ryż z parowara

do przestygnięcia kurczaka wyjąć na talerz i podzielić na połowę do sosu włożyć 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki i zamieszać - nie trzeba zagotowywać sosu, taki jest dobry do wkładu na Zobacz więcej
Składniki: mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, ryż ugotowany 4 szklanki, jajka 2 sztuki, przyprawa ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand 2 opakowania, koperek siekany 2 pęczki, papryka 10 większe FARSZ Zobacz więcej
Składniki: * 100g ryżu Arborio * 500ml mleka 3,2% * 2 laski cynamonu * 2 łyżki cukru brązowego * skórka z połowy cytryny * 20 malin Sposób przygotowania: W parowarze do pojemnika przeznaczonego na ryż Zobacz więcej
Składniki: mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, ryż ugotowany 4 szklanki, jajka 2 sztuki, przyprawa ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand 2 opakowania, koperek siekany 2 pęczki, kapusta słodka 1 duża, Zobacz więcej
Dietetyczne Klopsiki gotowane na parze, można podać z sosem. Mają mała zawartość tłuszczu, który podczas gotowania na parze ścieka do pojemnika. A zamiast bułki wystarczy dodać ryż paraboliczny, który Zobacz więcej
. Jest smaczny sam z siebie . Podaję stawiając obok utarty ostry ser ( najchętniej Chedar, lub Oscypek , bo za Parmezanem nie przepadam ) , posiekane zioła ( bardzo fajnie smakuje posypany młodą Zobacz więcej
przygotowane na parze i kolorowy ryż. Pyszne i proste jedzenie. roladki: filety z miruny lub innej białej ryby na każdy filet odrobina soku z cytryny, szczypta bazylii, szałwii, drobno posiekana Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Bulgur z warzywami na parze

Bulgur z warzywami na parze 564

3
wodę. Przyprawiamy curry, zamykamy parowar i programujemy na 20 minut. (W zależności od parowara można go zaprogramować, ustawić, włączyć lub zrobić cokolwiek innego by zaczął już się grzać.) Zobacz więcej
- taki budyń jest wskazany przy dietach lekkostrawnych, można go podać z sosem jogurtowym do pieczywa lub porcje podgrzać i z sosem koperkowym na obiad..................SMACZNEGO!!! Zobacz więcej
rosołowa drobiowa 1 kostka rosołowa do ryżu, makaronów i ziemniaków 2 łyżki drobno pokrojonej kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/4 szklanki soku z pomarańczy 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej Zobacz więcej
Przygotowanie: 10 minut Czas gotowania i smażenia: 20 minut Witlinek to ryba z gatunku dorszowatych spotykana w Północnym Atlantyku, Morzu Północnym i zachodnich rejonach Bałtyku. Jest smaczny ale Zobacz więcej
. Wrzucam kurczaka do marynaty. Dokładnie omaszczam go ze wszystkich stron. 4. Kroję w paseczki paprykę. 5. Kroję w plasterki ogórki. 6. Na najniższe piętro parowara wrzucam plasterki kurczaka. Zobacz więcej
Gołąbki często goszczą na naszym stole, jak Piotrek je przygotowuje to w ilości, którą można wykarmić pluton wojska. Nie ma uniwersalnego przepisu na gołąbki. Można je przygotować z różnymi dodatkami, Zobacz więcej
– jest ładny, ale też dość zakurzony, bo praktycznie wcale nie używany. Ja odkryłam, że u mnie takim sprzętem był parowar. Któregoś dnia stanęłam z nim oko w oko i powiedziałam: wszystko w życiu ma Zobacz więcej
na nowym (przy okazji macie porównanie jeśli chodzi o wygląd): Składniki: - 1 mały filet z matiasa - 1 ziemniak pokrojony w plastry - pół marchewki pokrojone w platerki - 1 bukiecik kalafiora - 4 Zobacz więcej
Witajcie! Jak ostatnio wspominałam TUTAJjestem zachwycona parowarem i staram się sporo rzeczy właśnie w taki sposób przygotowywać. Dzisiaj gołąbki, ale nie takie zwykłe :) Takie z soczewicą i ryżem. Zobacz więcej
rodzaje pierożków. Wszystko pyszne, zdrowe i jak to wygląda! Malutkie sakiewki z nadzieniem lub pierożki sklejane "na zakładkę" nie są aż tak trudne do zrobienia - szybko nabiera się wprawy i Zobacz więcej
rodzaje pierożków. Wszystko pyszne, zdrowe i jak to wygląda! Malutkie sakiewki z nadzieniem lub pierożki sklejane "na zakładkę" nie są aż tak trudne do zrobienia - szybko nabiera się wprawy i Zobacz więcej
obiady pasty pierogi przekąski ryż sałatki warzywa ważne wielkanoc wyprawy zupy śniadania strony o mnie szukaj obiady parowane pulpety z indyka na makaronie warzywnym z sosem czosnkowym 28. 04.2014 | Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dietolog
Jedz i chudnij - SZCZAW

Jedz i chudnij - SZCZAW 44

0
przygotowane na parze. Zamiast kapusty użyłam dużych liści szczawiu. Naprawdę świetnie wyszły te gołąbki, kwastowatość szczawiu podkreśla delikatność drobiowego mięsa i ryżu. GOŁĄBKI DROBIOWE W Zobacz więcej