sajgonki

Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Sajgonki

Sajgonki 112

4
Sajgonki to jedna z najpopularniejszych specjalności kuchni azjatyckiej. Ogromnązaletąsajgonekjest to, że każdy może przygotować je w zupełnie inny sposób ze... zobacz › Zobacz więcej
instale
instale Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczne - go!
Sajgonki

Sajgonki 751

1
brokuły, brokuły, brokuły! » Sajgonki -warzywa (do wyboru), ja użyłam mieszanki chińskiej, ale można dodać świeże -papier ryżowy ~ jeden około 15 Papier ryżowy moczymy w letniej wodzie około 2 sekund, Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki

Sajgonki 45

4
W końcu je zrobiłam. Moje pierwsze sajgonki. Do doskonałego kształtu im daleko ale w smaku wyszły dobre. Czytałam różne przepisy bo nie bardzo wiedziałam jak się za nie zabrać i zrobiłam swoją wersję Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Sajgonki

Sajgonki 2121

6
10 min. Następnie kroimy je w kostkę i dodajemy do naszego farszu. Papier ryżowy moczymy przez 3-4 sekundy w wodzie, a następnie nakładamy farsz i zwijamy w ciasny rulon. Gotowe sajgonki układamy na Zobacz więcej
weg-Anka
weg-Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Sajgonki

Sajgonki 962

5
Spolszczona wersja pysznych sajgonek. Składniki opakowanie papieru ryżowego 400 g pieczarek 10-15 liści kapusty pekińskiej 1/2 lub cały woreczek ugotowanego ryżu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól olej Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Sajgonki

Sajgonki 378

2
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sajgonki tojedno popularnych dań kuchni azjatyckiej. Ryżowe naleśniki zawijane zmięsem iwarzywami, smażone wgłębokim tłuszczu. Wdaniu wykorzystałam gotową mieszankę Zobacz więcej
annakuklinska
annakuklinska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Sajgonki

Sajgonki 2644

3
Zapraszam na sajgonki w szybkiej wersji. Składniki: - 1 opakowanie papieru ryżowego - 10 sztuk - 1 połówkafileta z kurczaka - 200 g mrożonych warzyw po chińsku - przyprawa do potraw chińskich - olej Zobacz więcej
Składniki: papier ryżowy ugotowane, zmielone mięso mielone (wołowe lub łopatka wieprzowa) 0,5 kg sól, pieprz cebula starta na drobnej tarce lub zmielona 1 zioła olej do smażenia Wykonanie: Mięso Zobacz więcej
Słodka babeczka
Słodka babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka babeczka
Sajgonki

Sajgonki 261

0
omnom to jest to :) Sajgonki Składniki 20 dag pieczarek 20 dag kapusty pekińskiej 4 dymki 50 dag mielonej wieprzowiny 3 ząbki czosnku 1/4 szkl sosu sojowego ciemnego 0,5 łyżeczki imbiru 1 łyżka Zobacz więcej
wmapacy
wmapacy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasiążka Kucharska Marty
Sajgonki

Sajgonki 1085

4
masy mięsnej dodaję jajko i mieszam ze sobą dokładnie. Papier ryżowy moczę wedle instrukcji na opakowaniu. Nakładam po dwie łyżki farszu i zawijam jak krokiety - wskazówki dotyczące zawijania papieru Zobacz więcej
madziamigon21
madziamigon21 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Deliszys4u
Sajgonki

Sajgonki 124

2
dodajemy starty ser i przyprawy i gotujemy wszystko aż do momentu rozpuszczenia sera. Papier ryżowy namaczamy na 5 sekund w wodzie, po tym czasie możemy już nakładać nasz farsz na papier i zawijać. Zobacz więcej
piekielniedobre
piekielniedobre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekielnie Dobre
Sajgonki

Sajgonki 2195

2
Sajgonki - czyli idealny pomysł na obiad inny niż zawsze. Podane wraz z pysznym ryżem i sosem z kurczakiem tworzą idealną kompozycję. Nuta maggi nadaje im niesamowitego smaku. Polecam! :) Składniki na Zobacz więcej
guarana
guarana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne wariacje
Sajgonki

Sajgonki 406

0
, grzyby chińskie, pędy bambusa. Makaron ryżowy Papier ryżowy Sos sojowy (ja używam sojowo-grzybowego) Sól Przygotowanie: Farsz: Sajgonki: Papier ryżowy namaczaj pojedynczo, aż stanie się elastyczny. Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Sajgonki

Sajgonki 908

4
Składniki: - 1 marchewka - 5 liści kapusty pekińskiej - 6 grzybów Mun Tao Tao - 100g makaronu chińskiego (cienkie nitki) - 1 cebula - 350 mięsa mielonego - 2 opakowania papieru ryżowego - 2 jajka - 2 Zobacz więcej
odchlebadonieba
odchlebadonieba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
odchlebadonieba
Sajgonki

Sajgonki 1168

0
Sajgonki uwielbiam w każdej postaci. Tym razem nie miałam jednak wiele czasu, na dodatek zawartość lodówki nie ułatwiała sprawy, więc wykombinowałam proste, szybkie sajgonki z tego co znalazłam w domu Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sajgonki

Sajgonki 1035

11
1cebula 3 liście kapusty pekińskiej 200g mięsa mielonego 1 jajko garśćkiełków fasoli przyprawy: sól, pieprz, 2 łyżki sosu sojowego opakowanie papieru ryżowego Wykonanie: Grzybki zalewamy wrzątkiem, Zobacz więcej
narcyz11.93
narcyz11.93 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaakowicie
Sajgonki

Sajgonki 234

0
vifon o smaku krewetek,sos tao tao słodko-kwaśny,opakowanie chińskiej mieszanki,olej do smażenia. Przygotowanie : Makaron z zupek zaparzamy bez przypraw,warzywa dusimy na patelni do Zobacz więcej
ambrozja
ambrozja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ambrozja
Sajgonki

Sajgonki 440

0
. Na płaski talerz nalewamy wody następnie bierzemy papier ryżowy i zanurzamy w wodzie na około 5 sekund wyjmujemy kładziemy na talerzu i nakładamy na środek papieru farsz, zawijamy dwa przeciwstawne Zobacz więcej
Blog NPS-MIX
Blog NPS-MIX Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta-ok.pl
Sajgonki

Sajgonki 872

1
] • 1 kapusta pekińska Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w paski, posypać obficie przyprawą do kurczaka. Odstawić na 10 minut. Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklić drobno pokrojoną cebulę, Zobacz więcej
Jola G.
Jola G. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bazyliowo-czekoladowy
SAJGONKI

SAJGONKI 239

2
jak gołąbki, kładziemy na talerzu w odstępach, żeby się nasze sajgonki nie poprzyklejały do siebie, następnie smażymy do zbrązowienia na oleju, można zajadać z ulubionym sosem. Jeżeli ktoś nie lubi Zobacz więcej