Przepis na sadło na smalec

arekk
arekk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pychotka.pl - Przepisy kulinarne
Domowy smalec

Domowy smalec 758

Domowy smalec « poprz. nast. » 10889 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 96 głosów z średnią 4.75 z 5)Domowy smalec4.75 out of 5 based on 96 voters. Składniki: • sadło wieprzowe/ słonina 2 kg • Zobacz więcej
dobromila
dobromila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dobre smaki
Smalec

Smalec 2907

Oto moja trzecia potrawa przygotowana w ramach akcji Gotujemy po polsku! organizowanej wraz z serwisem zPierwszegoTłoczenia.pl. Było obiadowo, było też deserowo, teraz czas na kolacyjno-śniadaniowo. Zobacz więcej
Składniki na dwie blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzać piekarnik. Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej / tortowej 50 g zimnych skwarków z Zobacz więcej
jagodzianka
jagodzianka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lepsza Strona Talerza
Sadło by się jadło…

Sadło by się jadło… 147

Lepsza Strona Talerza » Blog Archive » Sadło by się jadło…Lepsza strona talerza Lepsza strona talerza dla Ciebie O autorce Szkoła na widelcu Pierwsze koty za płoty… Przekąski w Szkole na Widelcu Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sadło na ostro

Sadło na ostro 581

Sadło na ostro Składniki: - sadło wieprzowe lub z dzika - czosnek - pieprz - papryka ostra - folia celulozowa - sól morska lub kamienna Sadło rozkładamy na stole i nacieramy solą w ilości ok. 30/kg z Zobacz więcej
Gruszki na wierzbie
Gruszki na wierzbie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gruszki na wierzbie
Smalec

Smalec 2311

Smalec to niekwestionowany król prawie każdej imprezy. Mimo, że smalec to samo zło, bo w 99% składa się z tłuszczu, to odpowiednio doprawiony jest w stanie skusić każdego. Pajda chleba ze smalcem i Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Rosół z gęsi, z korzenną nutą

Rosół z gęsi, z korzenną nutą 829

Gdy kupowałam gęś na św. Marcina wiedziałam, że nie upiekę jej w całości. Nie planowaliśmy większego, rodzinnego obiadu więc nie było sensu przyrządzać od razu całego ptaka bo pieczona gęsina nie lubi Zobacz więcej
malinyWkuchni
malinyWkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
malinywkuchni
Smalec

Smalec 2448

Robicie smalec na święta? Ja na każde. W moim domu i otoczeniu wszyscy robili. Malin też stwierdził, że to na święta musi być, więc wydawało mi się to takie tradycyjne i naturalne. Ostatnio jednak Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Gęsi smalec dobrze doprawiony

Gęsi smalec dobrze doprawiony 4031

Oporządzając gęś i rozbierając ją na elementy zostało mi trochę skrawków tłustej skóry i spora górka sadła. Zarabiając nieco później ciasto na chleb pomyślałam sobie, że taka pajda pachnącego, Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
A BITE TO EAT
Smalec.

Smalec. 2991

Mogłabym napisać, że do zrobienia smalcu zmusiło mnie życie ale tak naprawdę to 10 Małopolski Festiwal Smaku i Zakąski Wadowice :) Jestem z siebie dumna, wyszedł superowy, zniknął w kwadrans z michy i Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Ciasteczka po Janczewsku

Ciasteczka po Janczewsku 122

Tradycja się tu kłania, gdyż nasze babcie piekły ciasta kruche, których podstawą byłe tłuszcze takie jak smalec, sadło, słonina, skwarki ze stopionych tych tłuszczy. Te ciastka właśnie trącą tradycją Zobacz więcej
Składniki na dwie blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzać piekarnik. Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej / tortowej 50 g zimnych skwarków z Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakiszczescia
Gęsi smalec z jabłkami

Gęsi smalec z jabłkami 1630

Dzień Świętego Marcina coraz bliżej, dlatego przedstawiam kolejną wariację na temat gęsi:) O gęsim tłuszczu, który uzyskujemy oczywiście w procesie pieczenia gęsi, pisałam już wcześniej na moim blogu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Smalec

Smalec 3506

Tak, jest tłusty. Tak, przybędzie nam troszkę „gramów” tu i ówdzie. Tak, jest pyszny. A niby nic szczególnego. Smalec, po prostu smalczyk… z cebulką, z jabłuszkiem, z tymiankiem – można dodać Zobacz więcej
Christopher
Christopher Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny karnet Christophera
Gęsi smalec

Gęsi smalec 4005

Goose lard Składniki. 30 dag tłuszcz gęsi, skórka 2 łyżki wody 1 cebulka 1 łyżeczka majeranku sól Wykonanie. Tłuszcz, skórkę pokroić drobno i włożyć do rondla o grubym dnie. Wlać 2 łyżki zimnej wody. Zobacz więcej
wuszt.pl
wuszt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wuszt.pl
75. Bachor – wersja nowoczesna

75. Bachor – wersja nowoczesna 387

75. Bachor – wersja nowoczesna Czy może być lepsza nazwa dla potrawy? Wątpię. Już sama kwestia: idę robić Bachora, wywołuje konsternacje na twarzach. W oryginalne wszystkie składniki umieszcza się w Zobacz więcej
karola
karola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
świat moich smaków
zdrowy smalec??? gęsi smalec!

zdrowy smalec??? gęsi smalec! 5082

Tak oto w natłoku gigantycznych porządków i szpitalnych wizyt los spłatał mi miłą niespodziankę. Otrzymałam w prezenciekilogram prawdziwego,gęsiego smalcu! Jest to on bardzo zdrowy (tak, tak!!!), Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sadło

Sadło 814

Sadło Rozkładam płat sadła, okrawam go do ładnego prostokąta, ewentualne nazbyt okrwawione kawałki usuwam na bok (wykorzystuje do smażenia), okrawki zostawiam na razie, rozkładam na płacie posiekany Zobacz więcej
jagodzianka
jagodzianka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lepsza Strona Talerza
Sadło by się jadło…

Sadło by się jadło… 144

Na zdjęciu bogactwo olejów - piliście kiedyś olej z pietruszki? Zmora kobiet. Spędzające sen z powiek wałeczki tłuszczu, „schabiki“. Zdemonizowany tłuszcz wypycha rzesze kobiet na bieżnie i inne Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
gęsi smalec

gęsi smalec 3998

przygotowują gęś do pieczenia zwykle odrywam bryłki sadła i wrzucam je na dno brytfanny. piekąc później od razu przetapiają się na smalec, który w przeciwieństwie do smalcu wieprzowego ma wiele Zobacz więcej