Przepis na sabayon

Powiązane przepisy:

Sabayon to klasyczny włoski sos do deserów, który robi się na bazie żółtek i wina deserowego marsala, które w smaku trochę przypomina hiszpańskie sherry (hisz. Jerez). W gruncie rzeczy można użyć Zobacz więcej
Dzisiaj były to truskawki (O innej porze roku marzyłby mi się w takiej sytuacji crème brûlée....) zapieczone pod delikatną, puszystą pierzynką z sabayon, które nazywano kiedyś sosem szodonowym. Obie Zobacz więcej
Sabayon to klasyczny włoski sos do deserów, który robi się na bazie żółtek i wina deserowego marsala, które w smaku trochę przypomina hiszpańskie sherry (hisz. Jerez). W gruncie rzeczy można użyć Zobacz więcej
O. maltretuje się dietą i ćwiczeniami. Jest cholesterolową neurotyczką. Każde danie - nawet light przelicza na ilość kalorii,analizuje jego skład pod względem zdrowotnym i wie czy przybędzie Jej zły Zobacz więcej
Są takie dni, kiedy liczymy na spokojny wieczór, aż nagle dzwoni telefon. A wtedy okazuje się, że trzeba w szybkim tempie przygotować coś specjalnego. Gdy nie ma czasu już czasu na długie gotowanie, Zobacz więcej
Już od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie zastosowanie pomidorków koktajlowych w deserze. Przecież biorąc pod uwagę botanikę, to pomidor jest owocem (a dokładnie jagodą). W sezonie, kiedy pomidory Zobacz więcej
kathi
kathi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyzwania kuchenne
(bez tytułu)

(bez tytułu) 58

Cudowny puszysty krem sabayon - ekspresowy i łatwy deser z żółtek, cukru i szampana. Przepis pochodzi z książki "Mała Paryska Kuchnia" Rachel Khoo. Składniki: 4 żółtka 30 g cukru 100 ml szampana 200 g Zobacz więcej
Nastawianie budzika podczas wakacji to pewnie dla większości z Was ta czynność, której unikacie konsekwentnie. Ja zresztą też. Obiecałam Wam jednak przecież przepisy Tomasza Michalca i kulinarne Zobacz więcej
Kilka dni temuodwiedziłyśmy naszych przyjaciół. Po tym wieczorze pozostało nam wspomnienie lawendy, jej aromatu który wieczorem wypełniał cały Ich ogród. Tak narodził się pomysł na nasz deser. Beza z Zobacz więcej
Dominika
Dominika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Różne Rzeczy
Zabaśniony kogel-mogel

Zabaśniony kogel-mogel 145

Dottor Randazzo, non le ho nemmeno offerto nientePrende qualcosa?Vuole…vuole uno zabaione? {Dante 'Johnny Stecchino'} Któż nie pamięta z dzieciństwa kręcenia kogla-mogla? Taka słodkość, gdy w domu Zobacz więcej
Istnieje wiele miejsc do których udajemy się „przy okazji”, gdzie oczekujemy szybkiej obsługi, prostych dań, nieskrępowanej atmosfery. Dzisiaj o miejscu zgoła innym, bo takim, do którego trudno trafić Zobacz więcej
Od calkiem niedawna ostrygi staly sie moim przysmakiem. W dziecinstwie nigdy ich nie jadlam. Po raz pierwszy zaporponowano mi ich konsumcje jak byla z liceum na wymianie szkolnej w Rennes. W tym Zobacz więcej
Cook &Celebrate
Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Celebrate
New Year, New Year !

New Year, New Year !  86

Witamy Was w Nowym Roku! Jesteśmy ciekawe jak minęła Wam wczorajsza szampańska Noc?My z zamiłowania, wielkiej pasji, ale i zawodowo zajmujemy się kulinariami, tak też spędziłyśmy Sylwestra ;) Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Becoming a chef - week 10...

Becoming a chef - week 10... 44

I honestly can't believe that it's the second last week. I can't believe that I'm becoming a chef, slowly but surely.... but I guess that's what happens when you're living your dream - you simply Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Lyon i lekcja u Paula Bocusa

Lyon i lekcja u Paula Bocusa 15

Lyon to nie tylko masło, masło i pasztety w złocistych skorupkach z (maślanego) ciasta. To to też Paul Bocuse. A może – przede wszystkim. Nazywany papieżem gastronomii, Bocuse to żywa legenda sztuki Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Lyon i lekcja u Paula Bocuse’a

Lyon i lekcja u Paula Bocuse’a 8

Lyon to nie tylko masło, masło i pasztety w złocistych skorupkach z (maślanego) ciasta. To to też Paul Bocuse’a. A może – przede wszystkim. Nazywany papieżem gastronomii, Bocuse to żywa legenda sztuki Zobacz więcej
Gdy planuję wakacje czy weekendowe wycieczki, których celem jest relaks i kilkudniowe odcięcie się od świata, zwykle wybieram przytulne, stylowo urządzone hoteliki i pensjonaty, często prowadzone Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agata gotuje
Ekspresłówka #4 Mycie

Ekspresłówka #4 Mycie 649

Ekspresłówka #4 Mycie | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Cook & Celebrate: Lubimy do niej wracać / Simply Red-Would I Lie To You Baby Strony GŁÓWNA PRZEPISY ULUBIONE MIEJSCA BIBLIOTEKA KULINARNA ENTERTAINMENT MOMENTS MUSIC KONTAKT czwartek, 3 lipca 2014 Zobacz więcej
Cook & Celebrate: letnie rytmy /Buena Vista Social Club Strony GŁÓWNA PRZEPISY ULUBIONE MIEJSCA BIBLIOTEKA KULINARNA ENTERTAINMENT MOMENTS MUSIC KONTAKT poniedziałek, 14 lipca 2014 letnie rytmy Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: