ryz z kapusta

Pyszne lekkie wegetariańskie gołąbki . składniki 1 szt kapusta młoda, 4 woreczki ryz pełnoziarnisty Kupiec olej kujawski, majeranek, 2 szt papryka zielona, 2 szt cebula, pieprz, uniwersalna Zobacz więcej
Smakiedyty
Smakiedyty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.smakiedyty.blogspot.ie
Golabki

Golabki 1080

1
Zapraszam serdecznie na pyszne golabki. Skladniki: 2-3 glowki kapusy 1.5 szklanki ryzu 800 gr miesa mielonego wolowego 1 cebula koperek pieprz , sol Obgotowujemy kapuste , by odchodzily liscie. Zobacz więcej
lub 2 kostki rosołowe pieprz sól Kapustę opłukujemy, wydrążamy głąb, obgotowujemy ją we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu wyjmujemy ją z garnka i obieramy z liści . Osobno gotujemy ryz i kaszę. Na Zobacz więcej
pomidorowego 1szklanka kwaśnej śmietany ryż basmati naturalny 100 gram Kapustę wkładamy do wrzątku uprzednio wycinamy głąb by lepiej liście odchodziły Ugotowałam ryż. Zmieliłam łopatkę dodałam Zobacz więcej
Knorr Fix Danie na dziś i smażymy ok. 5-7 minut. Warzywa co jakis czas mieszamy, dosypujemy do nich przyprawy: oregano, pieprz czarny mielony, sól, koncentrat, pieprz ziołowy, papryka czerwona slodka Zobacz więcej
1 cebula przyprawa kucharek pieprz kostka rosołowa drobiowa lub warzywna Ryz ugotować all'dente.Kapustę i cebulę poszatkować w kostkę.Gdy ryż przestygnie wymieszać z mięsem i kapustą.Doprawić do Zobacz więcej
Karmelkowo
Karmelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmelkowo
Gołąbki

Gołąbki 161

0
(wyciętą stroną do dołu), gotować przez około 10 minut na małym ogniu.Wyjąć kapustę z wrzątku, ostudzić. Rozebrać kapustę z liści, odciąć delikatnie zgrubienia z każdego liścia. Mięso włożyć do miski Zobacz więcej
anika85
anika85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jodłowe zacisze
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa 35

0
dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, podsmażone mięso i pokrojoną kapustę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 minut. Wsypujemy ryz i gotujemy kolejne 15 minut. Na koniec dodajemy Zobacz więcej
Smacznego!!! Przepis na 5 szt Produkty .glowka kapusty wloskiej .ryz ........................................1 szklanka Zobacz więcej
.............. 1 woreczek .ryz......................................................... 1 szklanka .jajko...................................................... 1 szt. Zobacz więcej
,czosnkiem,pieprzem ,sola. 4. Zrobiłam salsę pomidorowa z czosnkiem ,a raczej z szczypiorkiem czosnku:) i oliwa. 5. farsz -ryz ugotowałam ,dodałam paprykę zółtą ,cebulkę zrumieniona na patelni Zobacz więcej
W Neapolu bardzo czesto jada sie makron lub ryz z roznorodnymi warzywami np. kapusta wloska, dynia, kalafiorem. Potrawy te jada sie jako pierwsze danie. Maja troche rzadsza konsystencje,choc nie jest Zobacz więcej
Ostatnio zawsze coś mi zostaje z obiadu -trochę ryżu, surówka z kapusty...postanowiłam przygotować fałszywe gołąbki. W sieci przepisów na takie gołąbki jest całe mnóstwo, ja podaję wam moją wersję z Zobacz więcej
na patelni w bulionetce drobiowej z listkami laurowymi i zielem angielskim do miękkości .Szynkę pokroiłam w drobne kawałki ,podsmażyłam i dodałam do kapusty .Razem sie dusiło powstał fajny smak. Na Zobacz więcej
. Zalac ok. 100 ml bulionu i gotowac ok. 10-15 minut. Potem wmieszac przecier pomidorowy i doprawic do smaku. Wszyscy, co nie rezygnuja z weglowodanow moga do tego zjesc chleb, ryz albo ziemniaki. Zobacz więcej
- paczki piersi z kurczaka - 3 papryczek chili - pół pora - 1/3 kapusty pekińskiej - 4 łyżki ketjap manis- słodkiego sosu sojowego - 3 jajek - 1/4 kostki rosołowej wołowej rozpuszczonej w 1/2 Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
poluzuj.pl
Ceviche z mango

Ceviche z mango 127

0
kontrastuje z kwaśnym smakiem limonki. Wydawałoby sie, ze ciekawym dodatkiem jest gotowany ryż, wychodzi z tego wówczas taka ceviche-sałatka, ale jeżeli się na niego zdecydujecie, a czasem dla Zobacz więcej
Z kapusty odkrawamy glab ,zdejmujemy delikatnie listeczki i obgotowujemy ,potem odsaczamy je z wody. Dwa wierzchnie zielone liscie kroimy na czesci. Ryz zalewamy woda i gotujemy al dente. Do misy Zobacz więcej
Tradycyjne golabki to wiemy-ryz i mieso,ale kiedy mieso zastapimy grzybami, to odnajdujemy w nich inna potrawe. Lubie wszelkie zmiany,wiec ta okurat sprawila nam wszystkim fajna odmiane,chociaz Zobacz więcej