nadworny kucharz cara Aleksandra I. Autorka rosyjskiej książki kucharskiej wydanej w roku 1861 podaje bardzo prosty przepis na stroganowa: pokrojoną w grubą kostkę (nie w paski, jak to się Zobacz więcej
paski polędwica wołowa, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy (lub miąższ ze świeżych pomidorów) i przyprawy. Dodatkiem mogą być ziemniaki purée, ryż i pieczarki, czasami można natrafić na wersję z Zobacz więcej