Przepis na sadło z mięsem

janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
gęsi smalec

gęsi smalec 3998

przygotowują gęś do pieczenia zwykle odrywam bryłki sadła i wrzucam je na dno brytfanny. piekąc później od razu przetapiają się na smalec, który w przeciwieństwie do smalcu wieprzowego ma wiele Zobacz więcej
jagodzianka
jagodzianka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lepsza Strona Talerza
Sadło by się jadło…

Sadło by się jadło… 147

Lepsza Strona Talerza » Blog Archive » Sadło by się jadło…Lepsza strona talerza Lepsza strona talerza dla Ciebie O autorce Szkoła na widelcu Pierwsze koty za płoty… Przekąski w Szkole na Widelcu Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sadło na ostro

Sadło na ostro 581

Sadło na ostro Składniki: - sadło wieprzowe lub z dzika - czosnek - pieprz - papryka ostra - folia celulozowa - sól morska lub kamienna Sadło rozkładamy na stole i nacieramy solą w ilości ok. 30/kg z Zobacz więcej
Na mięso w słoikach trafiłam w internecie szukając jakiegoś przepisu. Nie wgłębiałam się w treść jak to się robi, jednak postanowiłam sama iść za tym tropem. Popytałam mamy, cioć, cudzych babć :) jak Zobacz więcej
sylviimint
sylviimint Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lemon curd sylvii
SADŁO W ZIOŁACH

SADŁO W ZIOŁACH 520

SKŁADNIKI : SOLANKA / szklanka soli na litr wody / 2 ząbki czosnku ostra papryka odrobina majeranku gruby kawałek słoniny Wodę zagotować , dodać sól i zamieszać . Kiedy woda ostygnie zanurzyć w niej Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa 5794

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor. wybrałam do tego szynkę wieprzową i ozór Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Rosół z gęsi, z korzenną nutą

Rosół z gęsi, z korzenną nutą 829

Gdy kupowałam gęś na św. Marcina wiedziałam, że nie upiekę jej w całości. Nie planowaliśmy większego, rodzinnego obiadu więc nie było sensu przyrządzać od razu całego ptaka bo pieczona gęsina nie lubi Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Weki z mięsa

Weki z mięsa 5620

Mięso w słoikach to dobre rozwiązanie dla tych co wybierają się np. na łódkę albo na camping i nie lubią gotowania, albo gotowania w ciasnym kambuzie (ja chyba nawet tam lubię, kto mnie weźmie na Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Ciasteczka po Janczewsku

Ciasteczka po Janczewsku 122

Tradycja się tu kłania, gdyż nasze babcie piekły ciasta kruche, których podstawą byłe tłuszcze takie jak smalec, sadło, słonina, skwarki ze stopionych tych tłuszczy. Te ciastka właśnie trącą tradycją Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3646

na fanpejdżu eksperymentu sobotniego zamieściłam kiedyś prośbę córki o zakup wieprzowiny - tylko kup świńskie mięso, takie jest najlepsze pieczone! pieczone mięso zjadane jest u nas wbrew pozorom nie Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 18678

Mięso wekowane...robione jakiś czas temu.. łopatka, szynka , żeberka dowolne przyprawy bulionetka wołowa listek, ziele sól papryka słodka pieprz cayenne przyprawa do mięs knorr susz warzywny Żeberka i Zobacz więcej
Kiseło - kuchnia podkarpacka Kiseło to danie regionalne z Ziemi Rymanowskiej. Pod tą tajemniczą nazwą kryją się małe smażone mięsne kulki, które tradycyjnie podawano polane kwaśnym mlekiem. Od Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 4024

Od dawna szykowałam się na te paszteciki. Stanowią świetną, nie tylko świąteczną, przekąskę na ciepło. Ich wnętrze wypełnione jest dużą ilością mięsnego farszu, a ciasto jest delikatne i miękkie. Zobacz więcej
Często mówię o tym, co bym chciała zrobić/mieć/zobaczyć/zwiedzić…I jak że jest miło, gdy ktoś tego słucha, a potem daje jedną z tych rzeczy w prezencie Tak właśnie było z kamionkowym garczkiem na Zobacz więcej
wuszt.pl
wuszt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wuszt.pl
75. Bachor – wersja nowoczesna

75. Bachor – wersja nowoczesna 387

75. Bachor – wersja nowoczesna Czy może być lepsza nazwa dla potrawy? Wątpię. Już sama kwestia: idę robić Bachora, wywołuje konsternacje na twarzach. W oryginalne wszystkie składniki umieszcza się w Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 17566

Kiedyś często wekowało się mięsa, teraz chyba większość z nas od tego odchodzi, a szkoda. Mięso w słoiku przypomina mi smaki dzieciństwa, jest pachnące idealne do świeżego pieczywa z chrupką Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Mięsa pieczone

Mięsa pieczone 6323

Nasza propozycja na pieczone mięso w zupełnie innym wydaniu. Ten przepis to też tradycja i wspomnienie. Można go zastosować zarówno do szynki, karkówki jak i schabu, czy boczku. My będziemy piec Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7615

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: 1 kg łopatki 1 kg boczku 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe (połamane) 3-4 łyżeczki soli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka Zobacz więcej
jagodzianka
jagodzianka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lepsza Strona Talerza
Sadło by się jadło…

Sadło by się jadło… 144

Na zdjęciu bogactwo olejów - piliście kiedyś olej z pietruszki? Zmora kobiet. Spędzające sen z powiek wałeczki tłuszczu, „schabiki“. Zdemonizowany tłuszcz wypycha rzesze kobiet na bieżnie i inne Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Sadło

Sadło 814

Sadło Rozkładam płat sadła, okrawam go do ładnego prostokąta, ewentualne nazbyt okrwawione kawałki usuwam na bok (wykorzystuje do smażenia), okrawki zostawiam na razie, rozkładam na płacie posiekany Zobacz więcej