ryz z kapusta

Pyszne lekkie wegetariańskie gołąbki . składniki 1 szt kapusta młoda, 4 woreczki ryz pełnoziarnisty Kupiec olej kujawski, majeranek, 2 szt papryka zielona, 2 szt cebula, pieprz, uniwersalna Zobacz więcej
Smakiedyty
Smakiedyty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.smakiedyty.blogspot.ie
Golabki

Golabki 1132

1
Zapraszam serdecznie na pyszne golabki. Skladniki: 2-3 glowki kapusy 1.5 szklanki ryzu 800 gr miesa mielonego wolowego 1 cebula koperek pieprz , sol Obgotowujemy kapuste , by odchodzily liscie. Zobacz więcej
lub 2 kostki rosołowe pieprz sól Kapustę opłukujemy, wydrążamy głąb, obgotowujemy ją we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu wyjmujemy ją z garnka i obieramy z liści . Osobno gotujemy ryz i kaszę. Na Zobacz więcej
Gołąbki z młodej kapusty Tak pięknie wygląda młoda kapusta można z niej robić cuda smakuje w każdej postaci więc oto Gołąbki w sosie pomidorowym :) SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 60 dag zmielonej Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka pół cebuli 10 pieczarek pomidor 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek oregano pieprz czarny mielony sól morska Knorr Fix Danie na dziś ‘Gyros z sosem Zobacz więcej
1 cebula przyprawa kucharek pieprz kostka rosołowa drobiowa lub warzywna Ryz ugotować all'dente.Kapustę i cebulę poszatkować w kostkę.Gdy ryż przestygnie wymieszać z mięsem i kapustą.Doprawić do Zobacz więcej
Karmelkowo
Karmelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmelkowo
Gołąbki

Gołąbki 165

0
(wyciętą stroną do dołu), gotować przez około 10 minut na małym ogniu.Wyjąć kapustę z wrzątku, ostudzić. Rozebrać kapustę z liści, odciąć delikatnie zgrubienia z każdego liścia. Mięso włożyć do miski Zobacz więcej
anika85
anika85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jodłowe zacisze
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa 39

0
dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, podsmażone mięso i pokrojoną kapustę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy ryz i gotujemy kolejne 15 minut. Na koniec dodajemy Zobacz więcej
Smacznego!!! Przepis na 5 szt Produkty .glowka kapusty wloskiej .ryz ........................................1 szklanka Zobacz więcej
.............. 1 woreczek .ryz......................................................... 1 szklanka .jajko...................................................... 1 szt. Zobacz więcej
,czosnkiem,pieprzem ,sola. 4. Zrobiłam salsę pomidorowa z czosnkiem ,a raczej z szczypiorkiem czosnku:) i oliwa. 5. farsz -ryz ugotowałam ,dodałam paprykę zółtą ,cebulkę zrumieniona na patelni Zobacz więcej
W Neapolu bardzo czesto jada sie makron lub ryz z roznorodnymi warzywami np. kapusta wloska, dynia, kalafiorem. Potrawy te jada sie jako pierwsze danie. Maja troche rzadsza konsystencje,choc nie jest Zobacz więcej
Ostatnio zawsze coś mi zostaje z obiadu -trochę ryżu, surówka z kapusty...postanowiłam przygotować fałszywe gołąbki. W sieci przepisów na takie gołąbki jest całe mnóstwo, ja podaję wam moją wersję z Zobacz więcej
na patelni w bulionetce drobiowej z listkami laurowymi i zielem angielskim do miękkości .Szynkę pokroiłam w drobne kawałki ,podsmażyłam i dodałam do kapusty .Razem sie dusiło powstał fajny smak. Na Zobacz więcej
. Zalac ok. 100 ml bulionu i gotowac ok. 10-15 minut. Potem wmieszac przecier pomidorowy i doprawic do smaku. Wszyscy, co nie rezygnuja z weglowodanow moga do tego zjesc chleb, ryz albo ziemniaki. Zobacz więcej
- paczki piersi z kurczaka - 3 papryczek chili - pół pora - 1/3 kapusty pekińskiej - 4 łyżki ketjap manis- słodkiego sosu sojowego - 3 jajek - 1/4 kostki rosołowej wołowej rozpuszczonej w 1/2 Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
poluzuj.pl
Ceviche z mango

Ceviche z mango 131

0
kontrastuje z kwaśnym smakiem limonki. Wydawałoby sie, ze ciekawym dodatkiem jest gotowany ryż, wychodzi z tego wówczas taka ceviche-sałatka, ale jeżeli się na niego zdecydujecie, a czasem dla Zobacz więcej
Z kapusty odkrawamy glab ,zdejmujemy delikatnie listeczki i obgotowujemy ,potem odsaczamy je z wody. Dwa wierzchnie zielone liscie kroimy na czesci. Ryz zalewamy woda i gotujemy al dente. Do misy Zobacz więcej
Tradycyjne golabki to wiemy-ryz i mieso,ale kiedy mieso zastapimy grzybami, to odnajdujemy w nich inna potrawe. Lubie wszelkie zmiany,wiec ta okurat sprawila nam wszystkim fajna odmiane,chociaz Zobacz więcej