sa l

Składniki: mięso mielone wieprzowe 1 kg, jajka 2 sztuki "L", bułka namoczona w mleku 1 sztuka, śmietana kremówka 2 łyżki, cebula 2 sztuki,curry mielone Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 Zobacz więcej
Skład: kiełbasa biała surowa-2-3 szt boczek wedzony-15 dag ziemniaki-3 duze marchewka pietruszka cebula-polowka czosnek-3 zabki por seler ziele angielskie liść laurowy grzyby suszone-garsc majeranek Zobacz więcej
www.gotujezcorka.blog.pl Potrzebujemy: 1 malego lub polowe duzego selera, 3 pietruszki lub pasternak, 1 – 2 jablka, 1,5 – 2 l rosolu, garsc swiezej natki pietruszki, 1 lyzeczke majeranku, 1 lyzeczke Zobacz więcej
Jeślimamy mało czasu na zrobienie obiadu, to możemy na przykład skorzystać z tego przepisu Jamiego: Kurczak z imbirem makaron 2 piersi kurczaka spory kawałek imbiru papryczka chilli l. ostra pasta Zobacz więcej
www.gotujezcorka.blog.pl Potrzebujemy: 2 swiezedlugie ogorki, 2 cukinie, 2 lyzki otrab, 2 – 3 l rosolu, garsc natki pietruszki, garsc listkowmniszka lekarskiego- zbieralam na lace. Najlepsze sa te, Zobacz więcej
Nie fascynuje mnie specjalnie kuchnia Wschodu,sa jednak jej elementy jak chociazby herbata z dodatkiem imbiru i cynamonu,ktora lubie. Zdecydowanie tez podnosi odpornosc organizmu,zwlaszcza,kiedy Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Ajntopf

Ajntopf 150

0
Pyszne danie jednogarnkowe, rodem z kuchni slaskiej. A Niemczech zas nazywa sie Eintopf wszystkie zupy, w ktorych warzywa sa w kawalkach, zas Suppe to tylko przecierana gladka zupa kremowa, Zobacz więcej
Maß Bier- kuflem piwa o pojemnosc 1 l oraz z Bauernbrot- chlebem zytnim na zakwasie. Paste te chetnie zjada sie rowniez w Austrii, gdzie kartofle nazywaja sie Erdapfel, czyli doslownie jablko z ziemi Zobacz więcej
wspanialego aromatu i smaku. Do tego chorizo i krewetki...czy moze byc cos lepszego? :) Nie zapomnijcie o dodaniu pomidorkow koktajlowych bo one sa tutaj przyslowiowa kropka nad "i". Goraco polecam Zobacz więcej
Rozpowszechnily sie w calej Francji, ale wywodza sie z Bordeaux a raczej z regionu. Gdy dawniej filtrowano wino uzywano do tego sporych ilosci bialek od jaj... nie wiadomo bylo co robic z zoltkami... Zobacz więcej
spory zapas jedzenia, dlatego krol Ottokar wycofal sie z oblezenia. I tak to knedle uratowaly Deggendorf i reszte Bawarii :) Dla 4 osob: 10 czerstwych bulek pokrojonych w kostke lub w palsterki (ja Zobacz więcej
Przepis dostałam od koleżanki kilka lat temu. A tak się złożyło, że ostatnio przyprawa curry jest ulubioną przyprawą mojej rodzinki... robię takie ogórki na zimę. Sa to typowe korniszony z Zobacz więcej
powidła. Składniki Śliwki cukier słoiki bardzo duzy garnek z podwójnym dnem duzo czasu sporo cierpliwosci Wykonanie: Śliwki umyć, wypestkować, zasypać cukrem. I teraz tak, musimy wiedzieć ile cukru Zobacz więcej
Zdjecia i teksty z tego blogu sa mojego autorstwa. Ich kopiowanie, cytowanie i wykorzystywanie wymaga mojej zgody. REGULUJE TO USTAWA O PRAWIE AUTORSKIM I PRAWACH POKREWNYCH Z 4 LUTEGO 1994 ROKU. Zobacz więcej
składniki: 2,5-3 kg pomidorów (ja użyłam odmiany Lima) są mięsiste, nie polecam pomidorów z marketów- sa tak nasączone wodą że zgniją zanim uschną! ok 0.5 l oliwy z oliwek (może być inny olej Zobacz więcej
Zdjecia i teksty z tego blogu sa mojego autorstwa. Ich kopiowanie, cytowanie i wykorzystywanie wymaga mojej zgody. REGULUJE TO USTAWA O PRAWIE AUTORSKIM I PRAWACH POKREWNYCH Z 4 LUTEGO 1994 ROKU. Zobacz więcej
Zdjecia i teksty z tego blogu sa mojego autorstwa. Ich kopiowanie, cytowanie i wykorzystywanie wymaga mojej zgody. REGULUJE TO USTAWA O PRAWIE AUTORSKIM I PRAWACH POKREWNYCH Z 4 LUTEGO 1994 ROKU. Zobacz więcej
Ciasta z owocami,obok sernikow lubimy najbardziej i pieke je caly okragly rok.Latem gdy wybor owocow jest najwiekszy i sa najsmaczniejsze, bo sa swieze to ciasta smakuja wyjatkowo.Dzis bardzo proste i Zobacz więcej
Wiosenna,zielona zupa krem na pozegnaie zbiorow czosnku niedzwiedziego.Koniec zachwytow nad jego urokami.Czosnek przekwitl bezpowrotnie,liscie zaczynaja zolknac.Zdazylam zebrac doslownie ostatnie Zobacz więcej