sagonki

ZOBACZ TAKŻE:

Pyszne sajgonki z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli klasyczna przekąska azjatycka w sam raz na mecz :) Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 30-40 minut Składniki: 25 płatów papieru Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Sajgonki

Sajgonki 818

Bardzo lubimy sajgonki i do tej pory jadaliśmy je wyłącznie kupowane u sprawdzonego "chińczyka". Podjęłam w końcu wyzwanie przygotowania ich w domu i udało się całkiem nieźle. Może nie do końca Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Sajgonki :)

Sajgonki :) 17

Sajgonki :) - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki

Sajgonki 332

W końcu je zrobiłam. Moje pierwsze sajgonki. Do doskonałego kształtu im daleko ale w smaku wyszły dobre. Czytałam różne przepisy bo nie bardzo wiedziałam jak się za nie zabrać i zrobiłam swoją wersję Zobacz więcej
marta.bukrewicz
marta.bukrewicz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook & Love
Sajgonki

Sajgonki 63

Uwielbiam kuchnię azjatycką za jej prostotę, za niezliczoną liczbę smaków i aromatów, oraz za to jak szybko i niewielkim nakładem pracy mogę mieć taką Azję w domu. Sajgonki to jedno z takich dań, na Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Sajgonki

Sajgonki 140

Nie wiem jak powinnam zacząć po tak długiej przerwie... Chyba potrzebowałam tego czasu. Chociażby po to by zrozumieć, że bardzo mi brakuje blogowania ;) Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne sajgonki. Zobacz więcej
Infinity
Infinity Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Zakładka
Sajgonki

Sajgonki 164

SKŁADNIKI: papier ryżowy, makaron ryżowy (100 g) mięso mielone (500 g) 2 cebule 2 marchewki kapusta pekińska suszone grzyby Mun kiełki fasoli mung (1 puszka) ciemny sos sojowy 2 jajka 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
antka91
antka91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fabryka Pomysłów
Fit sajgonki

Fit sajgonki 105

Po małym zmotywowaniu wreszcie się do nich zebrałam i prezentuję Wam sposób na zdrowszą wersję sajgonek. Ten przepis to dowód na to, że sajgonki nie muszą ociekać tłuszczem, aby być smaczne. Wystarczy Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki na ostro

Sajgonki na ostro 48

Moje drugie sajgonki. Te są z surowego farszu. Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki. Według mnie są lepsze. I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja Zobacz więcej
e.slesinska89@gmail.com
e.slesinska89@gmail.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aromatycznie w kuchni
Sajgonki

Sajgonki 117

Tym razem coś chińskiego. Lubię azjatycką kuchnię, a sajgonki są jedną z tych potraw, które lubią wszyscy w mojej rodzinie :) Kiedyś smażyłam je na oleju, ale wtedy były tłuste i kaloryczne. Obecnie Zobacz więcej
piekielniedobre
piekielniedobre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piekielnie Dobre
Sajgonki

Sajgonki 2286

Sajgonki - czyli idealny pomysł na obiad inny niż zawsze. Podane wraz z pysznym ryżem i sosem z kurczakiem tworzą idealną kompozycję. Nuta maggi nadaje im niesamowitego smaku. Polecam! :) Składniki na Zobacz więcej
annakuklinska
annakuklinska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Sajgonki

Sajgonki 2693

Zapraszam na sajgonki w szybkiej wersji. Składniki: - 1 opakowanie papieru ryżowego - 10 sztuk - 1 połówkafileta z kurczaka - 200 g mrożonych warzyw po chińsku - przyprawa do potraw chińskich - olej Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Sajgonki

Sajgonki 2184

Skład: Mięso mielone wieprzowe-25 dag cebula-1 mała kapusta pekińska-1 mała marchewka-1 duża grzyby-garść pieczarki-10 dag papier ryżowy Marchewkę kroimy w słupki, cebulę w kostkę i podsmażamy na Zobacz więcej
Gotuj z Misiem
Gotuj z Misiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Misiem
Sajgonki

Sajgonki 1094

Okazuje się, że zrobienie sajgonek jest banalnie proste. Nie wiem czemu wydawało mi się, że z tym daniem jest więcej zachodu. W moim osiedlowym sklepie nie było grzybów mun, więc zamiast nich kupiłem Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Sajgonki

Sajgonki 69

Papier ryżowy na sajgonki odnaleziony na półce z zapasami stał się inspiracją do przygotowania tych chińskich naleśników wiosennych. Przygotowaliśmy nadzienie mięsno-warzywne z dużą ilością makaronu Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sajgonki

Sajgonki 1065

Sajgonki to znana potrawa kuchni wietnamskiej. Można jeprzyrządzaćz różnymi farszami: mięsnym, warzywnym lub krewetkowym.Farsz zawija się w bardzo cienkie placki z mąki ryżowej, tzw. papier ryżowy. Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Sajgonki

Sajgonki 1556

Sajgonki Z sajgonkami jest chyba tak jak z pierogami, jedno ciasto - różne nadzienia. W zależności od upodobań i gustów kulinarnych można włożyć do środka wszystko co nam się podoba. Mnie spodobało Zobacz więcej
wmapacy
wmapacy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasiążka Kucharska Marty
Sajgonki

Sajgonki 1127

Składniki: papier ryżowy 400-500g mięsa mielonego (jakie chcecie - wołowe, wieprzowe, drobiowe, mieszane) 200-300g mieszanki warzyw chińskich 5 łyżek sosu sojowego jajko chilli, sól, pieprz Mięso Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Sajgonki

Sajgonki 1367

Sajgonki to tradycyjna potrawa kuchni wietnamskiej. Składają się z zawiniętego w papier ryżowy różnego rodzaju farszu i można je podawać na ciepło lub na zimno. Sajgonki podaje się zazwyczaj z sosem Zobacz więcej
madziaa_o
madziaa_o Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie....Lubię to
sajgonki

sajgonki 1406

opakowanie papieru ryżowego nadzienie: mrożona mieszanka chińska (z grzybkami mun), można dodać mięso mielone, ryż albo makaron chiński, pieczarki, na co mamy tylko ochotę :) Papier ryżowy namoczyć po Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: